The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Joi Iun 26, 2025 12:28 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Cum e mai bine?Dj ilegal sau legal?
MesajScris: Joi Ian 24, 2013 9:16 am 
Neconectat
User

Buna ziua stimati colegi de breasla!Am stat si m-am gandit destul de bine si cred ca este necesara aceasta discutie,dar si mai interesant e sa se traga niste invataturi si sa se comformeze lumea.Provin din lumea dj.Am desfasurat activitatea aceasta si peste hotare un timp.Actualmente am si un studio de inregistrari si productie muzicala in Mangalia.Acum stiti cateva despre mine.V-ati pus intrebarea de ce sufera industria muzicala in genere si chiar si vlastarul din Romania?
-Eu mi-am raspuns.Datorita faptului ca oamenii nu mai cumpara cd uri .In regula.Se cunoaste probabil nivelul de calitate pe un cd vs cel de pe Itune in mod legal sau si mai rau melodiile piratate de pe diverse situri.
Am si solutia la aceasta.INCHIDEREA TUTUROR SITELOR ILEGALE.
Clientul e pacalit de fel si fel de persoane care se autointituleaza dj in felurite chipuri
Nivelul de neprofesionalism e mare .Acum probabil o sa se supere multi pe mine!Sunt cateva legi care trebuiesc bagate si sper sa se bage cat mai iute privind aceasta activitate !taxe etc.
Deja multi ar spune ca sunt nebun,ca imi tai craca de sub picioare.
Mai bine asa domnilor asa zisi dj care desfasurati activitatea aceasta ilegala si mai ales la modul neprofesionalist.
V-ati pus intrebarea dc omul doreste sa plateasca mai putin ?Tot de aia ca nu va respecta!Cei care nu au puterea sa inteleaga si care doresc sa faca asta ilegal sunt dusmanii lor insasi pana la urma ...
Intrebari etc.Deci cum e mai bine si pentru cine ?Dj ilegal sau legal...
Se merita sa devenim cum acte in regula si cu cd uri si cu aparatura buna ?Sau ramanem pe laptopuri la sh si cu mii de melodii dowloadate ilegal dp diverse situri !M-as bucura sa imi raspunda cinstit !Va rog sa va mentionati si varsta si de cand profesati ca sa stiu si io in ce masura ati contribuit la...
Va multumesc! :D

Sus

Subiectul mesajului: Re: Cum e mai bine?Dj ilegal sau legal?
MesajScris: Joi Ian 24, 2013 10:49 am 
Neconectat
User

Deci... (fara deci)... N-am inteles nimic.

Sus

MesajScris: Joi Ian 24, 2013 11:44 pm 
Neconectat
User

Sunt de acord cu Gabriel

Sus

MesajScris: Vin Ian 25, 2013 2:21 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Vatafu Gabriel scrie:
Buna ziua stimati colegi de breasla!Am stat si m-am gandit destul de bine si cred ca este necesara aceasta discutie,dar si mai interesant e sa se traga niste invataturi si sa se comformeze lumea.
Am si solutia la aceasta.INCHIDEREA TUTUROR SITELOR ILEGALE.
Clientul e pacalit de fel si fel de persoane care se autointituleaza dj in felurite chipuri
Nivelul de neprofesionalism e mare .Acum probabil o sa se supere multi pe mine!Sunt cateva legi care trebuiesc bagate si sper sa se bage cat mai iute privind aceasta activitate !taxe etc.
Deja multi ar spune ca sunt nebun,ca imi tai craca de sub picioare.
Mai bine asa domnilor asa zisi dj care desfasurati activitatea aceasta ilegala si mai ales la modul neprofesionalist.
V-ati pus intrebarea dc omul doreste sa plateasca mai putin ?Tot de aia ca nu va respecta!Cei care nu au puterea sa inteleaga si care doresc sa faca asta ilegal sunt dusmanii lor insasi pana la urma ...

