The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mie Iun 25, 2025 12:07 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 31 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Incepator
MesajScris: Joi Dec 27, 2012 1:49 pm 
Neconectat
User

Salut ,
Sunt incepator , imi place mult sa stau si sa ascult muzica si tot timpul amicii mei imi spun ca am gusturi bune la muzica , de 6 luni in fiecare zi fac in VirtualDJ "ma joc" cu piesele . Toate astea fiind spuse sunt destul de pasionat de acest domeniu si vreau sa va pun mai multe intrebari :

1. Ce soft folositi pentru muzica (poate am pus gresit intrebarea dar de exemplu : VirtualDJ , Traktor ) , si de ce ? Ce imi recomandati ?
2. Ce ar trebui sa imi achizitionez pentru prima oara ? ( ma refer pentru mixuri , sa trec de la o piesa la alta s.a.m.d. )

Momentan acestea sunt intrebarile mai importante , dar o sa revin cu altele daca mai am . Si nu o luati la caterinca deoarece nu stiu multe , sunt dispus sa invat :)

Sus

Subiectul mesajului: Re: Incepator
MesajScris: Joi Dec 27, 2012 2:00 pm 
Neconectat
User

sal man
io pun muzica de aprox 10 ani si parerea mea e ca ar trebui sa incepi cu un mixer pe doua canale si niste payere gen pionner cdj100s (daca le cunosti) si doua boxe langa tine pe post de monitoare de min 150 w rms
programele pe calculator sunt doar o pierdere de timp pt DJ-ing
tu tre sa le ai in fata sa lucrezi cu ele si sa le inveti sensibilitatea( sa corectezi tu tempo-ul, nu calculatorul)
daca mai ai intrebari sunt dispus sa iti raspund
succes

Sus

MesajScris: Joi Dec 27, 2012 2:20 pm 
Neconectat
User

Imi poti da un link de unde as putea comanda si sa vad ce pret are ?

Sus

MesajScris: Joi Dec 27, 2012 2:31 pm 
Neconectat
User

intra pe senia si iti poti gasi um mixer iar player-ele le poti lua second hand,poti lua si alt brand

Sus

MesajScris: Joi Dec 27, 2012 2:59 pm 
Neconectat
User

http://www.cluj-cluj-napoca.aaz.ro/deta ... ha-MW12-CX asta e bun ?

MG 102C YAMAHA

Imi recomandati MG 102C de la Yamaha sau XENIX 1002 FX de la Behringer ?

Sus

MesajScris: Joi Dec 27, 2012 3:58 pm 
Neconectat
User

ce imi arati tu nu sunt mixere de dj-ing
io ti-as recomanda un DX 626 de la behrynger este un mixer f bun raport calitate pret
are un tovaras de al meu din 2003 unu ca asta si merge excelent

Fişiere ataşate:
IS393386-01-01-BIG.jpg
IS393386-01-01-BIG.jpg [ 51.28 KiB | Vizualizat de 8234 ori ]
Sus

MesajScris: Joi Dec 27, 2012 9:57 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Salut !

Bine ai venit in comunitatea noastra !

Nu te va lua nimeni la misto aici.

marian_milea scrie:
sal man
io pun muzica de aprox 10 ani si parerea mea e ca ar trebui sa incepi cu un mixer pe doua canale si niste payere gen pionner cdj100s (daca le cunosti) si doua boxe langa tine pe post de monitoare de min 150 w rms
tu tre sa le ai in fata sa lucrezi cu ele si sa le inveti sensibilitatea( sa corectezi tu tempo-ul, nu calculatorul)
succes

Marian, felul in care scrii lasa de dorit, ingreuneaza citirea si intelegerea ideilor...
Am zis ca nu mai comentez acest aspect dar, se pare ca nu ma pot abtine. :lol:

Pentru exersat, nu are nimic a face puterea boxelor cu Dj-ingul, vrem sa invatam sa mixam, nu sa surzim, nu ?
Si ca tot citesti pe aici de un an, nu sti ca poti sa egalezi in volum (spl) cu 2x10W doua boxe cu 2x150w ?
(Adica o incinta de 90dB/w se va auzi la 100W cat una de 100dB/w la 10W...)

