The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iul 11, 2025 11:59 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 36 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: cel mai bun wave guide pt line array
MesajScris: Sâm Ian 09, 2016 2:31 pm 
Neconectat
User

salut dan
revin in cursul zilei de astazi cu o propunere
i mi place ca esti omul care propune concret in a face ceva
o zii buna

Sus

MesajScris: Dum Ian 10, 2016 11:16 pm 
Neconectat
User

o prima propunere ar fi urmatorul horn cu dimensiun 260L*193W*264h 1.4'',wg in sine e mai mic
acesta costa 20$in china,s-ar putea si reproiecta
probabil are in jur de 180-190 inaltime(fara hornul final), ar merge 1 la 8'' sau 2la 15''
acest principiu il foloseste si bms la coaxialele lor le 8''inaltime

Fişiere ataşate:
zzcvx.JPG
zzcvx.JPG [ 33.77 KiB | Vizualizat de 4567 ori ]
zzcvx.TIF
zzcvx.TIF [ 302.17 KiB | Vizualizat de 4568 ori ]
Sus

MesajScris: Dum Ian 10, 2016 11:40 pm 
Neconectat
User

Salut
Este din două bucati , cum arăta pe interior ?

Sus

MesajScris: Lun Ian 11, 2016 8:37 am 
Neconectat
User

este din 2 buc, dar hornul final nu prea are importanta,se poate face din placaj exact pe fata boxei comun pt cele 2 sau 3 wg,wg e prins cu suruburi de acesta(in poza)

piesa din interior este ,,identica,, ca forma cu carcasa ,dar cu dimensiuni mai mici,sunetul circula in spatiul ramas intre cele doua,distanta pe care acesta o strabate pe oricare dintre directii sa fie egala pt a ajunge la iesire in acelasi timp,
poate acesta s-ar putea face si din fibra de sticla

Fişiere ataşate:
2z2.JPG
2z2.JPG [ 25.02 KiB | Vizualizat de 4554 ori ]
fgfgfgf.JPG
fgfgfgf.JPG [ 22.51 KiB | Vizualizat de 4557 ori ]
Sus

MesajScris: Joi Ian 14, 2016 9:55 am 
Neconectat
User

acest wg este utilizat de mai multe firme care produc line array:v dosc de la l acustic(patent), bms il utilizeaza in 4510 cu iesire de 4'' si 4508 cu iesire de 8'', deasemenea beyma are un model de tweeter cu acelasi principiu
un avantaj al acestuia ar fi lipsa impaturirilor in unghiuri mici,acesta nu are decat o singura schimbare adirectiei sunetului in interior ,fata de altele care de la intrare pana la iesire scimba de mai multe ori directia,acest fapt producand mai multe distorsiuni

Sus

MesajScris: Sâm Ian 16, 2016 7:34 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Uite o idee oarecum interesanta , de pe net :

Fişiere ataşate:
line array 3 way.jpg
line array 3 way.jpg [ 114.31 KiB | Vizualizat de 4492 ori ]

High
Performance Un produs unicat de o calitate deosebita si construit din pasiune
Audio

Leonardo Fibonacci : F(n) = F(n–1) + F(n–2)
Sus

MesajScris: Dum Ian 17, 2016 9:54 am 
Neconectat
User

idea e ok chiar daca ai ,,rupe,, boxa in doua pe inaltime pt a fi mai usoara ,dar nu stim ce fel de wg foloseste, nu se dau alte detalii despre el?(wg)?ca wg face tot farmecul boxei pana la urma, restul mai faci din eq
tot o varianta de genul (aprox)am testat saptamana trecuta 15 in horn simplu nu impaturit(25cm de pe fata boxei pana la dif exponential) ,2x8 medii fara horn deocamdata, 3x1,4 pe wg 18 sound,am testat si 2x1,4 n-a fost mare diferenta ,chiar nesemnificativa
frecv de crossover 270hz lo/mid1100-1200 mid/hi suna bine in ambele cazuri cu eq-urile necesare binenteles,spl pe medii inalte prea mult poate,iese cam scumpa boxa dar asta e
dar sa revenim la wg acesta ne intereseaza in mod deosebit atat ca model cat si ca posibilitate de copiere

Sus

MesajScris: Mar Feb 02, 2016 12:45 am 
Neconectat
User

un link mai explicit cu wg de mai sus
https://www.youtube.com/watch?v=e7fwXwr6BfI

