The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 08, 2025 10:12 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 28 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Difuzoare PA
MesajScris: Vin Oct 03, 2008 12:05 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Difuzoarele astea(vezi mai jos) de ce nu se importa?
La parametrii, depasesc cam toate din oferta! Care e cauza?

S12-64M
S12-64W
S15-64M
S15-64W
G-1245(cam toata seria)
R12-64W

Ce fel de importator poti fi, daca ai doar 5% din difuzoarele din oferta firmei? Sa fie de vina pretul? G-urile parca nu aveau pret astronomic, dar nu se mai importa...asadar nu asta este cauza...
Care-i ideea? Nu ar fi trebuit ca toata ofrta lor sa fie la dispozitie? De ce difuzoarele bune nu se promoveaza? Poate doar cateva produse...
Din cate am vazut eu in oferta PA, se produc difuzoare de-ti tresare inima, dar daca vrei sa cumperi ceva....fie nu se gaseste, fie alte manarii...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 03, 2008 12:19 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

am fost "educati" intr-o anumita directie, acum ar fi bulversare daca apar inca pe atatea modele.

cat despre lista ta, cu siguranta nu sunt atat de spectaculoase pe cat spui tu in comparatie cu ce exista deja in oferta in romanica.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Difuzoare PA
MesajScris: Vin Oct 03, 2008 12:34 pm 
Dr007 scrie:

S12-64M
S12-64W
S15-64M
S15-64W
G-1245(cam toata seria)
R12-64W

Ce fel de importator poti fi, daca ai doar 5% din difuzoarele din oferta firmei? Sa fie de vina pretul? G-urile parca nu aveau pret astronomic, dar nu se mai importa...asadar nu asta este cauza...
Care-i ideea? Nu ar fi trebuit ca toata ofrta lor sa fie la dispozitie? De ce difuzoarele bune nu se promoveaza? Poate doar cateva produse...
Din cate am vazut eu in oferta PA, se produc difuzoare de-ti tresare inima, dar daca vrei sa cumperi ceva....fie nu se gaseste, fie alte manarii...

Cu scuzele de rigoare dar esti al doilea anul asta care intreba de aceste difuzoare.Paudio produce difuri la mia de bucati.Nu ar putea sa produca 10 difuzoare pentru 5 clienti.Si nici reprezentanta din romanai nu ar putea cumpara 5000 de bucati pentru ca sa stea cu ele in stoc dar sa satisfaca cativa clienti.

ce este acum in oferta nu sunt difuozare "nebune".Sunt chiar foarte bune.

daca vor exista pe viitor mai multe cereri fii sigur ca se vor aduce.

Cu respect

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 03, 2008 1:21 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Dr007

1. ce ai enumerat tu acolo nu se mai fabrica de destul de mult timp...

www.p-audio.co.uk de unde ai luat datele nu este un site oficial P-audio ci o clona a site-ului P-audio de acum 10 ani, intretinuta de proaudio parts UK .

2. Preturile la acele difuzoare sunt mari, suficient de mari incat sa nu existe cerere.

eu te inteleg, dar trebuie sa ne intelegi si tu pe noi.

S10-64W , cu toate ca este un difuzor extrem de performant s-a vandut in mai putin de 10 unitati in decurs de 4 ani. In timp ce alte modele se vindeau cu sutele.

in conditiile astea, nici nu se pune problema sa importam cantitati mari.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Vin Oct 03, 2008 1:29 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Dr007 scrie:

Ce fel de importator poti fi, daca ai doar 5% din difuzoarele din oferta firmei? Sa fie de vina pretul?

pretul si tendintele pietei din romania dicteaza directia in care mergem cu importurile.

Romanii vor difuzoare de putere mare, indiferent de ceilalti parametrii.

G-urile parca nu aveau pret astronomic, dar nu se mai importa...asadar nu asta este cauza...

nu este cerere.
Care-i ideea? Nu ar fi trebuit ca toata ofrta lor sa fie la dispozitie?

P-audio avea 700 de repere in lista de pret anul trecut, ar trebui sa aducem vreo 50 de conteinere mari de marfa pt a lua cantitatea minima din fiecare reper, asta ca sa nu vorbim de costuri, care ar fi aberante.

80% din marfa respectiva ar ramane pe stoc pe veci pt ca in Romania NU este cerere.

De ce difuzoarele bune nu se promoveaza?

Se promoveaza difuzoarele bune , care se muleaza pe gusturile pietei din tara noastra.