Pioneer CDJ 100 fie ele si S, sunt expirate si nu merita investitia in ele decat ca playere de back-up.
Poti corecta tu tempoul si intr-un software, tu alegi daca il lasi sa faca el asta in mod automat sau nu !

Cat despre afirmatia ca nu merita software, este adevarata daca mixezi cu mouse-ul... pierzi timpul !
Dar daca ai unul sau mai multe controllere midi care sa iti acopere nevoile, este ca si cum ai mixa cu playere.
Avantajele majore sunt ca iesi mai ieftin (depinde de pretentii) si nu mai cari mape cu cd-uri dupa tine !
Eu afirm ca din ce in ce mai multi dj trec pe software si chiar nume mari au trecut de mult.

Eu am trecut pe software, recomand TRAKTOR PRO 2.
Este un soft bun, stabil si pro cu efecte bune si se pot face chiar combinatii intre ele.

Virtual DJ pro este si el ok, dar iata doua mari minusiri care le are (opinie personala):
- Filtrul pe deck nu e bun de nimic...
- Efectele nu sunt bune de nimic...

Si un alt soft cu care nu am avut de a face dar este laudat, este Serato ITCH !

Ai nevoie, pe langa softul din calculator, de un controller midi.
Iti recomand unul din urmatoarele controllere in functie de bugetul disponibil, alegi ce iti place:

Numark Mixtrack Pro - http://www.djsuperstore.ro/numark-mixtrack-pro.html
Vine cu Traktor LE

Behringer CMD Studio 4A - Trebuie sa iasa cat de curand, va costa aproximativ 200 de euro,
il poti vedea aici si iti recomand sa il astepti decat sa iei Numark Mixtrack Pro:
http://www.behringer.com/EN/Products/CMD-STUDIO-4A.aspx

Numark N4 - http://www.soundcreation.ro/controlere- ... d9893.html
Vine cu Serato Dj Intro si Virtual Dj

Reloop Terminal Mix 2 - http://www.esound.ro/Reloop-Terminal-Mi ... 15490.html
Vine cu Serato Dj Intro

Reloop Terminal Mix 4 - http://www.esound.ro/Reloop-Terminal-Mi ... 15489.html

Reloop Digital Jockey 3 ME - http://www.soundcreation.ro/controlere- ... d9244.html
Vine cu Traktor

Pioneer DDJ Ergo V - http://www.djsuperstore.ro/pioneer-ddj-ergo-v.html
Vine cu Virtual Dj

Pioneer DDJ Ergo K - http://www.djsuperstore.ro/pioneer-ddj-ergo-k.html
Vine cu Traktor Pioneer Version (ceva mai bun decat LE)

Iti recomand sa citesti tutorialul scris de mine, intitulat "MIDI CONTROL PENTRU DJ (tutorial introductiv)" care il gasesti aici:
viewtopic.php?f=55&t=11364
In pagina 4 gasesti si ceva controllere mai noi iesite...

Acesta este setupul meu actual care este compus dintr-un mixer si 2 controllere (pana acum 2 luni erau 2 playere in locul lor):

Imagine

Iata si un video cu ce poti face cu software si controller ( in acest video Pioneer DDJ - S1 cu softul Serato ITCH):

Bineinteles ca poti avea un setup hibrid cum am eu...
In urmatorul video se foloseste si timecode pt scratch pe langa controllerele Reloop contour si mixer,
in acest caz poti adauga mai tarziu, cand bugetul permite, si playere la setup:

Daca mergi laptop, ai grija sa ai minim 4 chiar 6-8 G de ram daca ai placa video onboard.
Un minim dual core de 2GHz este necesar ca sa fie stabil. Nu se recomanda AMD ca procesor !
Iti mai pot oferi informatii cand iti stabilesti un buget.

Toate cele bune !

