Am terminat cu primele difuzoare de 12" si acum urmeaza partea a 2-a, iar in curand si partea a 3-a

Dupa cum bine am mai spus in alt topic la "cafenea" , am reusit sa ma pacalesc cu 2 difuzoare MAG A1534. M-a ajutat dl. Mircea cu 2 bobine si spidere de la MAG M1534, si ieri m-am apucat de treaba.
Pentru calota am folosit o lama de bisturiu si feonul. S-a desprins usor si fara probleme.
free uploadPentru inmuiera adezivului de la suspensia superioara am folosit acetona si dupa cateva minute am incalzit suspensia cu feonul si dezlipirea a decurs fara probleme.
images uploadA urmat taierea spiderului si curatarea sasiului.
print screen windows 7Urmatoarea etapa a fost lipirea noului spider de bobina. Am lasat bobina sa cada de tot in interfier si cu un marker am trasat o linie pe toata circumferinta bobinei.
post imagesAm introdus bobina in spider in asa fel incat linia trasata cu markerul sa se vada chiar pe "creasta" primului val al spiderului.
image url uploadPasul urmator a fost sa dau cu scoci de hartie peste bobina (tine rol si de posibilele accidente dar si pentru marcaj).
free photo hostingAm scos spiderul si am aplicat adeziv pe toata suprafata delimitata de linia markerului si a scociului de hartie, dupa care am pusa spiderul inapoi pe pozitie si am pus adeziv si in golul unde incepe primul val de langa bobina.
upload images freeIn timp ce bobina si spiderul erau la intarit, am curatat interfierul. In prima faza cu o carte de vizita pastifiata si invelita cu un servetel umed. Am sters pana nu a mai iesit pic de negreala. Cu aceiasi carte de vizita, de data asta invelita in scoci de hartie cu partea lipicioasa in exterior, am curatat interfierul de alte impuritati. Am repetat operatiunea de cateva ori pana am fost sigur ca interfierul este curat. Am fost prins de treaba si am uitat sa fac poze cu aceasta etapa. Dupa ce adezivul de la spider-bobina s-a intarit, am trecut la centrarea bobinei si liperea spiderului de sasiu. Dupa vreo 2 ore am pus si conul (membrana) pe pozitie, punand putin adeziv la baza unde conul se prinde de bobina, de jur imprejurul acesteia. Inainte de a aplica adeziv intre membrana si bobina, am apasat membrana la maxim pana cand aceasta facea contact cu spiderul, dupa care am aplicat adezivul, in cantitate mica.Apoi am lipit suspensia superioara si marginile alea din burete, care vin peste suspensie. Cat timp am facut aceasta operatiune, adezivul aplicat la con-bobina devenise semi-intarit, exact atat cat sa ma lase sa misc conul in sus-jos destul de greu. Am ridicat conul la maxim in sus si cu o sipca, taiata cu 1cm mai mica decat diametrul difuzorului, am rotit-o (ca o elice) si in acelasi timp apasand usor pe membrana pana cand aceasta a ajuns in pozitia dorita, dupa care am aplicat adeziv bicomponent la baza membranei ca sa o lipesc definitiv de bobina. Cu acest procedeu mi-am dat seama ca o sa asez egal membrana peste tot si nu o sa ramana o parte mai ridicata sau alta mai lasata. Chiar a dat rezultate bune acest procedeu si sunt multumit de cum a iesit.
free adult image hostingAm lasat difuzorul la intarit peste noapte si astazi m-am asigurat ca adezivul s-a intarit peste tot, apoi am lipit firele leonice de platbanda bobinei si am scos penele care au centrat bobina. Centrarea a iesit perfect si am trecut la un mic test.
https://www.youtube.com/watch?v=PD_L7Pv ... e=youtu.beSi ultima poza cu calota pe pozitie.
how do you print screenZilele astea ma ocup si de frati'su. Dupe ce termin cu el, ma apuc de un difuzor Eminence Kappa 15A (aceasta este partea a 3-a mentionata in titlul topicului), care l-am cumparat mai demult de la cineva si avea calota schimbata, mintindu-ma ca, calota originala a fost apasata iremediabil si a schimbat-o cu alta mai mare ca nu a avut una apropiata de original. Chiar daca instinctul imi spunea ca ceva este in neregula, am trecut peste si am avut incredere in acea persoana, mai ales ca suntem din acelasi judet. Dar de cateva luni am aflat ca respectivul cumpara difuri arse, le repara si le vinde. Cine stie cati creduli ca mine au cumparat de la el difuzoare "nereparate si neumblate in ele". Ideea este ca am dezlipit calota pusa de el si cu scarba am vazut ca am fost inselat pe fata, bobina originala fiind arsa si rebobinata. Am pastrat cele doua bobine originale recuperate de la difuzoarele RCF de 12" , si o sa pun una din ele pe acest Kappa 15A. Oricum, tin sa multumesc inca o data d-lui Mircea si lui Claudiu Urban pentru sfaturi.