The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iul 14, 2025 9:52 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 22 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Monitoare inEAR si mixer yamaha
MesajScris: Mar Noi 22, 2011 2:59 pm 
Neconectat
User

salutatre vine cu 2 intrebari pentru voi:

ce imi recomandati intre Yamaha MG166CX si Behringer SX2442FX si pentru ca vreau sa le folosesc pentru LIVE vin cu a doua intrebare cum conectez la unu din mixere, monitoare inEAR pentru solisti si instrumentisti(ex:5 monitoare inEAR) + monitor de scena activ. astept raspunsurile voastre.

PS ce trebuie defapt sa auda cei din formatie in monitoare si cum fac posibil asta. ms

Sus

Subiectul mesajului: Re: Monitoare inEAR si mixer yamaha
MesajScris: Mie Noi 23, 2011 1:02 am 
Neconectat
User

hm...chiar era o discutie pe aici viewtopic.php?f=10&t=9529

si dupa ce o citesti pe asta....sa intelegi ce scrie aici....mai mult ca sigur ca iti vor explica majoritatea

Sus

MesajScris: Mie Noi 23, 2011 8:40 am 
Neconectat
User

am modificat acum sper sa primesc si un raspuns ms

Sus

MesajScris: Mie Noi 23, 2011 5:16 pm 
Neconectat
User

amandoua mixere (din cele enumerate) au doar 2 auxiliare.deci sunt cam limitate.dar si cu aceasta limita....tot poti face ceva.si anume:

conectezi toate cele 5 monitaoare pt instrumentisti la o iesire de auxiliar (de exemplu pe iesire 1) si pe iesirea 2 legi monitorul activ.E cam greu cu legarea celor 5 aparate la o iesire pt ca ,din cate imi aduc aminte, au doar intarare in sistem ,nu are si iesire.si pt a conecta toate cele 5 emitatoare...cred ca mai ai nevoie de un aparat.un fel de spliter.nu mai stiu cum ii spune,dar este un model la bery.Dupa ce ai facut conexiunile,cum am spus mai sus,incepi si dozezi fiecare instrumentist pe fiecare iesire.atat cat este nevoie.
Problema mare este ca nu poti regla volumul individual.adica sa il dai pe unu mai tare si pe unu mai incet.adica....pe instrumentistul 3 sa il faci sa se auda mai tare pe e decat restul,sau pe 5 sa il dai mai tare decat pe restul.fiecare sa se auda pe el mai tare.au fost cazuri in care....instrumentistii mi-au cerut asa ceva.pentru asta....iti trebuie un mixer cu mai multe auxiliare.Daca nu ai cumparat nici un mixer...orienteaza-te spre un mixer cu mai multe iesiri pt aux sau pt mon.

poate aio intele...poate nu.rog si alti colegi sa mai intervina.poate gasesc alte cuvinte.
si daca nu vrea nimeni sa intervina....suna-ma sa iti explic mai detaliat.la telefon sigur vei intelege

Sus

MesajScris: Mie Noi 23, 2011 6:14 pm 
Neconectat
User

in mare am inteles si iti multumesc pentru sfat. am vazut cateva modele de la shure care au si link deci cred ca se pot conecta mai multe la un singur auxiliar (shure psm 1000 sau psm 900).

insa acum ceva timp am fost intru-un turneu cu cei de la jukebox dar nu in calitate de sunetist si am observat ca aveau un mixer digital digico sd8 un stagebox si presupun ca faceau toate iesirile catre monitoare din stagebox. crezi ca asta este o solutie? si daca este nu e cam costisitoare?

si in final sa inteleg ca daca am doar 2 auxiliare pot trimite semnal diferit doar catre 2 monitoare indiferent de ce gen sunt inEAR sau scena.

ms o seara buna!

Sus

MesajScris: Mie Noi 23, 2011 8:11 pm 
Neconectat
User

Adrian Nica scrie:
in mare am inteles si iti multumesc pentru sfat. am vazut cateva modele de la shure care au si link deci cred ca se pot conecta mai multe la un singur auxiliar (shure psm 1000 sau psm 900).

insa acum ceva timp am fost intru-un turneu cu cei de la jukebox dar nu in calitate de sunetist si am observat ca aveau un mixer digital digico sd8 un stagebox si presupun ca faceau toate iesirile catre monitoare din stagebox. crezi ca asta este o solutie? si daca este nu e cam costisitoare?

si in final sa inteleg ca daca am doar 2 auxiliare pot trimite semnal diferit doar catre 2 monitoare indiferent de ce gen sunt inEAR sau scena.

ms o seara buna!

trupa respectiva procedeaza corect. asa se face. normal cati instrumentisti atatea monitoare sau ''urechelnite''. si bineinteles tot atatea aux-uri pe mixer. exceptie fac lautarii, aici e toata lumea la gramada si dupa doua piese sunt toti sunetisti......