Sus

MesajScris: Vin Dec 28, 2012 12:06 am 
Neconectat
User

Draga Tudor daca ai posibilitate si timp cel mai bine este sa incerci si pe consola si pe player sa vezi si tu ce iti place si ce te atrage mai mult, asta daca ai posibilitate pe undeva .Eu sunt adeptul sitemului cu player desi viitorul este al softurilor .Totusi mi-am cumparat si o consola ca de ,trebuie .Asa ca daca reusesti sa exersezi si pe player, te poti hotara ce scule sa alegi.numai bine

Sus

MesajScris: Vin Dec 28, 2012 9:05 am 
Neconectat
User

pentru ionut:
Io stiu ca intr-un domeniu se incepe cu inceputu nu cu sfarsitu si sa inteleg ca esti pus pe critica.Decat sa imi fi explicat mie cum sta treaba,care deja stiu dar pt tine nu conteaza,mai bine ii spuneai omului care este parerea ta.
I-am recomandat omului niste playere GEN pionner cdj 100,nu exact acest model ca sa poata sa inteleaga ideea de sensibilitate parte pe care tu nu o susti, si cand o sa aiba ocazia omu sa puna muzica pe niste 1000 mk3, sa isi prinda urechile in sensibilitatea tempo-ului.
Lucrati voi cu soft-uri si las ca raman io pe playere 8)

Sus

MesajScris: Vin Dec 28, 2012 9:09 am 
Neconectat
User

Salutare, am citit toata discutia de mai sus si as dori si eu sa adaug cateva ideii daca nu deranjeaza pe nimeni desigur, parerea mea personala este de a merge si alege playere cu midi control (cdj 350,cdj 400,cdj 850,cdj 900,cdj 2000) astea sunt modele de la pioneer dar nu sunt neaparat batute in cuie pute-ti alege orice alt producator (DENON,GEMINI,STANTON etc), recomand configuratie de midi si player din mai multe motive:
1 Se strica laptopul
2 Probleme cu softul
3 Eveniment cu trupe de dans la care folosesti si schimbi cel putin 50 de cd-uri

Alegerile va apartin in functie de buget, dar eu zic sa va ganditi totusi la variantele player-midi. Te plictisesti de soft, mixezi de pe cd si invers.

Sus

MesajScris: Vin Dec 28, 2012 12:08 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

marian_milea scrie:
pentru ionut:
Io stiu ca intr-un domeniu se incepe cu inceputu nu cu sfarsitu si sa inteleg ca esti pus pe critica.Decat sa imi fi explicat mie cum sta treaba,care deja stiu dar pt tine nu conteaza,mai bine ii spuneai omului care este parerea ta.
I-am recomandat omului niste playere GEN pionner cdj 100,nu exact acest model ca sa poata sa inteleaga ideea de sensibilitate parte pe care tu nu o susti, si cand o sa aiba ocazia omu sa puna muzica pe niste 1000 mk3, sa isi prinda urechile in sensibilitatea tempo-ului.
Lucrati voi cu soft-uri si las ca raman io pe playere 8)

Am raspuns foarte clar si in ordinea considerata buna de mine !
Sa sti ca Ionut se scrie cu I mare... :wink:

Ce idee de sensibilitate sa inteleaga ?
Eu nu stiu de acest termen in DJ-ing !!!
Poate ma faci si pe mine sa inteleg ideea de sensibilitate !!!

Am pus mana pe destule playere si console midi, si am raspuns din experienta.
Am folosit si setup-uri clasice formate doar din playere si mixer,
am folosit si setup-uri doar pe midi dar si hibride sau combinate, cum vrei sa le zici.

Am mentionat si aceasta varianta in expunerea mea, (fiind si modul in care am eu setup-ul acum).
La varianta aceasta mai poti adauga si playere de la bun inceput, sau poti adauga pe parcurs
daca bugetul initial nu permite, sau pur si simplu simti ulterior nevoia sa le ai acolo... eu am renuntat la ele !

