The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Joi Iun 26, 2025 1:12 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 11 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Gemini CDM 3600
MesajScris: Lun Oct 29, 2012 10:21 am 
Neconectat
User

Salutari tuturor. Am achizitionat o consola Gemini CDM 3600 si din cate am mai vazut pe internet, se pare ca se poate adapta/conecta la laptop doar ca nu mi-am dat seama cum. Este cineva pe aici care a avut o problema asemanatoare sau care sa ma sfatuiasca ce sa fac? Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare raspunsurile voastre.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Gemini CDM 3600
MesajScris: Lun Oct 29, 2012 10:50 pm 
Neconectat
User

Oancea Catalin scrie:
Salutari tuturor. Am achizitionat o consola Gemini CDM 3600 si din cate am mai vazut pe internet, se pare ca se poate adapta/conecta la laptop doar ca nu mi-am dat seama cum. Este cineva pe aici care a avut o problema asemanatoare sau care sa ma sfatuiasca ce sa fac? Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare raspunsurile voastre.

Nimeni cu vreun sfat? :(

Sus

MesajScris: Lun Oct 29, 2012 11:38 pm 
Neconectat
User

Problema e discutata si aici: http://forum.djtechtools.com/showthread.php?t=15851

vondoom scrie:
Your console has no USB or MIDI capabilities. To make it work as a controller for a DVS (Digital Vinyl System) like Serato, Traktor Scratch or Virtual DJ you would need to purchase a digital sound card with USB capabilities. It could not be used as a controller beyond the time code and would only serve as an external mixing console.

Treaba e clara, daca nu ai conector USB la consola nu ai cum s-o conectezi la vreun PC sau laptop.
In manualul de aici: http://content.geminidj.com/uploads/man ... L_FULL.pdf nu este nimic specificat de vreo mufa USB.

Sus

MesajScris: Mar Oct 30, 2012 9:37 am 
Neconectat
User

Gabi Feraru scrie:
Problema e discutata si aici: http://forum.djtechtools.com/showthread.php?t=15851

vondoom scrie:
Your console has no USB or MIDI capabilities. To make it work as a controller for a DVS (Digital Vinyl System) like Serato, Traktor Scratch or Virtual DJ you would need to purchase a digital sound card with USB capabilities. It could not be used as a controller beyond the time code and would only serve as an external mixing console.

Treaba e clara, daca nu ai conector USB la consola nu ai cum s-o conectezi la vreun PC sau laptop.
In manualul de aici: http://content.geminidj.com/uploads/man ... L_FULL.pdf nu este nimic specificat de vreo mufa USB.

Asa stiam si eu initial. Dar se pare ca merge intr-un fel sau altul. De la min 4 se vede mai bine cum tipul mixeaza pe consola conectata la laptop.
http://www.youtube.com/watch?v=y6n8kyV1au4

Sus

MesajScris: Mar Oct 30, 2012 10:06 am 
Neconectat
User

Mixeaza, zici bine, pentru ca foloseste consola pe post de mixer analogic, adica misca doar de fadere si de controalele de ton. A scos semnale audio analogice din laptop si le-a bagat in consola in LINE IN-uri. Asta da, e posibil. Controlul Virtual DJ e facut insa din mouse nu din butoanele de pe consola (ma refer la comenzile PLAY/CUE etc.). Am crezut ca tu vrei sa faci cumva sa controlezi Virtual DJ-ul din consola, prin comenzi MIDI, ceea ce nu e posibil fara USB.

Sus

MesajScris: Mar Oct 30, 2012 10:49 am 
Neconectat
User

Gabi Feraru scrie:
Mixeaza, zici bine, pentru ca foloseste consola pe post de mixer analogic, adica misca doar de fadere si de controalele de ton. A scos semnale audio analogice din laptop si le-a bagat in consola in LINE IN-uri. Asta da, e posibil. Controlul Virtual DJ e facut insa din mouse nu din butoanele de pe consola (ma refer la comenzile PLAY/CUE etc.). Am crezut ca tu vrei sa faci cumva sa controlezi Virtual DJ-ul din consola, prin comenzi MIDI, ceea ce nu e posibil fara USB.

Pai in principiu asta ma intereseaza. Sa pot misca faderele,eq-urile de ton si cel mai important ar fi sa mearga pe mp3-urile de pe hardurile locale in locul CD-urilor banale. Ce cablu am nevoie, care ar fi conexiunea si ce setari ar implica? Am nevoie de placa de sunet separata?

