The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iul 11, 2025 10:24 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 11 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: FBT Maxx 5A vs LEM D400 DSP
MesajScris: Joi Ian 17, 2013 1:40 pm 
Neconectat
User

As vrea cateva pareri si sfaturi subiective, legat de achizitionarea unei perechi de active dintre cele 2 branduri/modele mentionate in titlu.
Personal detin LEM D400 DSP si sunt foarte multumit de sunet/spl. Chiar se aud frumos, se apropie de scule lautaresti care am mai avut ocazia sa le aud la diferite evenimente. Vreau sa achizitionez una din cele 2 perechi si cu ajutorul vostru vreau sa ma decid. Nu stiu cum suna FBT dar am auzit lucruri bune despre ele. Faptul ca acestea sunt cu woofer de 15" si ca au putere mai mare, ma face sa "bat" catre ele.

Sus

Subiectul mesajului: Re: FBT Maxx 5A vs LEM D400 DSP
MesajScris: Joi Ian 17, 2013 1:56 pm 
Neconectat
User

recomand cu mare fermitate FBT maxx5A

am o pereche d`astea de vreo 2 sau 3 ani... nu stiu exact si merg excelent
nu a fost dj sau lautar care sa zica cumva ca nu-i plac cum suna

era si o duma pe undeva pe un forum..... ceva de genul "nobletea FBT-ului" :lol:

Sus

MesajScris: Joi Ian 17, 2013 2:00 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

FBT maxx 5A au driver B&C DE12
http://www.bcspeakers.com/CPD/product_p ... 0000000011
se pare ca nu sunt foarte rezistente pentru ca vindem destul de multe kituri de reparatie in tara.
bobina este de 1.4" si nu prea rezista a omorul din Romania.

FBT MAXX 6 e mult mai OK, are un driver sanatos cu bobina de 2.5", ceva echivalent cu un SD-63BF de la Paudio
Comparativ cu MAXX5 , la MAXX 6 vindem mai rar kituri.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Joi Ian 17, 2013 2:05 pm 
Neconectat
User

corect

problema la maxx5A e sa nu-l duci in clip
limitatorul de pe ele nu lucreaza asa bine cum lucreaza cel de pe maxx4A

daca ai sa folosesti tu boxele si o sa dai cu grija in ele .... n-o sa te lase la greu
totusi vorbim de un driver de 25W care este atacat cu 100 W (2 x LM3886 in punte)

la ureche se simte imediat cand amplificatorul intra in clip .... inalta incepe sa sune ciudat

dar problema se pune altfel: daca ai nevoie de SPL mai mare decat iti ofera maxx5A .... e clar ca ai nevoie de alte boxe .... si e clar ca e nevoie sa bagi mai multi bani in scule

maxx6 intr`adevar suna mult mai tare dar nu mai suna asa bine ca maxx4 si maxx5
driverul ala mare a stricat tot farmecul pe partea de inalte..... parca suna ca RCF-urile ART ..... tare si metalic

s-a dus "nobletea FBT-ului" :lol:

Sus

MesajScris: Joi Ian 17, 2013 2:10 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

la noi , un kit de MAXX5A este 50 de Euro

eu zic ca e mai important ca dimineata cand pleci acasa sa stii ca nu ai de dat 50 de Euro din onorariu pe piese de schimb :)))

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Joi Ian 17, 2013 2:57 pm 
Neconectat
User

Mersi Adi si Mircea. Si eu tot spre FBT aveam balanta inclinata.
Adi, daca ai cumva poze cu interiorul boxelor si cateva sfaturi dupa ce anume sa ma uit ca sa aiba in ele componentele originale, ar fi ok.
Daca ai poze la interior, te rog sa mi le trimiti si mie pe adresa catalin.oancea@blominfo.ro

Sus

MesajScris: Joi Ian 17, 2013 11:37 pm 
Neconectat
User

poze cu interiorul parca aveam prin PC dar pana le gasesc putem stabili alte chestii

driverul este ala cum zice Mircea
difuzorul este si el B&C, magnet neo, calota tuguiata ...... nu rotunda cum au majoritatea difuzoarelor

partea de etaj final si preamplificare ... se vede la ochiul liber daca e intervenita
lucrarea de fabrica este .... clara

ceva teste rapide ce le poti face este sa le aplici acelasi semnal si sa le dai blaneala pana la clip, sa vezi daca intra ambele simultan in clip, sa vezi cum suna ambele ..... trebuie sa sune la fel

te joci din corectii ..... dai min/max si vezi cum este raspunsul

eu era sa o musc cu o pereche de maxx6a.... una avea clip/limiterul futut si o lua pe aratura cand o luam la calareala facea ca toti dracii