Eu stiu foarte bine ce inseamna sa cari dupa tine un case cu 2 playere si un mixer,
plus mape de cd-uri, plus ca oricum cari un laptop cu o placa de sunet (daca esti profesionist).
Trebuie sa ai un mixer care permite integrarea laptopului in setup intr-un mod bun,
pt ca nu sti cand se trezeste cineva ca vrea o piesa care nu o ai pe cd,
sau tre chiar sa o iei de pe net... (laptopul cu soft de mix, nu cu winamp! ).

In formatul actual, am doua controllere care au fiecare cate 10 iesiri (5 stereo)...
un mixer digital cu 4 canale, 2 mic in si 2 blocuri de efecte folosite
pe langa cele 4 ale softului, mixer care este folosit partial si pe midi control,
iar din experienta ta vasta iti poti da seama de posibilitati, indiferent de
tematica evenimentului la care mixezi cu acest setup (asta daca nu faci decat niste treceri clasice
intre piese fara alte interventii, in acest caz iti ajung doua CDJ 100S si orice fel de mixer) !

Nu sunt pus pe critica, doar imi expun punctul de vedere si corectez ceea ce ai expus gresit !

O sa mai fac asta inca o data:

marian_milea scrie:
sal man

De ce sa inceapa cu ceva slab de tot, ca peste
6 luni sau mai putin sa realizeze ca a aruncat banii ?
Pe deasupra va fi si limitat in ce va putea sa invete pe un astfel de setup,
va invata sa faca treceri clasice si atat !

De ce sa nu aibe posibilitatea sa isi extinda cunostintele in domeniu
inca de la inceput cu aceeasi suma de bani sau poate mai putin ?

Cum am mai zis deja, o incinta de 90dB/w se va auzi la 100W cat una de 100dB/w la 10W...
Deci puterea incintelor folosite ca sa exersezi, nu este relevanta !
De altfel, eu personal posed monitoare care au 89dB/w si nu le folosesc
la mai mult de 5W cand mixez pentru mine (cand exersez)!
Daca te referi la monitoare pentru party-uri, nu sunt necesare
daca mergi cu setupul tau si ai incintele in stanga si dreapta ta !
Daca este un eveniment mare, trebuie sa ti se asigure, nu sa vi cu ele de acasa.
Tu trebuie sa ai casti si cd-uri, sau daca vrei iti poti lua case-ul tau
cu setup-ul personal de unde trebuie sa pui la dispozitie un semnal audio!

Aici te contrazic multi Dj de renume international, si nu au trecut de prosti pe midi !

Sensibilitatea asta de care zici nu stiu ce este !!!
Tempoul se ajusteaza nu se corecteaza, atunci cand mixezi !
Corectia de tempo, in cazul unor inregistrari cu fluctuatii de tempo,
se face intr-un soft de editare audio !
Ajustarea tempoului se poate face manual si intr-un soft !
Eu chiar recomand asta !
Bineinteles ca nu vei putea face asta cu un mouse...
De aceea folosesc cei care se "joaca" in software functia sync.
Pentru ca nu ai control oricum la sliderul de tempo in modul in care
ar fi natural pe un echipament, fie el player sau controller !
In momentul in care ai un controller, treaba se schimba !
De exemplu stiai ca in traktor ai 2 moduri pentru functia sync ?
Ai "tempo sync mode" si "beat sync mode" !
In tempo sync mode, softul iti aduce piesa la tempoul piesei master
dar te lasa sa faci tempo bend pentru a suprapune beat-urile pieselor manual !
Deci nu mai dai de slider, dar tre sa ai grija sa suprapui piesele bine !
In beat sync mode, iti si suprapune beat-urile, in baza beat-gridului facut automat de soft.
In acest caz daca beatgridul nu este facut ok, ceea ce se mai intampla,
apar tropaiturile, cu se zice in mod popular...
Dj-ii care folosesc traktor, il folosesc pe tempo sync mode, astfel ai control !!!
In Virtual Dj nu poti face asta... de exemplu !
Altii folosesc Serato pentru ca fac scratch-uri si se zice ca serato e bun la asta...
Altii doar se "joaca" la petreceri cu prietenii si folosesc Virtual Dj, pt ca e bun la asta...

succes

Toate cele bune !