Poate doar cateva produse...

daca ai nevoie de un model anume, putem discuta, am adus la comanda difuzoare neimportate in mod normal, dar exista un nr minim de bucati ce trebuie comandate.

parere personala,

mi-ar placea sa aduc tot ce este in acea oferta, sa am, sa le pipai, sa le ascult, dar in primul rand trebuie sa gandesc logic.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Vin Oct 03, 2008 2:37 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Am inteles cum sta treaba...din pacate.
E si normal, ce faceti, asta justifica tot.
Dar ce sa faca atunci omul de rand atunci(ma refer la mine) :(
Ce vroiam eu nu era altceva decat niste difuzoare de 12' bune...ca sa fac un amarat de fullrange si sa nu depaseasca tot 1800RON, si sa sune mai tare ca 2 x G-1251, fara sa fie nevoie de Kw ca sa mearga...
Am studiat AM12-LF, C12-300MB, WN-15R....nu stiu ce sa ai zic.
Oare exista ceva asemanator? sincer, sunt cam dezamagit...
Am nevoie de un fullrange sau satelit 12' sau chiar 15' dar cu performante remarcabile.
AM-12LF cu ce WN-63? - nu cred, G-ul le cam da clasa la amandoua, mai ales daca adaugi un supertweeter pe langa....fara sa ai nevoie de hidrocentrala in zona si cabluri de 5x10mm.; sa nu mai zic de diferenta de pret,...dar daca asa e romanul, nu vrea calitate si eficienta, vrea sa plateasca mai scump curentul, instalatia...nu stiu ce sa mai zic. Ma duc inapoi in anii '70 cand lumea mai si gandea. :lol:
Apropo de S10-64W, mai exista in stoc? Dupa parametrii e un difuzor bun; ma mir ca nu l-am vazut pana acuma.. :roll:
Cu ce as putea sa il combin ca sa iasa un fullrange bun? merge 2xS10-64W cu D220Ti/incinta? O sa sune mai bine ca 2xG1251+supertweeter?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 03, 2008 2:55 pm 
Neconectat
User

eu zic sa uiti difu G1250 sau 51. L-am avut, si nu era prea funny. Am AM12LF si sunt f multumit de el. Tu pui prea mult accent pe datele de pe foaie, lasa-le in fasole date. Nu uita de ele, dar nu te increde 100% in ce scrie acolo, nu ma refer la Paudio ci in general. Am 12 LF detin, si DA in combinatie cu "WNd63, combinatie care tie ti se pare "ca fanu" si esti foarte stupefiat de ea. Uite ca, suna de rupe, si atac boxele doar cu 350W, nicidecum cu dublu puterea RMS.
Nu crezi ca suna bine ? Haide pana la Zalau si convinge-te singur. Crede-ma... G-ul.. nu e pt fullrange,satelit,chestii. Are SPL, nu zic nu...,urla... dar mie spre ex nu imi palcea cum urla. Urcand asa de mult in frecventa... nu erau prea "funny" mediile alea ale lui.. nu prea distingeai mare lucru din ce "zicea". E un difuzor pt chitara...etc. Mai bine pune un difuzor care stie sa coboare si pune un driver sanatos alaturi de el. Nu stiu cine ti-o implementat chestiile astea in cap... ,dar nu e bine....

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

MesajScris: Vin Oct 03, 2008 3:12 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Mersi, Kenwood atat pentru sfat cat si pentru faptul ca m-ai certat putin. :lol:

Treaba sta in felul urmator:
- am un client la G-uri; cum si cu ce as putea sa il inlocuiesc; cum am mai zis plafon maxim 1800Ron, dar sa sune la fel de tare la aceeasi putere.
Am un XPA3000 la G-uri(2xG/incinta) si Fidek FP-10A- subwofer(2xHP18W)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 03, 2008 3:20 pm 
Neconectat
User

din pacate acuma nu se mai fabrica difuzoare cu SPL mare si putere mica, ci invers, SPL mic si putere cacalau, ca da bine la ochi. Pana la urma.. difu scoate Wati nu DB, nu ? :lol: :lol: ( clar ca glumesc )
Dude... incearca ceva de la Celestion sau.. Eminence... de alea de chitara daca pt asa ceva ai nevoie. Daca ai nevoie pt un fullrange atunci.... pune hp12s.... sau ceva pana in 300W/dif.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 03, 2008 5:54 pm 
Dr007, tot cu g-ul ai ramas in cap ? :lol:

Omule, eu cred ca ai cazut in plasa psihoacusticii.

Eu ti-as zice sa-ti iei ceva difuzoare pentru chitara cu armonici adevarate si sa le ataci cu un amplif pe lampi.

Imi da careva dreptate ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 03, 2008 5:57 pm 
Dr007

iti iei un head de chitara marshall pe lampi cu 2x12" sau cu 2x15" si gata

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Oct 04, 2008 4:04 am 
Neconectat
User

daca vrea pentru chitara, sunt ceva serii la Celestion si la Eminence. Daca vrei un fullrange ordinar, eu zic sa te orientezi catre ceva care coboara bine, nu care urca bine, ca o sa pui oricum un 1" sau poate chiar 1,5".

Sus

MesajScris: Sâm Oct 04, 2008 12:12 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Dr007 scrie:

S12-64M
S12-64W
S15-64M
S15-64W
G-1245(cam toata seria)
R12-64W

Seria S şi R au ieşit din fabricaţie anul trecut, din păcate.
Problema era că aceste difuzoare erau concepute pe vremea când costurile la aluminiu şi cupru erau de 3 - 5 ori mai mici ca acum. Având puterea destul de mică, chiar dacă au fost nişte difuzoare foarte bune, nu mai erau cerute de piaţă.
Din seria G se mai fac doar două modele şi numai în varianta de 16 ohm.
Avem pe stoc G1251/16ohm, în cazul că te interesează.

