The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mie Iun 25, 2025 2:57 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 77 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 26, 2008 9:58 pm 
Neconectat
User

Si am revenit si cu pozele:
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Sper ca nu are nimic ca am pus pozele aici!
Daca da,atunci mutati-le,dar eu nu am vrut sa mai deschid inca un topic nou doar pentru poze!
Multumesc pentru intelegere!!!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 26, 2008 9:59 pm 
Neconectat
User

bun
am inteles cum sta treaba cu driverele
adircf scrie:
asa ca fapt divers bobina pentru inalte la driver facuta de DNA, e mai mare decat bobina pentru bas de la filtrele pentru comp-34 :wink:

si de unde pana unde pui tu filtrul comp-ului langa filtrele facute de DNA ?
is cu totul alta categorie de produse, alte game de preturi, alte clase de clienti carora le sunt adresate

fara "ca fapt divers" ca nu ajuta pe nimeni ... poate doar personalitatea ta
crezi ca intereseaza pe cineva ?
cine are bani si stie ce vrea - isi face filtre la comanda
cine vrea un filtru simplu care sa-i salveze driverul de la parjoleala la prima sonorizare si sa ii faca o separatie acolo - cumpara de la chinezi

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 26, 2008 10:14 pm 
omule eu inceram sa-ti povestesc ca nu ajung multi w pe driver si tu imi zici de personalitatea mea. pfff.. dai pace :roll:

black_knight scrie:
si daca in drivere nu intra mai mult de 20-30 W atunci de ce au bobine mari si de ce sunt catolagate cu XXX W

poate din aceasi cauza de ce exista rms/muzicali, din aceeasi cauza in care la un amplif nu-i pui conzi pt filtraj de acelasi voltaj cu alimentarea, din acelasi motiv din care un amplif bun are sursa supradimensionata si poate din aceeasi cauza ca daca mergi sa faci sex cu o tipa, nu mergi ca prostu' cu un prezervativ. :? prea mult nu strica

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 27, 2008 7:19 pm 
Neconectat
User

Nu este prea jos frecventa de taiere(Ft) la 1.65khz?
Si o nelamurire:in schema la beyma 122nd apar 4 rezistente 22 ohm/20w care sunt in serie cu beyma 122nd,dar deasupra scrie 3*22ohm/20w.
Cate rezistente sunt pana la urma(3 sau 4)?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 02, 2008 8:38 pm 
Neconectat
User

Eu o sa-i construiesc filtrele.Am niste intrebari pt DNA:
1)Gruparea dintre becul halogen si cei doi conzi de 3.3 pusi in paralel ce efect are asupra driverului?
2)In paralel cu driverul sunt puse doua rezistente de 22 ohm fiecare inseriate?pt ce sunt?
3) Filtrul de liniarizare a impedantei wooferului contine 3 sau 4 rezistente de 22 ohmi?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mai 04, 2008 8:30 pm 
Neconectat
Admin
Admin

WOOFERS scrie:
Nu este prea jos frecventa de taiere(Ft) la 1.65khz?
Si o nelamurire:in schema la beyma 122nd apar 4 rezistente 22 ohm/20w care sunt in serie cu beyma 122nd,dar deasupra scrie 3*22ohm/20w.
Cate rezistente sunt pana la urma(3 sau 4)?

4 rezistenţe, nu 3.
Am scris eu greşit.

Nu este prea jos frecvenţa de tăiere.

Ultima oară modificat de Dan Nita aka DNA pe Dum Mai 04, 2008 8:37 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mai 04, 2008 8:36 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Romeo scrie:
Eu o sa-i construiesc filtrele.Am niste intrebari pt DNA:
1)Gruparea dintre becul halogen si cei doi conzi de 3.3 pusi in paralel ce efect are asupra driverului?
2)In paralel cu driverul sunt puse doua rezistente de 22 ohm fiecare inseriate?pt ce sunt?
3) Filtrul de liniarizare a impedantei wooferului contine 3 sau 4 rezistente de 22 ohmi?