Te inseli !!!
Cel mai mare hot din Romania este STATUL , nicidecum amaratul de DJ care manaca frimiturile cazute pe jos de la masa satuilor ...
Ce treaba ai tu cu DJ-ul...mai bine vezi cine este adevaratul profitor , deoarece aproape orice discoteca , bar , club are un patron .
Patronul ar trebui sa achite taxele pe muzica , nu DJ-ul .
Ce , barmanul plateste taxele pentru vanzarea alcoolului si cafele ?
Ati inebunit ???
Dar STATUL pune taxe foarte mari , astfel incat patronul se considera perfect indreptatit sa fure si el ( asa apar banii negri etc ) ...singurii pagubiti sunt DJ-ii si desigur asociatiile de producatori si interpreti ...doar munca lor nu este recunoscuta si platita la valoarea reala .
Ai gresit imens ridicand aceasta problema pe un forum in care doar DJ-ii au ceva de spus , dar din pacate nu exista ( inca ) un forum al patronilor de discoteci , cluburi si baruri , ca sa iti poata raspunde cineva in mod serios ...dar cu siguranta cineva iti " citea " IP-ul de unde ai postat acest mesaj si ai fi primit acasa vizita unor reprezentanti ai patronilor dornici sa-ti aplice diverse corectii fizice , si apoi ti-ar fi trecut supararea ca munca in Romania nu este platita corespunzator , traind restul vietii intr-un carucior de handicapat !
Evident totul este o exagerare , dar asa stau lucrurile : nimeni nu se atinge de mafia bancilor , a tutunului , alcoolului etc .
Tot ce produce bani negrii pentru " imparatie " ...lasa lucrurile exact asa cum sunt si in prezent .
Din pacate ...toti ne dorim sa fim mai bine platiti ...
Chiar si asa , eu consider ca trebuie platite taxe , dar ca la piata , prin negociere directa .
Daca ai salariul minim pe economie , cumperi din piata doar produsele alimentare care se incadreaza in bugetul tau , este abuziv ca STATUL sa pretinda sume incredibil de mari in conditiile actuale in care oamenii nu mai merg la teatru , opera , cinema , discoteca , baruri , cluburi ....
Vor acei oameni saraciti de STAT sa " consume " muzica ?
Nicio problema , cauta un post de radio cu muzica preferata , difuzata la liber pe FM , satelit sau internet si gata .
Adio torenti , Youtube , download .
Sunt sufocati de cate televiziuni cu muzica exista in Romania .
Oricum voi nu pupati bani de la aia care nu au bani ...nici STATUL nu poate lua banii de la ei !
Nu uita o vorba clasica deja din intelepciunea populara romaneasca : Stapanul hot invata sluga hoata ...
Hotia nu are rezolvare in Romania , si oricum acesti DJ nu fura , cel mult se poate aprecia ca sunt complice la infractiunea de furaciune " intelectuala " ...
In ziua cand in Romania munca va fi platita corespunzator educatiei si talentului , atunci , da , poti pretinde o plata corecta .
Pana atunci ...ori nu mai produci muzica ca sa nu mai fii furat , ori te lasi de meserie .
Nu exista cale de mijoc...

PS : este doar parerea mea ; nu sunt DJ , ci bugetar sarac dar cinstit .

Voi asculta pana la pensie BZN , BONEY M si JOE SATRIANI doar la radio , nu am nevoie de " calitate " pe bani de la ITUNES sau SONY ...nu vreau sa platesc muzica , pentru ca contine TVA .
Deja sunt foarte afectat de faptul ca orice patron umfla pretul la orice produs , iar la sfarsit , eu , cumparatorul final , trebuie sa platesc TVA-ul proportional cu cat s-au ingrasat acei patroni...
Mie nu-mi deconteaza nimeni TVA-ul ...in felul asta STATUL ne fura legal .
Prefer sa-mi cumpar bilete la spectacole LIVE , atunci cand se organizeaza turnee cu muzicienii care imi plac .