Ideea este următoarea ( ca să răspund şi la cealaltă întrebare ):
Paudio nu fabrică nimic pe stoc. Distribuitorii din toată lumea decid ce comandă şi în ce cantităţi. Chiar dacă noi comandăm 50 bucăţi pe ani, dintr-un anumit model, iar restul lumii nu îl comandă, tot degeaba.
Acel model va ieşi din fabricaţie. Cu toate acestea, în caz că un anumit distribuitor doreşte să comande un difuzor anume, există posibilitatea aceasta.
Oferta Paudio este valabilă inclusiv pentru produsele mai vechi, în următoarele condiţii: Comanda minimă pe un produs este de 300buc, plata în avans, termenul de livrare variabil, între 100 şi 180 zile de la data virării avansului. La difuzoarele ieftine ( seria HP ) baremul a crescut la 600 buc pe un singur model.

Ideea de difuzor bun, mediu sau prost nu există la Paudio.
Se face orice fel de difuzor, dacă există un client care cere anumite specificaţii şi este dispus să plătească.
Nu există limite tehnice.

Oferta existentă, aşa cum este acum, reprezintă acele produsele care se fabrică în mod curent pentru piaţa liberă. Mai precis, aceste modele sunt acelea care pot fi cumpărate la liber, de către oricine. Paudio fabrică multe alte modele de difuzoare, comandate de diverşi fabricanţi de incinte acustice. Aceste difuzoare nu sunt de vânzare.
De exemplu, există un mare fabricant italian de incinte acustice care îşi fabrică toate boxele în România. Pentru acesta, Paudio livrează cam 28-30m3 de difuzoare, în fiecare lună.

Trebuie să te pui în situaţia fabricantului, pentru a înţelege cum vine treaba. Ca să ţii multe modele în fabricaţie, ai nevoie de stocuri. Un şasiu de S15-64W arată superb, dar ca să ţii 500 de bucăţi pe stoc, iar distribuitorii din întrwaga lume să îţi comande doar 150 -200 de difuzoare, tot anul, nu este cea mai fericită decizie de management. Nici nu merge să fabrici 100 sau 200 de şasie, pentru că preţul de fabricaţie este mult mai mare. Acest exemplu se extinde asupra tuturor componentelor care echipează un difuzor.

Aşa cum s-a mai spus, tendinţa pe piaţa liberă este să se ceară putere cât mai mare, iar difuzoarele să fie concepute a funcţiona în cutii cât mai mici şi cu aplicaţii bine definite. Acest lucru este valabil pentru toţi fabricanţii de difuzoare. Timpul difuzorului universal, bun şi la sateliţi şi la subbass, s-a dus. De ce să plăteşti un difuzor de 15" capabil de un F3 la 45Hz, dacă foloseşti subbasşi, de exemplu ? La ce îşi folosec 5 - 10Hz, dacă pentru aceştia plăteşti dublu ? Nu este mai ieftin şi mai bine cu acei bani să creşti performanţa în banda utilă ?
Tehnică a evoluat enorm, iar preţurile la amplificatoare au căzut.
2 x 600w a devenit o putere banală. Acum 15 ani, 2 x 500w era socotită o putere foarte mare. Cel mai puternic difuzor nu trecea de 700w, iar 1000w era socotită o putere prea mare ca să merite efortul. Acum totul s-a schimbat. 500w este minimul de la care pleacă 90% dintre cumpărători.
Dacă studiem oferta generală, observăm că difuzoarele mici, sub 200w, aproape au dispărut ( mă refer la cele de 12-15-18" ).

În aceste condiţii, chiar dacă mie îmi pare un drum greşit, ne adaptăm la ce vrea majoritatea.

Sus

MesajScris: Sâm Oct 04, 2008 1:30 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Mersi DNA, pentru timpu tau;
Poti te rog sa imi spui si cat costa G-urile? Varianta asta pe 16 ohmi are ceva diferit in comparatie cu cea de 8? Faceti ceva reduceri daca iau cantitate mai mare?

Mersi.

Sus

MesajScris: Sâm Oct 04, 2008 6:17 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Dr007 scrie:
Mersi DNA, pentru timpu tau;
Poti te rog sa imi spui si cat costa G-urile? Varianta asta pe 16 ohmi are ceva diferit in comparatie cu cea de 8? Faceti ceva reduceri daca iau cantitate mai mare?

Mersi.

200Ron - TVA inclus o bucată.
Nu sunt diferite de cele de 8 ohmi, în ceea ce priveşte performanţa.
Sunt preferate cele de 16 ohmi pentru că pot fi puse mai multe în paralel, fără nicio problemă.

Astfel de difuzoare ( bandă largă ) nu se pot pune în serie decât dacă acceptăm că vor fi pierderi în zona frecvenţelor înalte.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 28 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2