The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 07, 2025 8:21 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 112 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Noi 25, 2008 12:42 am 
Neconectat
User

depeche1973 scrie:
George , n-ai vrut sa-ti iei C15-600N.......care era 750 ron. daca nu ma insel , am avut noi o discutie telefonica daca iti mai amintesti si te-am batut la cap sa-ti iei ca-s bestiale , acum trebuie sa scoti mai multi bani , daca vrei calitate bineinteles , imi place Fl-ul ,numai ca au doar o singura problema (in afara pretului ) :lol: le trebuie putere pe masura, cea ce necesita alta investitie majora ,daca vrei sa scoti untul din ele bineinteles .....Poate pe viitor se mai ieftinesc , cine stie...oricum as fi curios cum ar suna in ZX-urile mele ,ca tare sunt nemultumit de basul din ele.

Exact, chiar am vrut si-mi pare rau ca nu am luat la timp. Insa cand am avut eu banii disponibili nu mai erau pe stoc. Acum nu-i chiar la indemana sa dau 22 mil pe doua difuri care probabil ca sunt excelente, insa deocamdata sunt un mister pentru userii de pe forum, iar la pretul lor probabil ca inca vor mai ramane un mister.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Noi 25, 2008 1:09 am 
Neconectat
User

DNA scrie:
pitbull_bog scrie:
Nu vreau sa acuz pe nimeni de cresterea de preturi, dar in ritmul acesta Paudio isi pierde din farmec (produse la aceeasi calitate cu producatorii consacrati insa la preturi mai mici)...

Toti producatorii de difuzoare sunt in proces de ridicarea preturilor. Ceea ce se intampla pe piata a afectat pe toata lumea, inclusiv pe chinezi.

Chiar daca ne referim la fabricantii din Europa, adica Beyma, 18Sound, RCF, B&C, Fane, PD, si ei sunt afectati de caderea raportului EUR/USD, pentru ca majoritatea componentelor tot din Asia provin, chiar daca unii le ansambleaza in Europa. Din informatiile mele, impactul este semnificativ, la nivel global, iar pe piata se vad deja efectele.

Daca mai tineti minte, la un moment dat au survenit cresteri de preturi si la Selenium ( acum un an si jumatate ), iar anumite repere au devenit rapid nevandabile. De exemplu, la un moment dat, 15PW5 costa mai mult decat un Paudio C15-400B, la pretul de cumparare.

Explicatia este relativ simpla. Unii producatori au stocuri de materiale cumparate la preturi mai mic si prefera sa tina pretul cat mai coborat, pentru a mai rontai din piata competitorilor, numai ca stocurile nu tin o vesnicie, iar cand vin materialele cu preturile noi, sunt nevoiti sa vanda mai scump.

Oricum, Paudio urmeaza tendinta tuturor marilor producatori, marind preturile, dar ridicand si nivelul tehnologic, pentru a oferi ceva in plus fata de competitorii lor. Au renuntat la multe repere depasite in plan tehnologic, tocmai pentru a putea ramane pe piata. In acelasi timp, PAudio nu mai vrea sa fie perceput ca un producator ieftin, de esalon doi, vazut ca o alternativa mai ieftina. Ambitia lor este sa fie perceputi drept cel mai mare producator de difuzoare din lume, nu atat cantitativ ( pentru ca sunt cel mai mare fabricant de difuzoare profesionale, din punct de vedere cantitativ ) cat mai ales calitativ, iar chestia asta costa.

Evident, au si lipsuri, cele mai vizibile fiind mai ales in domeniul imaginii. In timp ce altii cheltuiesc sume foarte mari pe investitia in imaginea de marca, ei cheltuiesc cei mai multi bani pe R&D si investitii in tehnologie, ignorand total imaginea. Pana nu demult nici macar nu se oboseau sa modifice niste greseli de pe site, pe care si eu si Mircea ne plictisisem sa le tot semnalam. Riscul este ca la un moment dat te poti trezi concurat de un producator foarte mic, dar care are o imagine foarte buna, datorita unei campanii agresive de marketing, care i-a construit o imagine mult mai buna decat este in realitate.

In zilele care urmeaza o sa postez imagini cu noile produse aduse acum.
Din punctul meu de vedere, cele mai mari surprize sunt in domeniul driverelor de inalte, unde schimbarea este de substanta, la modul real.

Gama BM a ramas doar cu numele. In rest, produsele sunt total diferite, net superioare la ceea ce a fost pana acum. BM-D450 are ferofluid, alta membrana, capacul este din aluminiu, facut sa lucreze ca un radiator, phase plug-ul este modificat, etc Suna mult mai bine si este mult mai liniar, au disparut anumite peakuri ce deranjau pe puristi, puterea este clar mai mare, in termeni efectivi, datorita imersiunii in ferofluid, etc.

Un astfel de driver costa ceva mai mult, in mod logic, dar este mult mai performat. Ceea ce pierzi cand il cumperi, castigi in utilizare si siguranta.

sal la toti ca is nou pe aici.

nu vreau sa ma bag ca musca il lapte dar am si eu o varianta de criza

Criza in america a aparut cand amerianii au preferat sa faca piese si produse cu 80 % mai ieftine in china si taiwan.Asta a generat un numar mare de someri,care nemuncind,nu au avut cu ce cumpara acele produse .

