Racautanu Gabriel scrie:
....DACA VREI LECTII DE FIZICA....ITI PREDAU!!!!!!!
racau stai jos
n-ai timp sa gasesti pe google tot ce se poate despre puterea electrica
Luci Ladariu are dreptate cu asta:
LUCIAN LADARIU scrie:
propun sa facem un test......eu pun la bataie un ep2500.dar ce se intampla daca nu este chiar asa cum spune racau si mircea?
legam pe un ep2500 (e cel mai ieftin) 2 zile si 2 nopti ,in punte 4 ohmi,2 basi....si le dam pana la limiat clipului.Apoi....legam acelasi amplificator, 8 basi(2x2 ohmi) sa vedem ce se intampla cu amplificatorul.si il puinem sa mearga la limita clipului.sa vedem daca e una si aceeasi treaba
daca e sa lucram pur teoretic si vorbim de sarcina cu rezistenta constanta pe iesire - da, este acelasi lucru cu 4 ohmi punte sau 2 ohmi stereo
dar noi cum vorbim aici de chestii practice, si cum practica nu prea se pupa cu teoria citita pe garduri, treaba se schimba
am mai povestit eu pe un forum vecin niste chestii de genul asta, dar se pare ca nimeni nu baga de seama
un singur lucru va zic: uitati-va cum arata impedanta mai exact ce valori are la un difuzor in spectrul 45 - 100 Hz
sau daca va bate prin cap ideea sa puneti in paralel 2 boxe full-range de 8 ohmi pe un amplificator in bridge, cu atat mai mult acesta nu va rezista
amplificatoarele astea ieftine care sunt date cu valori de catalog de XXX W pe 4 ohmi bridge si nu au declarata putere pe 2 ohmi stereo ..... tocmai pe chestia asta se bazeaza
cine are nevoie de putere mare pe 4 ohmi bridge are nevoie pentru subwoofere, iar acolo se foloseste smecheria cu impedanta
in concluzie:
2 ohmi stereo nu e tot aia cu 4 ohmi bride atat timp cat impedanta este o marime variabila