Sus

MesajScris: Mar Feb 02, 2016 9:57 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Nu pot intelege de ce vrei sa descoperi gaina cu 5 picioare care naste pui vii !!!
Astea cu ce te deranjeaza ?
http://www.poweraudio.ro/difuzoare_prof ... r=50,49,48
http://www.poweraudio.ro/difuzoare_prof ... r=50,49,48
http://www.poweraudio.ro/difuzoare_prof ... ?filter=23
Am recomandat special driverul de 1" CD1411-M pentru faptul ca poate functiona lejer de la 1500 Hz / min 24 dB in sus , exact ca si hornul recomandat , adica tot de la 1500 Hz in sus .
Uluitor , fix ăla e modelul de driver care exceleaza în acest gen de aplicație și a fost dezvoltat special doar pentru line array împreună cu varianta pe neodym ( care nu prea a avut succes comercial , deși dupa mine e superior ) , e folosit de firme grele la care nu te-ai fi putut gândi vreodată !
Puterea nu va fi o problema , pentru ca are un SPL real de o valoare excelenta iar ca liniaritate e peste majoritatea driverelor comerciale de 1,4" , fiind usor de procesat electronic .
Nu este driverul perfect , dar folosit in line array prezinta cateva avantaje care-l recomanda calduros .
Alegerea e a ta , dar eu iti recomand ceva testat .
M-am gandit mult inainte sa va dezvalui aceasta solutie , din motive personale .
Nu imi pot pierde vremea fara folos prezentand solutii tehnice si argumente doar de dragul de a socializa cu persoane care nu sunt dispuse sa inteleaga datele tehnice din atasamentele producatorilor si au idei ciudate .

High
Audio

Sus

MesajScris: Mie Feb 03, 2016 8:49 am 
Neconectat
User

nu vreau sa descopar nimic,subiectul are ca scop posibilitatea realizarii in regim diy a unor wg cu peformante cat mai bune ,avand ca inspiratie modele deja facute de firmele mari,eventual copierea acestora 1 la1,si gasirea metodelor tehnologice prin care sa putem realiza aceste wg
linkul de mai sus l-am pus pt a vedea in ,,3d,, ce este in interiorul wg propus anterior(cel folost de l acustic)
apreciez sugestia cu care ati venit,driverul rcf il stiu,varianta lui pe neo este in boxele de linearray de la rcf seria tt 2x8low+1x8mid+3x1hi,suna bine in acea combinatie
wg p audio nu l-am testat inca ,dar ideea este de a construi nu de a lua de-a gata, daca voiam sa cumpar de-a gata nu-mi mai bateam capul cu toate astea, oricum am cumparat cateva modele pt teste,astept si din china ceva wg clone ale celor de firma
as dori ca userii de pe acest forum sa aiba curajul de a incerca si chestii mai complicate nu doar boxe simple, consider ca prin exemplul ,,ca se poate,, sa stimulez si curajul altora de a-si depasi putin posibilitatile,,normale,, de constructie a boxelor
referitor la explicatii pe care altii nu vor sa le inteleaga -nu e vorba de ne inteles,e vorba de incercari,teste din care inveti,degeaba iei wg si il pui in boxa ,sigur va merge, dar exista si chestia de gust, pana nu probezi mai multe nu ai ce compara
daca santeti dispus de a da idei,explicatii pe tema variantelor care vor mai urma, sant binevenite,eventual sugestii ale wg cu care ati lucrat/masurat...testat..
combinatia propusa cu rcf si wg p audio a-ti utilizat-o?in ce configuratie?cate wg pe element?ce f /panta de taiere?
a mai fost comparata cu altceva?un grafic masurat?/comparat?