O sa zieti ce legatura are criza cu scumpirile?asta ma intreb si eu.
in momentul in care americanii si europeni au retras 80 % din comenzile din asia,asiatici au ajuns sa faca productie si la preturi si salarii aprape de zero.in asia in momentul actual in china se produce foarte ieftin.Chiat si cu 50 % mai putin decat se producea inainte de acesta criza inchipuita de americani ca sa faca profit.

daca intrebi o baba in piata de ce a scumpit leusteanul ras punsul e clasic:criza .

hai sa fim seriosi ca multi profita de acesta criza

Nu ma leg de o firma anume si nu are niciun subinteles mesajul meu.doar ma mir si eu de ce se poate intampla la noi in romania.
Si nu are nici o legatura cu DNA si cu firma poweraudio.doar mi-am spus si eu opinia

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Noi 25, 2008 9:25 am 
Neconectat
User

http://www.ziare.com/Partea_frumoasa_a_ ... 95130.html
http://www.bloombiz.ro/business/criza-f ... de-preturi

Citat:
Importatorul Ford de pe piata locala, Romcar, ofera promotii cu ocazia sarbatorilor de iarna ce includ reduceri de pana la 25% pentru toate modelele.

chestiile astea sa fie oare tocmai invers in domeniul audio?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Noi 25, 2008 10:21 am 
Neconectat
Admin
Admin

Simplu.
Ei au o grămadă de marfă în stocuri şi nu au ce face cu ea.
În domeniul audio nu se prea lucrează cu stocuri şi de aceea preţurile variază în funcţie de condiţiile momentului.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Noi 25, 2008 1:18 pm 
Neconectat
User

cu fordu, altfel sta treaba.

General Motors ia în considerare declararea falimentului
Troy Cervone, purtător de cuvânt al companiei, a admis că General Motors a luat în calcul, în cadrul discuţiilor care au avut loc sâmbătă, opţiunea punerii companiei sub protecţia legii falimentului.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Noi 25, 2008 3:08 pm 
Neconectat
User

George(sb) scrie:
http://www.ziare.com/Partea_frumoasa_a_crizei__reducerile-495130.html
http://www.bloombiz.ro/business/criza-f ... de-preturi

Citat:
Importatorul Ford de pe piata locala, Romcar, ofera promotii cu ocazia sarbatorilor de iarna ce includ reduceri de pana la 25% pentru toate modelele.

chestiile astea sa fie oare tocmai invers in domeniul audio?

daca 7 perechi sunt 80 euro inseamna ca produsul la baza costa 5 euro.dar multi fac asa:ia de la prosucator un produs cu 10 ron si il vand cu 100 din urmatoarele motive:
1.profit mare
2.in situatie de criza pot scadea pretul pana la 80 % .adica il da cu 20 si tot catiga dublu investitiei
3.daca e scump e si "bun"

Asculta ce iti zic eu.nu exista nici un bussines care sa iasa in pierdere.Chiar de iti scrie pe geam ca a redus pretul la 70 % sa nu crezi ca pierde cineva.
Asta e valabil in toate domeniile.si unde mai pui ca pretul petrolului a scazut si difurile se scumpesc.mana de lucru in asia e mai ieftina cu 50 % si totutsi produsele se scumpesc.

daca cineva imi poate face o demostratie clara de ce sau bagat scumpirile astea eu ii dau o naveta de bere de criza:corona :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Noi 25, 2008 3:27 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

curs valutar:

dolar / LEU

25 Iulie 2008 2.2678 LEI pt 1 $

20 Noiembrie 2008 3.0554 LEI pt 1$

sursa: http://www.curs-valutar.ro/curs-bnr/dol ... aza+arhiva

mai sus sunt datele la care s-au facut plati catre P-audio in Dolari pentru importuri

fa si tu calculul si ai sa observi ca dolarul a crescut cu aprox 34.5%

astept lada de Corona Extra
lamaie am eu 8)

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Noi 25, 2008 3:42 pm 
Neconectat
User

pt bucuresteni nu cred ca e o problema scumpirea asta. or sa cumpere mai mult, e ca si cum: pana acum cumparau din complexul europa iar acum cumpara din mall produse tot din complexul europa :D , ca de, ce e mai scump e si mai bun.
oricum ii dau dreptate lui nexus pt scumpirea din cauza la curs, mi se intampla si mie cu parurile. in stilul asta P.A thailand o sa dea faliment.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Noi 25, 2008 9:06 pm 
Neconectat
User

WN-D72 stiu ca era 1.5-20khz, acum e 1.3-20khz, sau e o greseala?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Noi 25, 2008 9:12 pm 
Neconectat

nu e o greseala,

este utilizabil in acea banda :wink:

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Noi 25, 2008 9:19 pm 
Neconectat
User

cam ce atenuare la 1.3, am nevoie de frecventa aia dar nu vreau sa il sparg :D ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Noi 25, 2008 9:22 pm 
Neconectat

depinde de sensibilitatea la midbass

eu l-am folosit si la 1200 de Hz fara probleme, taiat cu 24 dB/ octava, activ

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Noi 25, 2008 9:22 pm 
Neconectat
User

in general se poate daca stii ce sa faci.

Ultima oară modificat de Sharky pe Mie Apr 15, 2009 9:18 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Noi 25, 2008 9:42 pm 
Neconectat
User

ok, multumesc pentru raspuns

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Noi 26, 2008 12:38 am 
Neconectat
User

nexus3 scrie:
curs valutar:

dolar / LEU

25 Iulie 2008 2.2678 LEI pt 1 $

20 Noiembrie 2008 3.0554 LEI pt 1$

sursa: http://www.curs-valutar.ro/curs-bnr/dol ... aza+arhiva

mai sus sunt datele la care s-au facut plati catre P-audio in Dolari pentru importuri

fa si tu calculul si ai sa observi ca dolarul a crescut cu aprox 34.5%

astept lada de Corona Extra
lamaie am eu 8)

hehe

asa da explicatie

vin cu lada de bere

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 112 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Următorul

Ora este UTC + 2