silviu.filote scrie:
Buna ziua,
sunt nou pe forum si ma bucur ca v-am gasit.
imi pare rau daca nu scriu in sectiunea care trebuie
si acum problema:
Detin un echipament audio cu 4 boxe active de 350w, mixer si cateva recievere pt microfoane wireless.
Ce imi recomandati pentru variatile de tensiune?
este ok sa merg cu UPS pe echipamente? as vrea sa achizitionez vreo 3.(pretul sa nu depaseasca in total 3500ron)
iar pentru suprasarcina, sa folosesc Surgery protector care sunt undeva pe la 300 si ceva de roni, si se monteaza pe fiecare faza (la panoul de curent) cate o astfel de siguranta.
Astept parerile si alternativele voastre.
Va multumesc!
Dar....
UPS-ul functioneaza doar la caderile de tensiuni. La variatiile de tensiune.... este imun.
Adica cand nu ai deloc curent in priza, se comuta pe energia inmaganizata in acumulatoarele UPS-ului.
La variatiile de tensiune, nu prea ai ce face decat sa folosesti stabilizator, iar efectul este cel explicat de Mircea.
Concluzia mea:
Pentru supervoltare folosesti sigurante dedicate-> Surgery protector; pentru caderile de tensiune) minus 10-20%, ai nevoie:
- cablu mai gros de alimentare, sau alta sursa de energie(daca sunt cauzate de sectiune prea mica a conductorului)
- amplificator care sa debiteze putere mai mare decat cea care doresti sa o folosesti, astfel nu o sa iti afecteze puterea de iesire dorita.
In cazul tau, la banii aia, probabil mi-as cumpara generator diesel.
Asa o sa ai sursa ta, independent de factorii externi.