The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mie Iun 25, 2025 5:13 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 77 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 29, 2008 12:13 am 
Neconectat
User

priviti problema cu atentie.

Ultima oară modificat de Sharky pe Mar Apr 14, 2009 9:35 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 29, 2008 1:36 am 
Imagine

dungile albastre ar fii incepand de sus 0db, -3 db, -6 db -9db.

sper sa inteleaga careva ceva :roll: Cine nu a inteles sa spuna, ca-i explic pana mor. :!:

Sus

Subiectul mesajului: bvnc
MesajScris: Joi Mai 29, 2008 7:37 am 
eu am intzeles ce doritzi sa spunetzi...
numai ca e greu cu ceeea ce zicetzi voi..
daca e taiat asa de jos si mai ai si cu o formatzie la care mai pui pe langa toate corectziile si efectele un excitator aural nu sparge membrana la driver??
modelul care il am eu e de la berry EX 802..
am avut filtre cum ziceatzi voi facute cu tot cu atenuare cu 18 db ...facute la interes si cand am avut o formatzie de sonorizat am pus si aparatu cu pricina ..pulbere sa ales de drivere....am 12 bucatzi acasa busite asa....daca imi faci o proba mircea si dai voie sa pun asta si ma convingi ca tzine tzi le cumpar pe loc filtrele cu driver cu tot..dar ma indoiesc ca ar tzine....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 29, 2008 9:15 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

tu confunzi atenuarea (L-pad) cu corectia pasiva

pe sapt viitoare cand o sa am mai mult timp liber o sa putem face teste, e ok asa?

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului: bvnbv
MesajScris: Joi Mai 29, 2008 10:33 am 
eu nu am nimik impotriva dar daca e sa analizam si hornu cu proprietatzile lui si rezonantza lui cu mediile din driver care pot fi si atenuate tot o sa sune media mai pe fatza decat inalta si daca nu mai ai si un dif bun sa cam zis cu sunetul liniar....
nu vreau sa fac propaganda comunista da parerile sunt impartzite..
pt mine e mai convenabil sa am 3 cai la o boxa daca vreau sa fie full range decat doua caii si sa rup in doua driveru sau difu de joase..
nu cred...repet...nu cred ca o boxe pe 3 cai poate suna mai prost decat una pe doua cai in conditziile in care e facuta si calculata corect...
tot ce trebe e un dif de 6" la o boxa full range..pt a suna in adevaratu sens fara mari artificii in filtre si corectziii

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 29, 2008 12:55 pm 
ok 3 cai 3 cai ...... dar te gandesti cat de complex trebuie sa fie filtrul si cat de costisitor ? + o sa iasa incinta mai mare , grea , nu o sa mai fie portabila ..... 3 cai nu prea se mai foloseste in domeniul PRO deoarece s-au facut difuri sa urce si drivere sa coboare in asa fel incat sa nu mai fie nevoie de diful de medii acolo

pana nu mergi sa asculti nu are rost sa discutam , eu inteleg ce vrei tu sa zici , ai o boala de audiofil , sa sune inalta intepat si mai tare ca media , dar ala nu e un sunet corect si liniar , a zis si DNA chestia asta

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 29, 2008 2:52 pm 
Neconectat
User

Se mai folosesc pe trei cai(vezi Dynacord D-Lite 15-3) si le-am acultat , suna foarte echilibrat chiar am vrut sa mi le cumpar , numai ca m-a oprit ceva :lol: ..................pretul , aproape 2000 euro perechea.

Sus

Subiectul mesajului: hgjkgh
MesajScris: Joi Mai 29, 2008 3:29 pm 
diferentza de la doua cai la 3 cai la greutate e de maxim 5 kg ...
plus ca e vorba de randament..
nu trebe sa sune inalta mai intzepata decat media ca ala nu e sunet liniar..
ceea ce vreau sa zic e ca o mabda de trecere dintre joase si inalte toate fi facuta cu un dif si se scapa de acel gol

Sus

Subiectul mesajului: Re: hgjkgh
MesajScris: Joi Mai 29, 2008 3:43 pm 
. scrie:
si se scapa de acel gol

Ce gol omule ? Despre ce gol vorbesti ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 29, 2008 3:45 pm 
Neconectat
User

la 3 cai ai sanse duble sa gresesti filtrul.

Ultima oară modificat de Sharky pe Mar Apr 14, 2009 9:37 am, modificat de 2 ori în total.

Sus

Subiectul mesajului: fdg
MesajScris: Joi Mai 29, 2008 4:34 pm 
man era vorba de acel gol daca nu ai un dif bun sa urce pana pe la 2 khzsi apoisa aiba panta de coborare..
cat despre mediia aia am sa pun poze cu ea ca am reusit sa o mai pozez olecutza..

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 29, 2008 5:07 pm 
Arata-mi tu un dif pe 15" sa urce bine pana la 2 Khz. OFF-Axis. :!: :!: :!:

Sus

Subiectul mesajului: Re: fdg
MesajScris: Joi Mai 29, 2008 5:22 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

. scrie:
man era vorba de acel gol daca nu ai un dif bun sa urce pana pe la 2 khzsi apoisa aiba panta de coborare..
cat despre mediia aia am sa pun poze cu ea ca am reusit sa o mai pozez olecutza..

eu cred ca nu cunosti fenomenul de beaming de o tot tii asa sus si tare cu 2 Khz din 15"

ma deranjeaza faptul ca tot incerci sa ne dai noua lectii de acustica, dar ai lacune mari de teorie .

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Ultima oară modificat de Mircea Bartic pe Joi Mai 29, 2008 5:25 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului: Re: fdg
MesajScris: Joi Mai 29, 2008 5:25 pm 
nexus3 scrie:
eu cred ca nu cunosti fenomenul de beaming de o tot tii asa sus si tare cu 2 Khz din 15"

+1

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 29, 2008 5:31 pm 
Neconectat
User

Un difuzor de medii de 12" mai "merge" pana in 2khz,dar unul de 15" mai rar(daca nu chiar deloc)!
Si eu zic ca nu are rost sa te complici cu "n">2 cai.
Fa sa fie cat mai simplu sistemul,dar in acelasi timp si performant!

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 77 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul

Ora este UTC + 2