The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Joi Iun 26, 2025 1:10 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 41 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: licenta UPFR
MesajScris: Mie Ian 23, 2013 4:35 pm 
Neconectat
User

Cine are licenta pt muzica care o pune la evenimente, ce tip de licenta, cat plateste (lunar cred) si cine a primit control/amenda ? :)
(sper ca nu a mai fost acest topic eu l-am cautat)

Sus

Subiectul mesajului: Re: licenta UPFR
MesajScris: Mie Ian 23, 2013 6:21 pm 
Neconectat
User

eu am primit amenda 370 d ron pe loc chitanta tot pentru ca nu am avut licenta care costa 3500 ron p an din cate am inteles;))

Sus

MesajScris: Mie Ian 23, 2013 6:28 pm 
Neconectat
User

cristi ivan , poți pune un scan a amenzii , cenzurează datele tale , sunt curios cum arata una :)

Sus

MesajScris: Mie Ian 23, 2013 6:46 pm 
Neconectat
User

nu le mai am in vara am primit ! a venit la restaurantu unde aveam cununie ca trb sa plateasca taxa de poluare fonica etc..si m-au gasit acolo!ma luasera cu drepturile de autor pe piese 5 euro de piesa spuneau,,,,, tipul avea un m3 oglinda..un milog :P amenda trebuia platita pe loc 370 ron daca nu era mai mult

Sus

MesajScris: Joi Ian 24, 2013 9:49 am 
Neconectat
User

De pe upfr.ro:

"Dacă vreţi să vă creaţi un playlist propriu pe suport optic pentru a-l folosi în comunicarea publică (cd, memory stick, hardisk etc.), trebuie să solicitaţi licenţa de reproducere."

Si daca am 50.000 de melodii in cat timp imi proceseaza cererea ? :lol:

Conform lor DJ-ul va avea nevoie de o licenta in scop lucrativ.
Si:
"Activitatea DJ-ilor se încadrează la punctul I.1.1 din metodologie. Remuneraţia aferentă licenţei are valoarea minimă de 105 lei/ an. Licenţa se eliberează numai pentru perioade de 12 luni, după achitarea remuneraţiei fixe. La expirarea licenţei, DJ-ii raportează situaţia încasărilor brute, iar UPFR calculează şi facturează către DJ diferenţa de remuneraţie care rezultă faţă de suma fixă deja plătită."
http://www.upfr.ro/download/Metodologie%20Com%20P%20I1.doc

Acolo scrie 1,5% procent din valoarea remuneratiei pt eveniment (dar nu mai putin de 105 lei/an)

Pana la urma are cineva de aici asa ceva si ne lumineaza si pe noi exact ce si cum ? :))

Sus

MesajScris: Joi Ian 24, 2013 11:14 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Marius Sarbu scrie:
Cine are licenta pt muzica care o pune la evenimente, ce tip de licenta, cat plateste (lunar cred) si cine a primit control/amenda ? :)
(sper ca nu a mai fost acest topic eu l-am cautat)

Nu mai cautati topicuri sau alte dezbateri pe forumuri vecine. Raspunsurile corecte vin direct de la organele reglementate sa colecteze si sa gestioneze aceste taxe. Este simplu, adresezi un email in care scrii foarte detaliat ce activitate ai dori sa desfasori (despre locale, despre muzica pe care o folosesti etc) iar ei iti raspund.
http://www.upfr.ro

In puls pentru deejay exista http://www.adjpr.ro/

Bafta!

Sus

MesajScris: Joi Ian 24, 2013 11:41 pm 
Neconectat
User

Pentru a primi licenta ca si DJ trebuie in primu rand sa ai o personaliate juridica- PFA,II SRL, etc, deoarece licenta se elibereaza doar pe persoana juridica, pt persoana fizica te poti autoriza doar prin adjpr, dar trebuie sa platesti o taxa anuala de membru in asociatie.
Ai nevoie de 2 licente -Lucrativ 105ron/an +TVA
-Reproducere 1200/an +TVA prin care se poate reproduce tot repertoriul UPFR indiferent de nr. de fonograme-reproducere strict in scopul comunicarii publice

Sus

MesajScris: Vin Ian 25, 2013 2:21 am 
Neconectat
User

Eu sunt membru ADJPR , am avut 3 sau 4 controale pana acum fara nici o problema. Au notat datele, au verificat...totul ok.
Se poate face si cu playlist , eu am optat pt infinit de fonograme.