Sus

MesajScris: Mie Feb 03, 2016 9:17 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Exista si varianta DIY , dar si cele realizate de EAW .
Banuiesc ca stiai de faptul ca P-Audio este furnizorul oficial al lui EAW si Turbosound etc .
Nu am acces la masuratorile variantei DIY de line array .
Este o clona a unui sistem line array de origine spaniola , cu elemente de la EAW ... de fapt este un mini line array , deoarece sunt doar 8 topuri pe o latura , adica de minim 3 ori mai putine decat varianta care permite compunerea unui line array real ca banda de frecventa si dispersie .
Din motive de confidentialitate nu pot atasa poze sau alte detalii !
Tot nu inteleg de ce nu cumperi cuplorul si ghidul de unda de la un distribuitor , cu siguranta va functiona perfect fata de o varianta DIY realizata prin metoda reverse engineering , iar daca mergi pe varianta DIY sunt foarte multe variabile la care erorile se vor insuma , cat despre tehnologia disponibila cu siguranta vei avea nevoie de un scaner 3D , imprimanta 3D , suport extins CAD etc .
De injectie sub presiune sau alte prelucrari CNC nu comentez .
Nici despre clonele oferite de chinezi .
Este doar treaba ta si desigur , procedezi cum doresti cu banii tai !
Pentru un sistem complet line array vei avea nevoie de minim 64 de cuploare si ghidurile de unda aferente , cu siguranta vei obtine un pret OK la un distribuitor serios .
Alaturi de ele vei avea nevoie de foarte multe difuzoare ( ohhhoooooo ) , sisteme de suspendare omologate etc , sunt chestii pe care nu le poti reproduce 100% si apoi ISCIR garantat nu ti le va omologa ... adica nu le poti folosi cu public .
Nu uita de experienta tragica a celor de la Colectiv !
Asemenea amanunte legate de siguranta vietii au fost neglijate , si catastrofa a ucis .
Au mai fost unii , care aveau o schela si o scena , si in urma incarcarii acoperisului cu apa de ploaie si vant lateral , structura ( montata incorect , adica fara cateva traverse , care nu au incaput in duba ! ) a cedat si l-a ranit grav pe tobosar la coloana vertebrala si desigur , a distrus toate luminile si instrumentele muzicale aflate pe scena .
Da , s-a intamplat in Romania .
Nici ei nu aveau omologare ISCIR sau ISU etc !!!

Nu recomand clonarea cuplorului sau a ghidului de unda , nici a sistemelor de suspendare .

High
Audio

Sus

MesajScris: Lun Mai 23, 2016 9:49 pm 
Neconectat
User

pentru cei interesati ,cateva poze cu wg desfacut

Fişiere ataşate:
66.JPG
66.JPG [ 118.72 KiB | Vizualizat de 4124 ori ]
55.JPG
55.JPG [ 128.11 KiB | Vizualizat de 4124 ori ]
44.JPG
44.JPG [ 123.94 KiB | Vizualizat de 4124 ori ]
33.JPG
33.JPG [ 123.82 KiB | Vizualizat de 4124 ori ]
22.jpg
22.jpg [ 121.99 KiB | Vizualizat de 4124 ori ]
11.JPG
11.JPG [ 128.11 KiB | Vizualizat de 4124 ori ]
DSC_0596.JPG
DSC_0596.JPG [ 326 KiB | Vizualizat de 4124 ori ]
Sus

MesajScris: Lun Mai 23, 2016 10:07 pm 
Neconectat
User

si utilizarea lui

Fişiere ataşate:
1340886130.jpg
1340886130.jpg [ 82.43 KiB | Vizualizat de 4121 ori ]
art3_big.jpg
art3_big.jpg [ 36.24 KiB | Vizualizat de 4121 ori ]
77.jpg
77.jpg [ 67.62 KiB | Vizualizat de 4121 ori ]
Sus

MesajScris: Mar Mai 24, 2016 10:11 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Absolut superba aceasta solutie tehnica !
Pentru ce fel de difuzor de inalte este conceputa ?
Ma refer la distanta focala a lentilei acustice care concentreaza undele sonore produse de membrana driverului in WG .

High
Audio

Sus

MesajScris: Mar Mai 24, 2016 6:25 pm 
Neconectat
User

domnu victor nu fiti rau....
acest wg il foloseste bms pt 2 tipuri de drivere, l acustic, foloseste la fel cu cateva modele de drivere, pot sa aflu ce este in boxele l acustic , dar nu m-a interesat deoarece eu voi folosi bms
oricum e clar ca v-or fi diferente intre raspunsul wg la 2 tipuri de drivere,asta e valabil si la un horn simplu
apropo si beyma il foloseste la un model,ceva ,,asemanator,, e si paraline-ul de la yorkvile
dar alegi raspunsul masurat cel mai bun, eventual si parerea personala, nu vreau sa fac copii 1la 1 dupa o anumita boxa
la ce imi foloseste raspunsul dat de producator cu un anumit driver , daca eu vreau sa il folosesc cu altul?
indiferent de tipul wg ales fiecere foloseste ce crede, ce are ,de cati bani dispune, etc
santem in zona diy ,ne permitem sa nu fim perfecti...nu?
de ex acum folosesc cu bms, peste un an daca se iveste o varianta cu driver mai performant,mai...... schimbam cu acela , implicit procesare...
ca si idee wg de la 18 sound e de 3xpretul acestuia si ai nevoie de 3buc in acelasi spatiu, implicit 3 drivere,fata de 2 wg si 2 drivere,deci si pretul conteaza, am dat acest ex pt ca a fost ultima varianta testata/comparata ca si pret/performanta
cand testez urmatorul tip de wg revin cu poze

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 36 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2