Sus

MesajScris: Mie Noi 23, 2011 9:15 pm 
Neconectat
User

cam asa e.cate auxiliare...atatea monitoare pe care le poti controla individual.ti-am explicxat ce inseamna asta.

Constantin Stoica......lautarii de obicei nu se prea amesteca la scule.de obicei...o formatie,inchiriaza niste scule.in unele cazurio trupa investeste intr-un power mixer,4 full range +2 basi,si de obicei isi fac treaba cu astea.si de obicei....nu au nevoie de "monitoare" pt ca se monitorizeaza de pe MAIN.adica de pe boxele de pe fata.....treaba cu "controlul".

cand te duci si sonorizezi o formatie...inseamna ca acea formatie te-a contactat,deci esti platit.in functie de suma care o primesti...le asiguri ce au nevoie.si de aici o lunga discutie.

deci nu incurca mere cu pere. lautarii nu sunt sunetisti.si asigurarea unui sunet la o trupa de lautari,la o nunta,nu se compara cu sonorizarea unei formatii (nu conteaza genul,chiar lautarie sau usoara),intr-un spectacol sau un concert.
dar ma gandesc ca asta nu mai trebuia sa mai bat eu tastatura,pt ca ....ne-ai mai spus o data ca te ocupi cu sonorizari de prin "80 si ceva

Sus

MesajScris: Mie Noi 23, 2011 10:43 pm 
Neconectat
User

da in legatura cu lauatrii aveti dreptate. am inchiriat mai demult de la niste lautati un mixer dynacord powermate 1600-2 cu 2 FBT MAXX 6 si vreau sa va zic ca incepand cu conectica boxelor si terminand cu butoanele de la mixer toate erau lasate la voia intamplarii, nu aveau nici un fel de corectie la sunet pur si simplu bagau intrumentul in mixer si incepeau sa cante, noroc cu mixer-ul care facea singurel treaba buna. In concluzie lautarii au bani sa foloseasca aparatura de buna calitate insa sunt niste sunetisti foarte prosti :D

in cocluzie inteleg ca as avea nevoie de ceva de la yamaha - MG24/14FX cu 6 auxiliare iesire separata pentru monitoare de scena si un efector pt ca FX 1 si FX2 mi se transforma in AUX 5 si AUX 6 sau nu mai pot avea deloc efecte pe el?

ms si sper sa fie ultima intrebare sa nu va mai stresez :oops:

Sus

MesajScris: Mie Noi 23, 2011 11:05 pm 
Neconectat
User

imi pare rau dar nu cunosc modelele in amanunt.nu am studiat ce poate si ce nu poate.cel mai bine ar fi sa dai jos manualul la mixer de pe net si sa vezi exact daca poate sau nu poate trimite efectele pe auxiliare.eu folosesc pm1000-2.acesta trimite efectele si pe auxiliare.nu mai stiu exact pe care.doar daca il vad pot spune.Dar asta e alta...mancare de peste.

revenind la bubele noastre....inainte de a da banul...pune mana si studiaza manualul.nu mai este un secret in ziua de azi.putem lua aproape orice de pe net.mai bine pierzi cateva ore decat sa pierzi cateva sute de euro.

si referitor la lautari.........crede-ma ca am avut ocazia sa ascult foarte multi lautari care se reglau singuri, si cand incepea programul....mureai cum sunau.Nu putem generaliza.exista sunetisti care au urechi de tabla si au pe mana scule de mori.Asa cum exista sunetisti care au pe mana scule de 2 bani....si fac sa sune o trupa de mori (de bine)

Sus

MesajScris: Mie Noi 23, 2011 11:18 pm 
Neconectat
User

da poate ca am exagerat putin cu lautarii, dar padure fara uscaturi...stii si tu nu exista :D in orice domeniu.

si iti multumesc pentru toate sfaturile sfaturile date!!!

Sus

MesajScris: Mie Noi 23, 2011 11:28 pm 
Neconectat
User

stai linistit.de foarte mult timp....tot ce inseamna prostie,incultura,etc....toate cuvintele astea josnice,sunt (in ochi si urechile unora) sinonime cu "lautar".
de ceva timp (cativa ani) au aparut tot felul de "lautari" de "manelisti"care habar nu au sa tina un microfon in mana,habar nu au ce inseamna o gama,nu fac diferente intre minor si major.........ei lumea vazandu-i pe acestia....au generalizat.

deci pt ultima data.....a nu se face confuzie intre cuvantul lautar si...sunetist :wink: ...referitor la ce s-a discutat mai sus

Sus

MesajScris: Mie Noi 23, 2011 11:38 pm 
Neconectat
User

Lucian , poti sa dai exemple de manelisti, cat de cat consacrati,care nu fac deosebirea dintre minor si major ?

