The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mie Iun 11, 2025 12:39 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 59 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: mixer djm400+calculator
MesajScris: Sâm Apr 04, 2009 12:53 pm 
Neconectat
User

salut ... sper ca am postat unde trebuia. topicul acesta este cat mai apropiat de ceea ce am nevoie ...
am fost indrumat aici pt a primii cateva raspunsuri competente ...
treaba sta astfel :
intentionez sa`mi cumpar un mixer djm400 si sa`l leg la calculator ...unii spun ca merge unii spun ca nu merge ...
faza e ca in prim plan vreau sa`l folosesc traktor de exemplu`(sa pun muzica pe playerele din traktor si sa le mixez prin intermediul djmului), iar mai apoi sa`mi iau si niste playere iar calculatorul sa`l folosesc pe post de statie.
mentionez ca in amblele cazuri boxele care vreau sa le folosesc vor fi cele ale calculatorului (sistem 5.1).
se poate realiza asa ceva? sau nu merge?

P.S.: pe parcurs voi veni cu mai multe detalii in legatura cu nelamuririle care le veti avea legat de intentia mea ... multumesc ...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 04, 2009 1:05 pm 
Neconectat
User

eu din cate am auzit de la dj care folosesc traktor si mixer extern se poate...dar inca nu am aflat cum....

si daca iti cumperi playere...ca sa le poti folosi impreuna cu calculatorul trebuie sa fie multimedia player sau midi controller....

la multimedia cele mai bune ar fi cdj 400 si la midi controllere allen & heath sunt cele mai bune....momentan nu cunosc alte firme de midi controllere dar ma pot interesa :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 04, 2009 1:27 pm 
Neconectat
User

playere vreau sa`mi cumpar cdj 100s sau de preferabil 200.
stiu ca merge sa legi PC la mixer ... dar eu vreau sa leg mixerul la pc daca ma intelegi ...
in prima instanta vreau asa :
sa leg mixerul la pc si folosind un soft gen traktor (nu stiu ce soft ar putea merge) si sa pun muzica pe calculator si s`o mixez cu mixerul djm.
iar mai apoi sa leg playerele la mixer ... si miexru` sa`l duc in calculator(in loc de statie) si mai departe la boxele calculatorului ...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 04, 2009 2:00 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

slick scrie:
playere vreau sa`mi cumpar cdj 100s sau de preferabil 200.
stiu ca merge sa legi PC la mixer ... dar eu vreau sa leg mixerul la pc daca ma intelegi ...
in prima instanta vreau asa :
sa leg mixerul la pc si folosind un soft gen traktor (nu stiu ce soft ar putea merge) si sa pun muzica pe calculator si s`o mixez cu mixerul djm.
iar mai apoi sa leg playerele la mixer ... si miexru` sa`l duc in calculator(in loc de statie) si mai departe la boxele calculatorului ...

Nu prea poti sa faci ceea ce vrei tu si nici nu ai de ce, ce rost are sa mai bagi semnalul din nou in calculator pierzand din calitatea lui si mai mult. Asta ca asta, dar apoi cum il mai scoti inca o data din calculator, deoarece majoritatea placilor de sunet nu au procesare si iesire separata a unui intrari de linie.

Chiar nu are rost ceea ce vrei sa faci tu acolo.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 04, 2009 2:11 pm 
Neconectat
User

aha ... dar daca imi iau playere?
pot folosi calculatorul pe post de statie?
asta pt ca nu am statie si boxe ca sa le pot folosi. si vreau ca mixurile sa le inregistrez pe calculator .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 04, 2009 8:36 pm 
Neconectat
User

Eu folosesc Traktor ... pe Mac :P dar la-m flosit si pe PC la fel de bine.
Am o placa de sunet externa 5.1 si cu Traktor ai parte de 3 canale stereo cu care poti intra in cate un canal la mixer si poti mixa fara probleme manual cum se zice. Eu folosesc 2 canale si al treilea pe monitor care e bagat tot in mixe si la o adica se poate folosi. Monitor fac cu PFL de pe mixer. Daca vrei mai multe canale adica 4 + monitor pe traktor poti face asta dar Mono. Practic poti folosi cele 6 piste de pe placa de sunet pentru 4 deckuri si monitor separat - traktorul stiu ca-ti perimte sa folosesti 4 deckuri.
Repet - mixarea o fac extern pe mixer.
Ai posibilitatea sa si inregistrezi ceea ce mixezi tot cu Traktorul. Parerea mea ca e cel mai bun soft de mixat existent pe piata ... e putin cam scump dar te descurci tu :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 04, 2009 8:54 pm 
Neconectat
User

iti multumesc enorm pt informatii ...
dar treaba e ca io`s cam noob.
treaba la mine concret sta asa ...
am un mixer cu 2 canale. pot pune muzica pe 2 playere din traktor, sa le mixez pe djm si muzica practic din mixer revin in calculator si din calculator iar in boxe ?
sau tu din mixer iesi cu muzica intr`o statie si apoi in boxe?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 04, 2009 9:05 pm 
Neconectat
User

Eu din mixer ies in boxe active ... Nu inteleg de ce vrei sa intri din nou in calculator??? ce fel de boxe ai de vrei sa le legi direct la calculator???