Sus

MesajScris: Vin Ian 18, 2013 9:49 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Pai tu de ce crezi ca era de vanzare ?
De buna ?
Ce este bun , ramane bun de sonorizari pana se strica .
Dupa o reparatie la un carpaci televizorist , boxele trebuie vandute la incepatori , naivi , fraieri sau prosti , puteti spune cum doriti .
Se exploateaza buna credinta a romanilor cu miciuna clasica : boxele astea ( microfoanele , mixerele , CD-urile , amplificatoarele etc ) au doar 5 sonorizari doar in casa si numai pe muzica ambientala , nu LIVE pe manele sau discoteca din sat etc ; sunt primul proprietar , luate din Germanika acum 8 ani dar arata ca noi , imagine 10 din 10 ; accept orice test etc cand de fapt in realitate boxele sunt praf cu difuzoare schimbate cu altele , mortaciuni chinezesti rebobinate iar electronica " ciuruita " cu componente FAKE ...
Caz concret : o cunostiinta dorea sa aiba doua boxe de plastic dar nu era dispus sa cheltuiasca o suma prea mare pentru auditii ocazionale si a apelat la mine pentru consultanta , rezultatul a fost dezamagitor cand am ajuns la vanzator : carcasele de plastic erau zgariate si matuite , plasa de protectie a difuzoarelor lovita , urme de fortare a suruburilor , dar pentru a nu se observa defecte majore si a incerca sa fie exact ca in descriere adica imagine 10 din 10 ( ??? ) erau date cu crema de ghete de culoare neagra !!! Pai ce , vindea boxele unor orbi ?
Cel mai grav lucru a fost ca pretul era foarte piperat iar cel care le vindea unei cunostiinte era un prieten ( recomandat de mine ) ...
De atunci gunoiul ala uman este un fost prieten .
Atentie la lauda unor produse , marea majoritatea a produselor second hand ( aproape 100% , conform experientei mele ) sunt supraevaluate de catre vanzatori in scopul fraudei .
Fara a generaliza , consider ca dorinta de inavutire cu orice pret a unor samsari de scule sau tepari se manifesta zgomotos in domeniul echipamentelor de sonorizare , inclusiv pe acest forum .
E simplu , studiati pe cei cu multe anunturi la sectiunea de vanzari si remarcati limbajul " colorat " specific negustorilor de auto second hand din talcioc...sunt usor de identificat excrocii .
Pot fi si erori de identificare , dar cei care sunt " smecheri " nu se pot abtine !
Spre exemplu , nu inteleg de ce un sistem XA2 de la Dyna dupa 5 ani ( teoretic ar fi trebuit sa aiba pretul amortizat in acesti 5 ani ) costa mai mult de 1/3 din pretul de achizitie ...
Daca vanzatorul nu si-a recuperat banii in cei 5 ani nu are ce cauta in domeniul sonorizarilor , este un prost manager .
Dar de obicei este si manager si lautar ...de aici incolo puteti anticipa legatura cu nivelul de scolarizare , rezultatele financiare si recuperarea investitiei initiale , dar si cu exploatarea judicioasa in domeniul sonorizarilor a unui sistem XA2 de catre utilizatori incompetenti .
Rezultatele se vor cunoaste imediat dupa cumpararea oricarui aparat second hand : pret excesiv de mare si probleme tehnice care apar pe masura ce incerci sa folosesti acel aparat .
Atentie , banii dati pe aparate second hand sunt de obicei bani dati pe aparate supraevaluate !
Oricum totul este pe riscul Dvoastra .
Veti ramane fara bani , dar mai bogati in experienta de viata .

High
Performance Un produs unicat de o calitate deosebita si construit din pasiune
Audio

Leonardo Fibonacci : F(n) = F(n–1) + F(n–2)

Sus

MesajScris: Sâm Ian 19, 2013 1:16 am 
Neconectat
User

nea Victor.... zici mata acolo ce zici dar ... daca ti-as da dreptate .... am gresi amandoi :roll:

Sus

MesajScris: Sâm Ian 19, 2013 9:39 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Fiecare procedeaza cum doreste .
Textul de mai sus este doar un simplu semnal de alarma : fiti precauti si verificati calitatea produsului second hand pentru a corespunde cu descrierea vanzatorului inainte de a efectua plata !
Desigur ca nu trebuie sa ajungeti la paranoia sau complotita , scenarita si alte boli psihice , dar trebuie sa va protejati impotriva excrocilor !
Specific clar : nu toti vanzatorii sunt rau intentionati , unele aparate se deterioreaza la transport , altii le revand fara sa cunoasca faptul ca sunt defecte partial etc .

High
Performance Un produs unicat de o calitate deosebita si construit din pasiune
Audio

Leonardo Fibonacci : F(n) = F(n–1) + F(n–2)

Sus

MesajScris: Sâm Ian 19, 2013 1:47 pm 
Neconectat
User

Destul de corect.
De exemplu, chiar azi mi-a venit un mixer LEM Ultimix, despre care proprietarul imi spunea la telefon ca are urme usoare de uzura si cu putina paranoia din capul meu deja ma gandeam ca zice si el asa doar ca sa-i iasa pasenta dar m-am inselat, mixerul chiar arata perfect daca si functioneaza la fel de cum arata atunci pot sa spun ca s-a meritat dar, deocamdata il las sa se acomodeze cateva ore la temperatura camerei. Exact ce spunea si Victor mai sus, nu toti vanzatorii sunt escroci dar mai apar uscaturi care te fac sa pierzi increderea in oameni.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 11 mesaje ] 

Ora este UTC + 2