Sus

MesajScris: Vin Ian 25, 2013 5:52 am 
Neconectat
User

Eu detin urmatoarele licente:
- autorizatie neexclusiva a utilizarii operelor muzicale in scop ambiental emisa de UCMR-ADA
- licenta neexclusiva pentru reproducerea fonogramelor publicate in scop comercial, emisa de UPFR
- autorizatie utilizare opere muzicale emisa de UPFR

Si pentru ca traim in Romania bineinteles ca legea lasa loc de interpretari, bineinteles ca peste noapte mai apare cate o asociatie dinasta de strange drepturile de autori pt 3 cantareti si trebuie sa o platesti si pe aia etc
Cu alte cuvinte e foarte greu sa fii 100% legal

Sus

MesajScris: Joi Mai 09, 2013 9:16 am 
Neconectat
User

Salut tuturor!

Ma uitam la topicul acesta si este facut exact cu 2zile inainte de data in care...am mierlit`o eu:)

Adica? Well...
In data de 26ian eram la un "club/bar" si puneam muzica cand brusc 4 chinuiti au intrat peste mine si mi`au zis sa opresc muzica...am oprit`o s`au prezentat etc hai cu procese verbale si alte prostii. Bun! Mi`au SECHESTRAT laptopul si au zis ca or sa ma caute. Nici pana azi nu m`a cautat nimeni DAR, in acelasi bloc cu mine locuieste o fata care lucreaza in acelasi birou cu cel care m`a luat pe mine pe sus! (Politia Economica)
Nu a putut sa ma ajute cu absolut nimic decat anumite informatii...
Acum ~2luni laptopul a plecat la Bucuresti pe ORDA/UPFR nush sigur pt stabilirea "prejudiciului"...iar ieri mi`a zis ca au venit hartiile de la Bucuresti cu prejudiciu stability = 5300 EURO ! ~ 8000piese !
Oficial momentan nu stiu nimic sigur dar mi`a zis ca o sa ma cheme la politie sa stau de vb cu respectivul si sa vedem ce iese.

Are cineva ceva cunostinte sa`mi spuna care este cea mai "ieftina" cale sa scap de porcaria asta?

NU vreau sa citesc raspunsuri gen "ai gresit etc esti vinovat plateste prostii" !
Multumesc anticipat celor ce imi pot oferi o informatie !

Sus

MesajScris: Joi Mai 09, 2013 10:50 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

poate ca ar fi bine sa ceri sfatul unui avocat.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Joi Mai 09, 2013 11:11 am 
Neconectat
User

Multumesc frumos de sfat insa m-am gandit ca aici pot gasi persoane care sunt mai "documentate" ca si mine.

Sus

MesajScris: Joi Mai 09, 2013 3:29 pm 
Neconectat
User

Vorbeste cu cei de la adjpr sa iti faci repede o licenta si sa le zici celor de la politia economica, ca asteptai sa iti ajunga actele... Dar nu stiu sigur daca o sa te pasuiasca... Alta solutie nu vad eu.

Sus

MesajScris: Joi Mai 09, 2013 3:54 pm 
Neconectat
User

M`am gandit si la asta insa...cred ca e prea tarziu. Au trecut deja 2luni si nu cred ca au niciun interes cei de acolo sa ma "ajute"...

Sus

MesajScris: Joi Mai 09, 2013 4:59 pm 
Neconectat
User

Se va verifica data exacta la care s-au facut actele. Doar daca cumva reusesti sa faci ceva sa fie trecuta data de atunci, desi e putin probabil ca se risca cineva la asa ceva, mai ales daca nu cunosti pe nimeni pe acolo.
Daca nu poti sa iei cumva legatura cu unul din cei de la politia economica sa "va intelegeti" cred ca singura varianta ce ramane e sa vorbesti cu un avocat bun.
Iti doresc multa bafta si sa iesi cat mai bine din chestia asta. Tine-ne la curent cu ce se intampla.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 41 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2