High
Performance Un produs unicat de o calitate deosebita si construit din pasiune
Audio

Leonardo Fibonacci : F(n) = F(n–1) + F(n–2)

Sus

MesajScris: Vin Ian 25, 2013 2:33 am 
Neconectat
User

si eu as fi de acord...daca viata ar fi roz....cate melodiii, cate licente de windows etc cate cd nepiratate trebuie sa detii ca DJ ?Cati bani ar costa investitia si cat ti-ar permite sa fiii DJ in acest caz!!!! la cate cerinte are lumea ma tem ca la un eveniment o sa le poti spune nu am meodia, nu am melodia ,nu am melodia .....nu am decat cateva melodii originale.........si nu e vorba numai de atat....nu faci ca dj poate intr-un sezon cat tre sa platesti taxe peste taxe la stat.....si cu ce te alegi la urma! scule obosite pline de praf ,nervi intinsi datorati celor cu ceaiu de butuc la bord, si cativa banuti cat sa mai cumperi un teanc de CD originale (daca-or fi si alea ) ca-n romania nu mai stii ce cumperi ....facke-uri... sa nu mai vb de programele care le deti ipe laptop ca si alea trebuie sa aiba o licenta nu...

Sus

MesajScris: Vin Ian 25, 2013 2:51 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Alex , stai cuminte , noi discutam despre partea care produce ceva ...nu ceva care consuma resurse .
Softurile gen Windows au alternative extrem de serioase , de tipul Open Source ( Linux ) etc , dar DJ ( inca ) nu le cunosc , de aia folosesc versiuni piratate...
Majoritatea DJ-ilor nu au studiile terminate , in prezent se preda informatica la liceu , deci chiar toti ar trebui sa cunoasca aceste alternative de soft moka la care nu se cer licente !
Dar la partea cu creativitatea ...pe Mozart , Vivaldi sau Bach nu ii poti dezvolta intr-un proiect tip Open Source .
Educatia si talentul daca sunt apreciate unanim , trebuie rasplatite !
Oricum discutia este deosebit de importanta , unii chiar pierd totul ( sanatate , familie , bani , casa etc ) datorita faptului ca munca lor nu este recunoscuta si / sau platita corespunzator .
Nu cred ca vom gasi noi solutia la aceste probleme privind drepturile de autor...solutii au existat inca de la inceput , dar cei mai incompetenti si corupti legiuitori din Parlamentul Romaniei au inventat o lege stramba , care aduce doar dezavantaje tuturor .

High
Audio

Sus

MesajScris: Vin Ian 25, 2013 3:01 am 
Neconectat
User

la partea de creativitate chiar nu te pot contrazice pe melodiile altora de ex uitate la melodia trasa la mine acasa cu o pustoaica pe un negativ de pe youtube.... de ascultat acasa merge dar ...restu e ceea ce ai descris tu. Iar ca sa fii un dj ok ceaa ce sustinea colegul nostru daca e sa vina un control nu te intreaba numai daca ai licenta la melodiile care le pui...asa e romanu :ai licenta la melodiii da ..la windows?....da la antivirus ai ? etc IDEEA DE BAZA SA FII OK CAT SA NU AIBA NIMENI CE-TI SPUNE. INSEAMNA SA SCOTI BANI DIN BUZUNARU TAU CA SA POTI FI DJ.... cu parere de rau

Sus

MesajScris: Vin Ian 25, 2013 3:02 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Exista antivirus moka...spre exemplu AVIRA .
In loc de Windows instalezi Linux ...tot moka .
Aproape la toate exista variante moka , de obicei mult mai performante decat gunoaiele cu licente !
Muzica poti sa o tii separat pe un hard intr-un alt calculator ( cu tot ce trebuie UPS etc ) evident intr-o alta incapere , iar conexiunea intre calculatoare sa fie wireless , astfel incat oricine ar veni in control si ar dori sa plece cu hardul tau ( spre exemplu hotii ) sa descopere ca nu ai muzica in calculator , ci doar un sistem de operare Open Souce moka ...metode exista , trebuie doar sa te pricepi . Si desigur , sa ai interes ca totul sa iasa bine .