Sus

MesajScris: Vin Dec 28, 2012 3:00 pm 
Neconectat
User

Multumesc pentru sfaturi , o sa imi iau un mixer si o consola nu acuma deoarece nu imi permite bugetul , craciun / revelion ... stiti voi , merg banii . Si o sa mai intreb , in ce-l mai rau caz poate o sa iau ceva la mana a doua . Eu unul vreau sa ma duc la majorate mai mult , nu imi plac nuntile , cu toate ca probabil pe acolo se castiga destul de bine . In fine , nu va certati . Eu ma uit peste si deduc cam de ce am nevoie . Si unii ati cam exagerat cu expresiile deoarece sincer nu v-am inteles unele cuvinte ce inseamna ( sensul lor in partea tehnica ) .

Sus

MesajScris: Vin Dec 28, 2012 3:28 pm 
Neconectat
User

exact ce spuneam nu a inteles omu nimic,ai folosit multe expresii cu care nu e obisnuit,de acea am propus varianta cu un mixer si doua playere sh care nu fac mai mult de 1500 lei
am observat ca iti place sa te complici dar cine stie tu poate esti DJ de renume si mixezi in toata lumea
si nu cred ca esti in masura sa corectezi tu lumea cum se scrie gramatical

Sus

MesajScris: Vin Dec 28, 2012 3:58 pm 
Neconectat
User

marian_milea scrie:
exact ce spuneam nu a inteles omu nimic,ai folosit multe expresii cu care nu e obisnuit,de acea am propus varianta cu un mixer si doua playere sh care nu fac mai mult de 1500 lei
am observat ca iti place sa te complici dar cine stie tu poate esti DJ de renume si mixezi in toata lumea
si nu cred ca esti in masura sa corectezi tu lumea cum se scrie gramatical

Este in masura deoarece este Ultramoderator si aceasta sarcina ii revine . In fine , am zis , va rog sa nu va certati .

Sus

MesajScris: Vin Dec 28, 2012 4:22 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Eu nu ma cert cu nimeni ! :lol:

Nu am exagerat cu nici un termen...
Nu folosesc expresi ca sensibilitate pe care nu le inteleg nici cei din domeniu nici cei din afara lui !!!

Tudor, daca nu intelegi un termen, poti cere explicatii !!!
Nimeni nu s-a nascut invatat si nu este o rusine sa intrebi ! :wink:

Eu nu am de unde sa stiu care termeni ii cunosti in domeniu si care nu !

LE:
Si nici nu ma complic, a fi Dj in ziua de azi e mult mai mult decat a "pune muzica" !
Fiul meu de 4 ani si fiica mea de 6 ani isi pun muzica cu winamp, au preferinte si isi face fiecare playlistul preferat singur !
Sa inteleg ca se numesc DJ ?

La experienta acumulata, in loc sa cheltui 1500 de lei pe niste second hand-uri,
asi mai pune cat e nevoie si asi lua unu din aceste doua controllere nou nout:

Numark N4 prezinta posibilitatea de a conecta 2 playere pe intrarile 3 si 4 si
sa se foloseasca ca mixer analog, si dispare acea frica "daca pica laptopul" !
Acest lucru se face din comutatoare imediat (instant)...
Astfel poti folosi oricand 4 deck-uri software sau 2 sofware + 2 playere reale !
Si cand ai aceasta configuratie, iti iei niste playere sa fie acolo, chiar si CDJ 100s.
Playerele le poti trece chiar prin soft ca sa folosesti efectele din el si pe playere !
Dar cand iei doar playere trebuie sa iei ceva bun, sa ai ce face cu ele...

Uite in clipul urmator, care e pus se un roman de altfel, e un N4 la care s-au adaugat 2 playere:

Iata si un review:

Numark N4 - http://www.soundcreation.ro/controlere- ... d9893.html

Reloop Terminal Mix 2 - http://www.esound.ro/Reloop-Terminal-Mi ... 15490.html
Vine cu Serato Dj Intro

Iata un review:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 31 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2