The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Joi Iun 26, 2025 1:23 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 25 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Echipament si tehnica inregistrare
MesajScris: Dum Oct 04, 2009 10:46 pm 
Neconectat
User

Salut!

M-ati putea ajuta, va rog, cu cateva sfaturi referitoare la inregistrarea unor piese din timpul unei reprezentatii live? Ce echipamente mi-ar trebui?

Am incercat sa inregistrez o formatie direct din mixer (nu intrebati de placa de sunet....) si a iesit nasol tare! Fara dinamica.... totul sec! Recomandati-mi si mie va rog o placa de sunet multitrack si un compresor BUN (nu neaparat ieftin!). As mai avea nevoie de altceva?

Multumesc anticipat!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 05, 2009 6:53 am 
Neconectat
User

Nu ma poate ajuta nimeni? :shock:
Sau e prea devreme.... :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 05, 2009 12:19 pm 
Neconectat
User

Va rooog, cei care aveti cunostinte de asa ceva sa imi explicati si mie!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 05, 2009 1:37 pm 
Neconectat
User

Eu am inregistrat din mixer de pe Rec Out, direct in placa de sunet a laptopului, pe Line in. A iesit perfect. Am si transmis la radio tot show-ul in timp ce se inregistra.

www.md-events.tk

***Scarface***

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 05, 2009 1:57 pm 
Neconectat
User

Nu sunt multumit de calitate deloc! As vrea o placa multitrack si sa-mi spuneti daca mai exista si alte "smecherii" la inregistrare (compresii sau chestii d-astea).

Multumesc!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 05, 2009 9:35 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

suirammarius scrie:
Nu sunt multumit de calitate deloc! As vrea o placa multitrack si sa-mi spuneti daca mai exista si alte "smecherii" la inregistrare (compresii sau chestii d-astea).

Multumesc!

Echipament si tehnica inregistrare:
in afara de mixer, un laptop fara zgomot de fond, legi de pe rec out la mixer la line IN la placa audio si folosesti un soft de inregistrat - eu peronal folosesc adobe auditon..acolo ai si "smekerii" adica comprimare, limitari..etc
Un sfat: cand inregistrezi, sa nu fii niciodata pe rosu; in rest ar trebui sa sune cel putin ok\!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 05, 2009 9:49 pm 
Neconectat
User

Eu tot la fel,de la iesirea "Rec Out" a mixerului la intrarea "Microphone" de la laptop,iar software folosit si de care sunt foarte multumit este Jet Audio,o versiune mai veche.E destul de usor de folosit programul.Ar mai fi si Cool Edit Pro(care nu imi place :? )

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 06, 2009 9:16 am 
Neconectat
User

Recomandati-mi si mie o placa audio cel putin OK, care sa stie multitrack pe cel putin 5 canale!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 06, 2009 9:45 am 
Neconectat
User

fa rost un Presonus, Focusrite, RME, Motu, Digidesign, Apogee.
Daca nu ia un recorder multitrack
direct din mixer de unde? am tras, de mai multe ori, live, cu tot felul de jucarii, si cam niciodata nu am avut probleme, numai o singura data cand un frigider ne-a frecat alimentarea pe mixer.
o iesire de pe o subgrupa ca suma ar trebii sa sune ok.
daca vrei sa tragi live, o placa buna cu 1-2 intrari, pe un computer stabil e suficient. da-ne un buget, si vedem ce se poate face.
personal am avut rezultate bune inclusiv cu iRiver recording pe line-in.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 06, 2009 10:38 am 
Neconectat
User

Pai buget... nu prea ar fi restrictii de genu' asta; bine, nici sa fie 1000E numai placa de sunet!
Alta chestie.... daca as trece semnalul printr-un compresor inainte sa ajunga in placa de sunet, credeti ca ar fi mai ok?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 06, 2009 10:56 am 
Neconectat
User

Pai da si nu...depinde, personal prefer sa nu, la partea cu compresorul.
daca 1000E ti se pare mult pentru a obtine calitate, avand in vedere ca tu vrei sa tragi 8 ch...nu ar fi o solutie mai buna sa iti (cumperi/inchiriezi)un mixer digital sau cu iesire digitala?
am fost multumit de rezulatul acestei jucarii
eventual daca iti permiti la locatie o incapere separata, in care sa pui un al doilea mixer cu un splitter si sa se refaca acolo mixul, si de acolo sa-l tragi.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 06, 2009 12:51 pm 
Neconectat
User

Am cam inteles despre ce e vorba; pana acum nu am inregistrat niciodata (doar "amatoriceste" asa... pt mine).
Concluzia e ca-mi trebuie o placa de sunet multitrack cat mai buna iar restu' se fac din calculator (CoolEdit - sau recomandati voi altceva?). Am inteles bine? :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 06, 2009 11:00 pm 
Neconectat
User

concluzia e ca nu iti trebuie o placa multi track. nu la nivelul asta (8. mai bine intai sa inveti si sa reusesti sa scoti un mono/stereo mix cat mai ok din live-ul ala!
cooledit, cubase, cakewalk, etc....cand iti alegi placa clar ca o vei alege in asa fel incat sa se pupe bine si cu softul de recording (sunt o groaza, mai ales ca daca iti o asa placa se merita innvestitia intr-un pc bine configurat sau un mac pro - fie book sau powerstation). cooleditul e un soft care stie sa face multe pe bani putin.
Focusrite Saffire Pro 40 e placa buna pt cele mai multe okazii, avand inclusiv 8 inputuri mic/line pe xlr, primele 2 din cele 8 fiind si de instrument.

asta e lectura suplimentara...pt tine marius.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 07, 2009 9:29 am 
Neconectat
User

Multumesc frumos light_man si tuturor celor care s-au interesat de problema mea! Mi-am cam facut o parere....

Problema la mine e ca nu are dinamica DELOC sunetu' inregistrat (din rec-out Dynacord PM1000), caci pe putere se aude bine; inseamna ca mixaju' e bun.
Vroiam multitrak pentru a lua vocile din "insert" si le putea prelucra ulterior; poate chiar si instrumentele!

Multumesc inca o data!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 07, 2009 10:07 am 
Neconectat
User

de pe insert nu era o idee prea buna. daca mixerul avea direct output la canale, atunci era altceva, la fel si ideea pt splitterul de semnal.
nu mai stiu daca iesirile main-out pe jack mare intrerup semnalul pe amplificator. daca nu intrerupe semnalul pe amplif, atunci de acolo ia semnalul pt rec..
daca nu ai, iesirile aux 3 si 4, precum si mono out si phones :wink: powermate nu e cel mai ok mixer pt live recording.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 25 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2