High
Audio

Sus

MesajScris: Vin Ian 25, 2013 3:07 am 
Neconectat
User

exista freee dar ....ideea mea de baza e ca nu poti produce cat consumI( LEGAL )....ROMANIA

Sus

MesajScris: Vin Ian 25, 2013 3:22 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Atunci...descurca-te cum poti...desi treaba asta se bate cap in cap cu prevederile Codului Penal ...
Conform Constitutiei , viata este prioritara , nu obligatiile fata de STAT !
Romania este , conform Constitutiei , un stat social , care ocroteste viata cetatenilor ei .
Tu incerci sa desfasori o activitate lucrativa , pentru ca scopul tau este sa mananci decent de minim doua ori pe zi , pentru a putea supravietui .
Tot in Constitutie scrie ca ai dreptul la viata , la munca , la invatamant gratuit , la sanatate , la dreapta justitie , fara discriminare etc .
Problema este ca nu din cauza compozitorilor , muzicienilor sau producatorilor de fonograme etc nu este platita munca DJ-ilor sau a altor categorii de cetateni care muncesc din greu ...ci doar din cauza STATULUI .
Taxele sunt aberant de mari ...
Asta este realitatea .

High
Audio

Sus

MesajScris: Vin Ian 25, 2013 3:27 am 
Neconectat
User

bine punctat bravos

Sus

MesajScris: Vin Ian 25, 2013 10:37 am 
Neconectat
User

Nu vreau sa fac educatie in acest sens,dar sustin ca e mai bine sa o faci legal sa ai cd uri sa ai niste amarate de playere sa poti sa vii cu ceva nou in fazta clientului ,ceva ce el nu are acasa,ca aproximativ 100 la suta are si el leptop sau calculator de birou.Si care e faza pana la urma ca nu ai chiar toate melodiile!?Aici tot dj e de vina ,sau unii din ei ,i-au invatat prost ca s-au vandut ieftin si ilegal,parerea mea.Ce pot sa va spun ca situatia in afara e privita altfel .In momentul in care vii cu o aparatura ,altceva decat are omul obisnuit si ma refer la ceea ce ar trebuii sa aiba orice dj.ei te vad altfel,de exemplu se mira ,capata un soi de respect pentru ca nu cunosc si recunosc pe deplin ca trebuie sa plateasca dar evident si pentru flerul de ai destinde.
Vizavii de faptul ca trebuie sa cauti x melodii.Plus calitatea imprimarilor pe cd este net superioara fatza de Itunes si alte situri .Exista si cluburi cu conexiune internet dar sunt platite si totul se face legal.Ma intreb in general de unde ar putea da bani statul!?Tot de la noi nui asa ?Sustin constientizarea acestui lucru ,oricat de frustrati ar fii unii invatati lesne cu apucaturi,intrarea in legalitate a acestui fenomen dj.Privind dinspre partea creeativa ,acolo problema e si mai grava ,sa nu va intrebati stimabililor dc peste maxim 20 de ani nimeni nu va mai asculta muzica digerabila noua!Simplu ,probabil ca nimeni nu va mai avea curajul sa se apuce in afara de cativa pusti inconstienti ca promoveaza zgomote!Acum stapan nimeni nu poate fii pe constiinta nimanui.
Revin ,in momentul in care te prezinti legal in fatza clientului capeti increderea necesara si esti privit altfel.Altfel esti uzat si nerespectat si suprasolicitat!Nu cer decat un pic de intelegere !Va multumesc si sper sa capat cat mai multi admiratori ai opiniei pe care o sustin,fiind mai mult ca sigur ca orice schimbare vine mai intai de la eul personal!