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 04, 2009 9:11 pm 
Neconectat
User

pai asta e treaba ... ca eu nu am boxe ... am decat sistemul 5.1 al calculatorului :|
si de aceea am nevoie sa intru iar in calculator ...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 04, 2009 9:14 pm 
Neconectat
User

pai de ce nu iesi din mixer in sistemul 5.1??? folosesti niste mufe adaptoare RCA to Jack Mic adica http://img.alibaba.com/photo/205246107/ ... _Cable.jpg iar in sistemul 5.1 intri pe un singur canal stereo - asta in cazul in care sistemul iti poate prelua semnalul stereo - ce sistem 5.1 ai?

Daca vrei ma gasesti pe mess: costasgpx si te lamuresc - live :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 04, 2009 9:48 pm 
Neconectat
User

treaba este destul de simpla. cred ca ma repet insa poate intelegi si mai bine. poti folosi 2 playere din traktor si 2 playere externe(cdj 100, 200, 400, etc) singurul lucru de care ai nevoie este o placa 5.1 de preferat cu suport ASIO(pt aplicatii real time).djm 400 are spre deosebire de dj 800 de ex pe partea phono are optiunea line ceea ce iti da posibilitatate de a conecta alte 2 deckuri. monitorizarea se face automat prin mixer. djm 80 are doar la primul canal 2 line-uri.poti controla traktorul si prin cd-playere simple fara controller (xone 1d(o bijuterie) xone 2d (destul de scump), Stealth Control numark, the beast(bijuterie exagerat de scumpa) EKS @ BPM) cu ajuotorul unui cd cu denumirea de TIMECODE CD(se gaseste pe thomann.de cu 8 e mi se pare).

le: ca sa legi mixerul la pc si nu pc-ul la mixer ai nevoie de un mixer cu interfata midi (musical instruments digital interface)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 04, 2009 9:57 pm 
Neconectat
User

tu vrei sa mixezi muzica din comp cu playere si sa o inregistrezi tot in comp....pentru chestia asta iti trebuie playere multimedia cum ar fi cdj 400.....sau midi controllere....cum ar fi allen & heath xone:01 sau xone:02...ceea ce vrei tu sa faci se poate printr`o singura metoda...

pe iesirea master de la mixer scoti semnal pt sistemul 5.1 si pe intrari pui cate un deck de la traktor.....daca ai placa 5.1 se poate asta...

cand iti cumperi playere altfel sta treaba....daca nu ai playere multimedia sau midi controllere....iti trebuie cd`uri....

pe iesirea master a mixerului scoti sistemul 5.1....pe fiecare intrare a mixerului pui cate un player si pe iesirea de la monitor pui un fir cu un capat jack pe care il bagi la intrarea de microfon a calculatorului....si soft pentru inregistrare poti sa folosesti adobe audition....cred ca e cel mai bun....

sper ca ai inteles ce am vrut sa spun :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 04, 2009 10:23 pm 
Neconectat
User

am cam inteles in mare parte ...
treaba era ca io nu gandeam mai pe larg. vroiam sa intru inapoi in calc cand de fapt nu era nevoie ... pt ca puteam sa ies din mixer direct in boxe :D

dar daca nu am playere cum inregistrez?

costas mi`a recomandat Gemini CS-02 ... si m`a cam pus in dilema ...
pare destul de bunicel mixerul iar pretul nu este foarte mare. cam atata dadeam pe un djm 400 la mana a doua.
am vazut ca are ceva efecte pe el .. dar nu am gasit nimic concludent despre el si se gaseste foarte greu ... :|
ce mi`ati recomanda?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 05, 2009 5:33 pm 
Neconectat
User

apropos ... am gasit un cdj 200 dar cica are clicku` de la CUE bulit... o avea ceva?
astept un raspuns. pt ca am vazut ca aveti cunostinte foarte vaste despre sistemele audio si am incredere deplina.
merita sa`l iau asa sau mai pun 2 mil si`l iau si cu click? personal nu cred ca m`ar deranja daca n`ar mai face click cand apas pe el, atata timp cat merge cum trebuie. dar poate afecta in vreun fel aptitudinile playerului acel click? si se poate repara?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 05, 2009 5:35 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

in general se uzeaza butoanele de la cue si play/pause

acel plastic se gaseste de cumparat

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 59 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Următorul

Ora este UTC + 2