Sus

MesajScris: Joi Noi 24, 2011 12:00 am 
Neconectat
User

eu nu am facut referire la manelistii consacrati.daca citesti cu atentie...am scris mai sus ca au aparut acuma,de cativa ani.

din cei consarati....gen Adrian,Salam,Guta,Vijelie...etc.nu imi mai trec prin cap....toti cunosc clapa.clapa isemnand tot ce are clapa....acordeon,pian,orga.Si din punctul meu de vedere...astia sunt lautari.de ce?....un lautar trebuie sa fie capabil sa cante si muzica populara,si usoara,si manele.Cand ai microfonul in mana si vine cineva din sala si iti cere o melodie nu poti spune.."il chem pe colegul ca eu cant numaiusoara" sau invers.Sau imi cere o melodie din oltenia ...sa spun" pai eu sunt din banat". aici am facut referire la solisti.la instrumentisti e aceeasi poveste.putin mai complicata.chiar mult mai complicata
Au fost foarte multe cazuri cand solistii (daca ii pot numi asa) ,si solisti destul de maricei (nu de talia celor de mai sus) au cerut ton minor si ei au inceput in major.si au cerut de exemplu RE minor si au inceput in FA major.Si multe si multe la care ramai masca in momentul in care le auzi.
Nu as vrea sa incep discutii de acest gen pt ca multi vor sari arsi de partea dorsala.si pe scurt....nici eu nu sunt un expert.dar totusi.....cand vad pe altii mai incuiati ca mine.....ma kk pe mine de ras :lol: :lol: :lol:

Sus

MesajScris: Joi Noi 24, 2011 12:27 am 
Neconectat
User

Fara suparare, dar tu crezi, bazat pe ce ai spus, ca poti tine o nunta in Bucuresti.
Si nu socotesc manelele, care la noi suna altfel dar, sa te vad cand ti se cere muzica lautareasca adica ;
Neluta Neagu, Costica Boieru, Gabi Lunca, Romica Puceanu etc,....
Asa cum si noi in zona ta, nu o sa facem fata, deci....

Vocea umana, este cea mai predispusa la greseli, asa ca este inevitabil sa nu mai si gresesti.
Pana si consacratii Niculina Stoican si Petrica Matu Stoian au facut gafe din astea, deci...

Cateodata Lucian, esti cam acid, si lasi sa se-nteleaga ca detii adevarul suprem.

Solistul meu are 18 ani si canta aproape toate stilurile din tara, si nu canta la nici un instrument!
In schimb e talentat si face lumea sa vibreze, chiar daca muzical, poate mai are scapari.

Sus

MesajScris: Joi Noi 24, 2011 12:59 am 
Neconectat
User

stai putin ca nu m-am facut inteles.eu am spus ceva si tu ai inteles altceva.dar asa e vorba romanului,cu mai multe sensuri.
E foarte ok cu solistii,cu instrumentistii care sunt talentati.sunt foarte multi talentati.si asa este.vocea este singurul "instrument" care ....cand greseste nu ai ce sa ii faci.Dar totusi sa faci diferenta intre un minor si un major....tine deja de alte treburi.nu mai tine de voce.
Nu am facut referire la vre-un solist sau la vre-un instrumentist.a nu se intelege gresit.foarte multe felicitari pt baiatul tau care canta,si canta mai multe genuri.
Garantat daca oi veni la bucuesti ,nu voi utea face fata singur la o nunta de acolo.dar problema se pune in alt fel.cand cineva te cheama undeva la o nunta te cheama pt ce zona reprezinti tu.nu e normal?daca eu vin din banat....clar voi canta banat.ca mai pot canta si oltenia si ardeal...este alta treaba.
Dar cand cineva vine la tine si iti spune....canta-mi si mie ceva din zona aia.....ce ii spui?
nu putine au fost cazurile cand la destule trupe,s-au dus cum am spus eu mai sus.si solistii au gasit scuze: eu cant doar usoara,sau ...eu cant doar banat,...sau eu cant doar manele.

si adrian....stai linistit ...nu detin eu adevarul suprem.Dar contrazice-ma daca nu am dreptate la ce am scris mai sus.
mi-am spus punctul de vedere la ce inseamna un lautar."noi" unii,doar ne atribuim niste...."titluri" care uneori nu stim ce inseamna.dar vorbim despre ele.

dar vezi....am ajuns de la 2 mixere si 5 monitoare....la prostii de astea :lol:

haideti va rog....daca mai continuam discutiile...sale continuam strictla ce il intereseaza pe baiatul asta.adica sa conectam 5 monitoarela un mixer.

P.S adrian....acuma am vazut ca tu faci referire direct la mine? nu vorbeam de mine. nu vorbeam de ce pot eu si de ce nu pot.nu bateam apropo-uri la nimeni.nu am facut comparatii intre nimeni si nimeni.vorbeam doar de "balaurii" din bucuresti, care am scris ca cunosc clape.atat

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 22 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2