1. Îi liniarizează răspunsul, eliminând cocoaşa din medii, inerentă oricărui driver. Bobina are rolul de a evita trecerea oscilaţiilor de radiofrecvenţă, fără nici o atenuare.

2. Sunt o parte a reţelei de filtrare. Contribuie la liniarizare, dar rolul principal este să prevină distrugerea filtrului, în cazul că bobina driverului se întrerupe.

3. 4 rezistenţe de 22 ohmi.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 06, 2008 2:47 pm 
Neconectat
User

Multumesc inca o data lui DNA pentru explicatiile date si pentru schema de filtru!!! :D

Sus

Subiectul mesajului: am o intrebare referitoare la schema filtrului
MesajScris: Joi Mai 08, 2008 9:17 am 
Neconectat
User

Salutare !

Nu cumva prima rezistenta din L-PAD trebuie pusa inaintea tw (WN-63). Asa cum e acum, ar rezulta un R=44ohm/20W in paralel cu tw, iar L_PAD-ul ar trebui sa fie un divizor rezistiv ?????????

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 08, 2008 12:53 pm 
Neconectat
User

Nu se pune L-pad la driver pentru ca va atenua si inaltele de peste 10 kHz care oricum au un nivel mai scazut(uita-te pe grafic).Acele doua rezistente au scopul de a proteja amplificatorul in cazul in care bobina driverului s-ar intrerupe iar filtrul ar functiona in gol.Un filtru de ordin doi care merge in gol are 0 ohmi rezistenta la frecventa de rezonanta deci statia este scurtcircuitata.Blocul dinaintea filtrului pentru driver are rolul de L-pad dar numai pentru medii lasand sa treaca neatenuate inaltele.unele dintre aceste explicatii le-a dat si DNA,fii atent si citeste tot ce s-a scris.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 08, 2008 3:40 pm 
Neconectat
User

Blocul de dinaintea inaltelor are rol de atenuare. E o diferenta intre el si un lpad, pentru cine priveste lucrurile mai in amanunt.

Ultima oară modificat de Sharky pe Mar Apr 14, 2009 9:28 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 27, 2008 4:18 pm 
Neconectat
User

Am si eu o intrebare,rezista bine WN-D63 la abuzuri ? eu le am in boxe de putin timp si nu am putut sa le testez la putere maxima (2x500 W 8 ohmi),pe boxe merge doar muzica mp.3 unde in functie de melodie inaltele sunt supuse la mare stres (in special pe manele :twisted: ) .A reusit cineva sa le arda pana acum?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 27, 2008 5:08 pm 
depeche1973 scrie:
A reusit cineva sa le arda pana acum?

Am văzut eu o membrană de wnd72 crăpată şi cu bobina intactă :!:

P.S.

Nu eu am meşterit-o :lol: :mrgreen: :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 27, 2008 5:46 pm 
Neconectat
User

Adircf am inteles ca tu ai WND-72 cum se comporta la tine in boxe? urca mai mult in frecventa in comparatie cu driverele din rcf , daca poti in cateva cuvinte sa-mi descrii comportamentul celor 2 drivere , mersi !

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 27, 2008 6:08 pm 
Neconectat
User

Am probat filtrele pe care mi le-a facut Romeo dupa schema data de DNA si la primele auditii vreau sa va spun ca se aude destul de liniar.
Din pacate inca nu am facut cutiile,dar si in aer liber suna destul de bine(exceptand zona de frecventa unde intervine basul).
Le-am probat si inainte,fara filtre doar cu niste pe condensatori pe inalte si nu prea i-mi placea ce auzeam(prea multe medii si prea putine inalte),dar acum folosind filtrele se pare ca s-a realizat o anumita egalizare odata cu separarea propriu-zisa.
Sincer daca melodiile sunt apropiate de fidelitatea formatului wav,atunci nici nu mai trebuie sa "umblu" la egalizatorul din winamp!
Mentionez inca odata ca difuzorul de medii este beyma 122nd,iar cel de inalte este paudio wn-d63.

PS:Le multumesc inca odata lui DNA si lui ROMEO pentru filtre!!!

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 77 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul

Ora este UTC + 2