Vatafu Gabriel scrie:
Buna ziua stimati colegi de breasla!Am stat si m-am gandit destul de bine si cred ca este necesara aceasta discutie,dar si mai interesant e sa se traga niste invataturi si sa se comformeze lumea.
Am si solutia la aceasta.INCHIDEREA TUTUROR SITELOR ILEGALE.
Clientul e pacalit de fel si fel de persoane care se autointituleaza dj in felurite chipuri
Nivelul de neprofesionalism e mare .Acum probabil o sa se supere multi pe mine!Sunt cateva legi care trebuiesc bagate si sper sa se bage cat mai iute privind aceasta activitate !taxe etc.
Deja multi ar spune ca sunt nebun,ca imi tai craca de sub picioare.
Mai bine asa domnilor asa zisi dj care desfasurati activitatea aceasta ilegala si mai ales la modul neprofesionalist.
V-ati pus intrebarea dc omul doreste sa plateasca mai putin ?Tot de aia ca nu va respecta!Cei care nu au puterea sa inteleaga si care doresc sa faca asta ilegal sunt dusmanii lor insasi pana la urma ...
Te inseli !!!
Cel mai mare hot din Romania este STATUL , nicidecum amaratul de DJ care manaca frimiturile cazute pe jos de la masa satuilor ...
Ce treaba ai tu cu DJ-ul...mai bine vezi cine este adevaratul profitor , deoarece aproape orice discoteca , bar , club are un patron .
Patronul ar trebui sa achite taxele pe muzica , nu DJ-ul .
Ce , barmanul plateste taxele pentru vanzarea alcoolului si cafele ?
Ati inebunit ???
Dar STATUL pune taxe foarte mari , astfel incat patronul se considera perfect indreptatit sa fure si el ( asa apar banii negri etc ) ...singurii pagubiti sunt DJ-ii si desigur asociatiile de producatori si interpreti ...doar munca lor nu este recunoscuta si platita la valoarea reala .
Ai gresit imens ridicand aceasta problema pe un forum in care doar DJ-ii au ceva de spus , dar din pacate nu exista ( inca ) un forum al patronilor de discoteci , cluburi si baruri , ca sa iti poata raspunde cineva in mod serios ...dar cu siguranta cineva iti " citea " IP-ul de unde ai postat acest mesaj si ai fi primit acasa vizita unor reprezentanti ai patronilor dornici sa-ti aplice diverse corectii fizice , si apoi ti-ar fi trecut supararea ca munca in Romania nu este platita corespunzator , traind restul vietii intr-un carucior de handicapat !
Evident totul este o exagerare , dar asa stau lucrurile : nimeni nu se atinge de mafia bancilor , a tutunului , alcoolului etc .
Tot ce produce bani negrii pentru " imparatie " ...lasa lucrurile exact asa cum sunt si in prezent .
Din pacate ...toti ne dorim sa fim mai bine platiti ...
Chiar si asa , eu consider ca trebuie platite taxe , dar ca la piata , prin negociere directa .
Daca ai salariul minim pe economie , cumperi din piata doar produsele alimentare care se incadreaza in bugetul tau , este abuziv ca STATUL sa pretinda sume incredibil de mari in conditiile actuale in care oamenii nu mai merg la teatru , opera , cinema , discoteca , baruri , cluburi ....
Vor acei oameni saraciti de STAT sa " consume " muzica ?
Nicio problema , cauta un post de radio cu muzica preferata , difuzata la liber pe FM , satelit sau internet si gata .
Adio torenti , Youtube , download .
Sunt sufocati de cate televiziuni cu muzica exista in Romania .
Oricum voi nu pupati bani de la aia care nu au bani ...nici STATUL nu poate lua banii de la ei !
Nu uita o vorba clasica deja din intelepciunea populara romaneasca :
Stapanul hot invata sluga hoata ...
Hotia nu are rezolvare in Romania , si oricum acesti DJ nu fura , cel mult se poate aprecia ca sunt complice la infractiunea de furaciune " intelectuala " ...
In ziua cand in Romania munca va fi platita corespunzator educatiei si talentului , atunci , da , poti pretinde o plata corecta .
Pana atunci ...ori nu mai produci muzica ca sa nu mai fii furat , ori te lasi de meserie .
Nu exista cale de mijoc...
PS : este doar parerea mea ; nu sunt DJ , ci bugetar sarac dar cinstit .
Voi asculta pana la pensie BZN , BONEY M si JOE SATRIANI doar la radio , nu am nevoie de " calitate " pe bani de la ITUNES sau SONY ...nu vreau sa platesc muzica , pentru ca contine TVA .
Deja sunt foarte afectat de faptul ca orice patron umfla pretul la orice produs , iar la sfarsit , eu , cumparatorul final , trebuie sa platesc TVA-ul proportional cu cat s-au ingrasat acei patroni...
Mie nu-mi deconteaza nimeni TVA-ul ...in felul asta STATUL ne fura legal .
Prefer sa-mi cumpar bilete la spectacole LIVE , atunci cand se organizeaza turnee cu muzicienii care imi plac .