Florin_E scrie:
Matei Topciov scrie:
Salut,
Daca vrei pe 12V pui direct un amplificator auto si sa fie in clasa D, care il gasesti usor de achizitionat.
De retinut ca la 600W RMS curentul este >50A la tensiunea de 12V, chiar si cu eficienta de 100%.
Daca pui DPA, pierzi ~50% din energia electrica din cauza clasei inferioare de eficienta al amplificatorului audio + conversia 12->220V.
Evident, si asta se traduce in acumulatori mari, panouri fotovoltaice mai multe/mari, regulator incarcare mai mare, spatiu mai mare, si evident costuri/greutate mai mare.
Mersi pt raspuns! Nu ma pricep prea bine, deci pentru 600w, adica un amp cu undeva la 70volti in blana cu doua boxe pe 8 ohmi , imi trebuie 55 amperi din baterie ,adica cam cat are bateria rombat , asta inseamna ca se descarca imediat ?? dar care DPA, ca eu am doar doua modele ,600 si 1000 . dpa600 de exemplu la consum scrie ca trage intre 479-830wati , din ce explica Mircea , imi trebuie un invertor de minim 1500w pentru dpa600 , corect? Ar ffi si mai bine daca pun un watmetru direct pe priza ca sa vad exact cat trage amp-ul ? Pai ce clasa este DPA defapt de spui ca este inferioara ?
Partea cu DPA nu este una logica, nu se merita, economic si complex.
Mai bine pui un amplificator auto si il legi la baterie, renunti la invertor de orice fel. Si mai adaugi sistemul fotovoltaic, direct pe 12V.
Pentru 600W RMS, ai nevoie de cel putin 50A continuu la puterea nominala daca lucrezi pe 12V, iar pentru o autonomie de 4ore a bateriei(fara soare) ar trebui sa ai cel putin un acumulator de 250A, si panouri folotovoltaice la 18V + contoller MPPT, care sa poata produce cel putin 50A/h, adica cam 1000W sa fie totalul de panouri.