Sus

MesajScris: Vin Ian 25, 2013 2:19 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Vatafu Gabriel scrie:
Buna ziua stimati colegi de breasla! Provin din lumea dj.Am desfasurat activitatea aceasta si peste hotare un timp.Actualmente am si un studio de inregistrari si productie muzicala in Mangalia.

Sau ramanem pe laptopuri la sh si cu mii de melodii dowloadate ilegal dp diverse situri !

Tu dj ?
Tu produci muzica ?

Laptopuri sh ? Tu asta ai ? Eu am Toshiba...
dp = ? esti roman ? siturile sunt arheologice ?
Cu alte cuvinte, incearca sa scrii si tu corect si fara prescurtari tip messenger !

Pe un pc poti avea si wav-uri, si originale, sau cu licenta.
Poti avea si controllere midi, nu e musai sa dai cu mouse-ul !

Vatafu Gabriel scrie:
Nu vreau sa fac educatie in acest sens,dar sustin ca e mai bine sa o faci legal sa ai cd uri sa ai niste amarate de playere sa poti sa vii cu ceva nou in fazta clientului ,ceva ce el nu are acasa,ca aproximativ 100 la suta are si el leptop sau calculator de birou.

Arata biroul clientului cu laptop acasa? asa ca al meu cu laptop? Ma indoiesc ca nu aduc ceva nou fata de biroul sau, fara sa pun la socoteala 2 licente de windows !

Imagine

Vatafu Gabriel scrie:
Revin ,in momentul in care te prezinti legal in fatza clientului capeti increderea necesara si esti privit altfel.Altfel esti uzat si nerespectat si suprasolicitat!Nu cer decat un pic de intelegere !Va multumesc si sper sa capat cat mai multi admiratori ai opiniei pe care o sustin,fiind mai mult ca sigur ca orice schimbare vine mai intai de la eul personal!

Cand ma prezint in fata clientului, ma prezint de obicei dupa o recomandare.
99% dintre clienti suna pentru ca au o recomadare buna despre tine !
Nu cred ca am fost cautat pana acum de cineva pentru unmajorat,, botez sau nunta, pentru ca mi-a
vazut pagina mea de facebook sau pentru ca m-a gasit pe acest forum ca moderator la sectiunea dj !

Deci prima chestie, este... domne avem recomandare despre dumneavoastra...
In nici un caz, domne, cautam un dj dar vrem sa vedem autorizatia si chitanta ca ati platit taxele.
Ca da, sunt in masura sa inchei un contract cu clientul, si asta creste credibilitatea, e altceva.
Dar nu asta ma recomanda ca dj... sau din aceasta cauza sunt mai respectat !

Vrei admiratori ? incearca sa creezi o secta... posibil sa ai succes !

Si in continuare copy paste cu ce am raspuns deja in alt tipic:

Am inteles, vrei sa te evidentiezi, dar incearca cu ceva bun,
ca de vorbarie filosofica suntem satui, crede-ma !

In rest vor afla colegii singuri ce inginer de sunet esti...

Chiar... un link cu un material din studiourile tale ne dai sa ascultam ?
sau un mix ca tu esti si dj nu ?

Si mai lasa-ne cu mallconceptii si persoane neavizate... tu esti un avizat ?
Cand o sa aud prima chitara imprimata si procesata bine de tine ( ca te dai artist la asta vad)
si de asemenea prima imprimare si procesare vocala buna... si tot de asemenea primul tau mix bun ca dj,
si o productie proprie cu mix si master bun ca "inginer de sunet" ce esti,
atunci sa te dai avizat... si sa iei initiativa in a deschide un topic cu un subiect concret si tutoriale pe subiect,
nu sa filosofezi asa in vant, la asta suntem buni toti...

Eu il contest pe domnu Vatafu la functia de moderator pe acest forum...

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13 mesaje ] 

Ora este UTC + 2