Sus

MesajScris: Mar Oct 30, 2012 11:00 am 
Neconectat
User

Ai nevoie de un laptop/PC care sa poate scoate doua semnale stereo pe doua iesiri fizice (deci, cel mai probabil sa aiba o placa de sunet 5.1, de la care poti obtine 3 iesiri stereo, deci 2 utile tie). Daca nu are o astfel de placa, atunci iti poti cumpara una pe PCI sau una externa pe USB sau PCMCIA sau ce slot extern are laptopul tau. Apoi mai ai nevoie doar de cablurile aferente de semnal stereo, doua la numar (pentru cele doua LINE IN-uri din consola) si de setarile potrivite din Virtual DJ astfel incat sa rutezi semnalul stereo spre doua iesiri independente din placa se sunet.

Oricum, nu e vreo placere cu o mana sa dai din mouse pe un soft instalat si cu cealalta sa tragi de fadere pe o astfel de consola. Nu ai acelasi control ca pe butoanele fizice de PLAY/CUE, pitch, loop de pe consola.
Pentru ce vrei tu, in loc de consola e suficient un simplu mixer cu doua intrari legat analogic asa cum am zis mai sus.

Prin harduri locale cred ca te referi la cele din laptop/PC.

Sus

MesajScris: Mar Oct 30, 2012 3:14 pm 
Neconectat
User

Gabi Feraru scrie:
Oricum, nu e vreo placere cu o mana sa dai din mouse pe un soft instalat si cu cealalta sa tragi de fadere pe o astfel de consola. Nu ai acelasi control ca pe butoanele fizice de PLAY/CUE, pitch, loop de pe consola.
Pentru ce vrei tu, in loc de consola e suficient un simplu mixer cu doua intrari legat analogic asa cum am zis mai sus.

Asta cam asa, dar pana strang banuti pentru ceva mai profi sper sa-mi fac treaba cu asta care o am.

Gabi Feraru scrie:
Prin harduri locale cred ca te referi la cele din laptop/PC.

Da, la asta mai referit. Unde lucrez se folosesc destul de mult HDD-uri externe si de aici mi-a ramas expresia asta. Oricum, multumesc mult pentru sfaturi si lamuriri.

Sus

MesajScris: Mar Oct 30, 2012 6:58 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Gabi a raspuns bine.
Nu mai fi asa grabit, nu sta nimeni aici cu bunghiu, ca nu cumva sa posteze Catalin si sa ramana fara raspuns ! :D

Era o chestie daca consola ta oferea si iesiri separate de pe cele doua playere...
Probabil cu o mica interventie poti face asta, si apoi cu o placa de sunet 4 in/4out,
poti folosi 2 cd-uri ca timecode sa controlezi softul si mixerul pt a mixa...

Dar cum spuneam, presupune o interventie in aparat, si o placa de sunet buna cu asio, sa nu ai latenta mare ca la driverele wdm...

Toate cele bune !

Sus

MesajScris: Mar Oct 30, 2012 7:57 pm 
Neconectat
User

Iordache Ionut scrie:
Dar cum spuneam, presupune o interventie in aparat, si o placa de sunet buna cu asio, sa nu ai latenta mare ca la driverele wdm...

Ce placa de sunet mai ieftina imi recomanzi ca sa pot realiza ce ai zis tu? In ce consta acea "interventie"? Te bagi sa faci asa ceva. Da-mi te rog o mana de ajutor si daca vrei, da-mi un PM cu un pret pentru toata treaba si daca este ok ti-o trimit. Cu stima si multumesc pentru raspuns!

Sus

MesajScris: Mar Oct 30, 2012 8:38 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Am zis, banuiesc ca se poate face, pana nu vad nu pot spune.
Trebuie intrerupt semnalul intre playere si mixer, lucru care il face oricum comutatorul de pe canal.
Teoretic se ia semnal de acolo de la comutator, si comutatorul se lasa pe intrarea externa...
Se ataseaza mufe de iesire de la playere si gata.
Cea mai ieftina placa cu care poti face decent acest lucru e Esi Maya 44 usb.
Imagine

Daca ai fi fost in apropiere, ne uitam si faceam eventual treaba la un pahar de bere... :P

Toate cele bune !

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 11 mesaje ] 

Ora este UTC + 2