The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Joi Iun 26, 2025 3:12 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 15 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Sfaturi inainte de constructie
MesajScris: Vin Oct 27, 2006 10:07 am 
Neconectat
User

Am tot "studiat" ( daca se poate spune asa ) si am ajuns la concluzia ca trebuie sa incerc ceva nou. Astfel m-am hotarat sa incerc o incinta cu mult laudatul HP-15W ( care e si best buy dealtfel ).

Primul pas sta in alegerea incintei optime pt casa. Isi va gasi locul intr-o camera de aprox 12-13 mp.
Sa fie BP4 sau BR ?
Aici as vrea sa aud niste pareri ale celor care le-au confectionat ( fie BP4, fie BR).

Doresc si ajutor la segmentul de amplificare / filtrare. Un amplificator recomandat, ce filtre sa folosesc ( din ce am observat, HPF la 30 Hz, plus unul la 1xx Hz ).
Eu ma gandeam ca la amplificare sa folosesc un IPA400, partea rea fiind ca este overkill pt camera mea.

Doresc ca acest topic, sa contina mai multe idei de realizare a incintei, cat mai "profi".

O zi buna.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 27, 2006 12:17 pm 
Neconectat
User

In comapratie cu sistemele de calculator va suna mai bine....dar in comapratie cu un subwoofer adevarat nu prea va suna a subwoofer...dar...ma rog fiecare face ce alegeri vrea.

L-am construit, atat bp4 cat si bass reflex...
din pacate cand l-am ascultat in bp4 avea o porcarie de filtru in placa de suent, un fel de loudness care accentua foarte mult basul si nu pot sa-ti zic exact cum suna comaprativ cu bass reflex...dar in principiu suna bine...un pic lung, dar aici conteaza foarte mult si amplasamentul !
Proiectul de bandpass 4 este cel de aici de pe forum...

L-am ascutlat si in bassreflex, ca si fullrange, dar facut ca sa cobaore binisor, intr-o cutie de 130 L, acordata pe la 45 Hz ( daca nu ma inseala memoria ) si de suna suna bine, mai bine decat in comparatie cu bp4.
Totusi eu te avertizez ca l-am folosit intr-o camera de aprox 30-31 mp, nu intr-un mai mica...deci sunetul s-ar putea sa fie diferit la tine...

In principiu este und ifuzor bun, care il poti duce fara probleme pana in 50 Hz...dar sub nu prea mai merge la fel de bina ca si peste 50 Hz...alegerea este a ta ;)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 27, 2006 12:50 pm 
Neconectat
User

Pai, atunci pentru o astfel de camera ce difuzor ar fi bun(ideal) si bine inteles pentru o aceeasi aplicatie?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 27, 2006 3:08 pm 
Neconectat
User

Daca ai putere destula atunci cred ca ar merge un subwoofer de masina...

Daca nu cred ca ar merge un difuzor profesional pt subbas, de 15"...ceva in genul lui C15-400B ( nu e chiar de subbas, dar merge si pe post de subwoofer, spre deosebire de altele )...cred ca ar merge foarte bine si C15-600LF, dar pt acela ai deja nevoi de de putere mai mare ca sa te joci, ca la putere mica fac pariu ca numai reusesti sa-l gadili :D...si pretul este aproape dublu fata de C15-400B...

Totusi un difuzor de masina cred ca ar fi mai recoamndat pentru subwoofer intr-o camera atat de mica. :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 27, 2006 6:03 pm 
Neconectat
User

ce difuzor de masina recomanazi pt un subwoofer? intreb pt k vreau sa mi fac si eu unu si nu stiu ce difuzor cam la 200w rms sa folosesc,al inceput vroiam si eu hp15w...dar dupa niste explicatii primite am inteles ca nu e asa de bun pt subwoofer...daca vrei sa ai subbas

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 27, 2006 6:05 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

ar merge Ground zero GZTW30T

www.ground-zero-audio.com

costa 285 lei la noi :wink:

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 27, 2006 6:13 pm 
Neconectat
User

si pentru cei cu buget redus nu aveti unu?adica ceva la 2 mil si la 12":D trebuie neaparat sa fie de firma?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 27, 2006 6:27 pm 
Neconectat
User

mariusica88 scrie:
ce difuzor de masina recomanazi pt un subwoofer? intreb pt k vreau sa mi fac si eu unu si nu stiu ce difuzor cam la 200w rms sa folosesc,al inceput vroiam si eu hp15w...dar dupa niste explicatii primite am inteles ca nu e asa de bun pt subwoofer...daca vrei sa ai subbas

HP-15W este un difuzor bun...dar nu este conceput pentru subwoofer...oricum eu nu am sesizat diferente mari fata de un subwoofer de home cinema si hp-15w, pot sa spun ca la acest capitol hp-15w este chiar mai bun...
Dar un subwoofer de masina, intr-o cutie inchisa va suna mai corect decat hp-15w...din mai multe motive, care cred ca sunt evidente si nu cred ca mai are rost sa le enumar...

Ma refeream la Ground Zero, sau de ce nu la oricare alta firma care face difuzoare de masina pt a fi folosit eca si subwoofer; faceam referire la firme cel putin serioase, care dau si parametrii...
SI pt eficienta cat de cat apropiata lui HP-15W un difuzor de 12", chair de 15" ar fi bun...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 27, 2006 6:55 pm 
Neconectat
User

Nu prea dispun de 2,85 mil pt un ground zero :(
Un difuzor atunci pana in 2 mil :?: :?:

Daca nu gasesc, raman pe HP-15W

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 27, 2006 6:56 pm 
Neconectat
User

nu m-am referit ca nu e bun ca difuzor hp15w.multi mi-au spus ca nu e asa de indicat pt suboofer,asa mi s-a spus:D
referitor la difurile auto..in afara de GZ mai sunt si alte firme serioase?daca ai putea sa enumeri niste modele care sa fie bune pt subbass si sa nu coste sa zicem mai mult de 2-2,3 mil

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 27, 2006 7:02 pm 
Neconectat
User

mariusica88 scrie:
nu m-am referit ca nu e bun ca difuzor hp15w.multi mi-au spus ca nu e asa de indicat pt suboofer,asa mi s-a spus:D
referitor la difurile auto..in afara de GZ mai sunt si alte firme serioase?daca ai putea sa enumeri niste modele care sa fie bune pt subbass si sa nu coste sa zicem mai mult de 2-2,3 mil

Nu vreau sa par rautacios.... dar stick to the thread :roll:
In caz de vreun proiect cu hp-15W e ok, in caz de altceva, do your own thread :!: :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 27, 2006 7:12 pm 
Neconectat
User

scz..incercam doar sa aflu un difuzor bun de subwoofer :D nu doar pt mine;)
proiect hp15w: 45x45x65 (cam 100L) 4 porturi de 7,5 diametru si 25lungime acordat la 40hz park
Stat important nu te apuca de incinta inainte dea avea diful acasa eu asa am facut si acu caut un dif mai bun:D Succes la construirea subului,nu e chiar asa de greu:P

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 27, 2006 8:43 pm 
Neconectat

ce gen de muzica asculti?

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 27, 2006 9:11 pm 
Neconectat
User

eu ?!
orice... inclusiv black metal .
fara manele :))

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 27, 2006 10:21 pm 
Neconectat

ma interesa pt a intelege cam ce nevoi ai in materie de subass

hp-15w nu se impaca f bine cu Drum and bass, hiphop si alte stiluri de muzica cu mult subbass in program.

in schimb pe Techno si orice alt tip de muzica unde toba este importanta (impuls), este mult mai bun decat un difuzor lenes de auto :wink:

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 15 mesaje ] 

Ora este UTC + 2