The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 22, 2025 10:10 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 47 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 06, 2009 3:51 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Pentru inceput, te sfatuiesc sa incerci realizarea cu integrate specializate pt acest scop (seria IRS 2xxx), dupa care treci la alte experimente, clasaD nu este asa de simpla pe cit pare...

"Inima" clasei d, este in proportie de peste 60%, bobina de la iesire.

Am experimentat cu multe tipuri de miezuri si bobine, materialul ideal pt asa ceva este -2 de la Micrometals(ce am cumparat eu).

Scumpe dar calitate.
Cum ma reapuc de montajul experimental, am sa revin cu noi filmulete si rezultate.

Mai sus de 900-1000W/4 ohm, nu am obtinut din cauza bobinelor de pe iesire(se saturau miezurile) si poc mos-fet-uri.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 06, 2009 12:36 pm 
Neconectat
User

La montajul de duminica, nici nu stiu ce fel de material era in bobina FTJ. Eu m-am gandit pentru un amplif de putere tori de la feroxicube, nu stiu cum se numesc, cu sectiunea de 3,5cm^2. Nu ar fi functionali si miezurile de ferita 3f3, sa zicem e65?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 06, 2009 8:44 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Ba da, insa cu intrefier!
2-4mm, doar pe partea de interior a e-ului.

Daca vrei am citeva miezuri micrometals si citiva metrii litzwire de vinzare.
Zi-mi ce vrei si-ti zic pret.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 06, 2009 11:09 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

Cam la ce pret un miez micrometals?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 07, 2009 12:38 pm 
Neconectat
User

Nu ma grabesc chiar asa tare, inca sunt in stadiul de proiect-design. Oricum, daca imi dai pe privat lista cu miezuri de vanzare, o sa iau in considerare oferta ta cand ma apuc de calculele magneticelor.
Intrefier de 2-4mm? Asta e o figura de stil, nu? Daca pun asa intrefier, o sa am plus pe permeabilitate nul, si atunci nu vad rostul miezului. In orice caz, cred ca o inductie de 300mT nu o sa faca mare rau. Si app, miezul de E65 este foarte bun pentru PFC boost continuous mode de peste 1KW. De ce as avea probleme pe buck? Oricum, miezul se reseteaza daca exista dead time si D<=90%.
De aceea m-am si gandit la controller current mode. In caz ca miezul merge spre saturatie, mosfeturile nu fac poc. App, aveti ceva raspunsuri la problema mea? Stiti cum pot rezolva oscilatiile?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 07, 2009 10:33 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Pt amindoi, pretul pt miezul mare este cam 9 euro, cel mic 5.

In asta am pus si transportul pe care l-am platit sa imi fie aduse la usa, cit si comisioanele platite la banca , sa ajunga banii la ei,miezurile fiind venite tocmai de la micrometals,de departe...
La comanda mi s-a impus un nr minim din fiecare :cry:

Despre litz vorbim, si ea a fost destul de scumpa, au aia niste preturi de te doare capul...

Cam per total in litz , miezuri , mosfeti si drivere pt ei, am bagat un pik peste 1000 Eu. :cry:

Da, se foloseste cu intrefier mare, intre 2 si 4 mm,un E65 fara intrefier are cam AL 6500, un miez de la micrometals, din pulbere metalica, cel mare de ex are AL 21 iar pt o inductanta de 40uH are peste 100Amperi,curent de saturatie... :twisted: :!:

Cu ferita,nu poti obtine asa ceva,ca,,, curent de saturatie.

O sa bobinez miine 20 spire pe torul mare rosu, si acelasi nr de spire,pe un E65 3F3,sa vedeti diferenta.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 23, 2009 11:22 pm 
Neconectat
User

Ca tot povestim despre ferite, ar fi buna o ferita cu material 3e25 pentru filtraj in domeniu frecventelor audio (2KHz-4KHz)? TN25/15-3E25 sau TN16/9.6-3E25? Va rog nu radeti :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Noi 24, 2009 11:51 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

In filtre pasive pt boxe sau in filtre electronice pt crossovere?

Ultima oară modificat de Claudiu E aka DjLeco pe Mie Noi 25, 2009 9:51 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Noi 25, 2009 7:09 pm 
Neconectat
User

In filtre pasive, pe inalte, pentru boxe, poate si ca adaptor de impedanta pentru tweetere, ceva in genu unui transformator separator.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Noi 25, 2009 9:52 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Trebuie neaparat cu intrefier, altfel se risca saturarea miezului, desi cele mai recomandata sint cele cu miez din Permalloy.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Noi 27, 2009 12:06 am 
Neconectat
User

Miezurile sunt sub forma de tori circulari. Nu exista posibilitatea sa ii tai. Cartea tehnica pentru miezuri ii pe www.ferroxcube.com/prod/assets/3e25.pdf

Nu inteleg ce reprezinta u"s in graficul anexat. O sa fie stabila ferita la 2-20KHz/320mT sau o sa varieze permeabiliatea in functie de frecventa?Merci, Leco.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Noi 27, 2009 4:21 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Nu stiu exact, eu lucrez cu miezurile la frecventa fixa de 125 si 250 Khz, pt clasaD.
Miezurile prezentate de mine mai sus, sint din pulbere metalica si au AL foarte mic.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 15, 2010 5:27 pm 
Neconectat
User

In ce stadiu se mai afla proiectul? :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 18, 2010 9:48 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Ica nu m-am reapucat, urmeaza, insa inainte de toate cred ca intii niste SMPS cu PFC

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 18, 2010 10:50 pm 
Neconectat
User

eu nu reusesc sa il iau :( dau clic pe descarca acum si nimic

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 47 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul

Ora este UTC + 2