Ecm8000, mixer cu phantom, semnal preluat de la mufa insert, placa audio Xonar. Chiar nu e nimic in neregula cu acest sistem, masor aproape zilnic cate ceva, poate singurul neajuns ar fi ca nu e calibrat in spl valoare absoluta, dar nici holm nu prea permite asa ceva si nici nu m-a interesat la modul absolut. Cat priveste calibrarea efectiva a microfonului, raspunzatoare peste 5khz, am preluat tot ce-am gasit pe net in materie de fisier de calibrare si am masurat orice mi-a picat in mana in materie de driver mai de soi (rcf nd3030, nd2530, nd650, n850, n350, nd1710, b&c de12, de610) cu palnia specificata, dupa aceea am comparat si am ales acel fisier care a picat cel mai bine. Am si 2 microfoane diy cu capsula wm61a si modding a la Linkwitz, si la fel am procedat cu acestea.
Pt exemplificare, iata un comparativ mai vechi, boxa de test a fost Rcf Acustica C5215L, iar difuzoarele participante P-audio C15-400b, wooferul din acustica si un dif rusesc cu sistem mobil usor si magnet puternic (imi amintesc qts-ul mic si Bl-ul peste 22).
Masuratorile au fost efectuate afara cu boxa la aproape 2m de sol, de data aceasta cu microfon diy wm61a. Vantul batea usor, de aceea anomaliile sub 50hz.

Am putea spune ca wooferul din Acustica se poate inlocui fara probleme cu c15-400b, avand in vedere ca aproape se suprapun, dar nu este asa, diferentele de timbru fiind evidente (vorbesc fara filtru montat). Daca aplici un peq activ de -2 -3db la 500hz, incep sa semene, dar pasiv nu prea se poate face acest lucru, rezultand ori un sunet de clopot specific c15 si wn15, ori cu o bobina mai mare si un cond mai mic care saracesc zona de 300-400hz, facandu-l sa sune subtire.