The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mie Iul 09, 2025 4:32 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 38 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Sistem de sonorizare in aer liber
MesajScris: Lun Mai 29, 2006 4:48 pm 
Neconectat
User

salutare ... de cateva luni ma tot plimb pe forum pe la dumneavoastra si miau atras atentia niste incinte ... eu mam mai interesat de modele si pe alte siteuri cum ar fi speakerplans .. in fine sa trecem la subiect
in toamna acestui an eu si cu mai 2 persoane suntem dispusi sa investim o suma destul de mare zic eu pentru a investi intrun sistem de sonorizare in aer liber pt concerte si evenimente in aer liber

am vazut pe aici o schitza pt un horn cu C18 650EL
http://www.forumpoweraudio.ro/viewtopic.php?t=24

si pe partea de medii si inalte
http://www.forumpoweraudio.ro/viewtopic.php?t=47
imi place f mult spl'u acestui satelit si am tras urmatoarele concluzii

8 hornuri pt joase si 4 sateliti
4 h joase + 2 sateliti pe stanga respectiv dreapta
in privinta amplificatoarelor inca nu mam hotarat ... eu as opta pt niste berhingeruri ... av vaz la ei pe site ma rog deocamdata partea cu amplificatoarele nu este asa imp .. oricum sunt deschis la orice propunere
io ma gandeam sa ies mai economic in sensu ca sa nu folosesc prea multe amplificatoare si anume cate 4 hornuri pt joase per amplificator ( 2 hornuri 8 ohmi in paralel pe Stanga respectiv dreapta)
insa la sateliti sunt unpic nedumerit ... am inteles ca pt inalte tre un cutoff la 200hz/24db oct activ ... ok lamuritima si pe mine aici .... tre folosit amplificator separat pt driverele acelea? adika ceva de genu 2 amplificatoare , unu pt medii si unu pt inalte?

ok si pt crosover mam tot perindat pe net si pot sa zic ca berhinger aici RUllz si anume http://www.behringer.com/DCX2496/index.cfm?lang=ENG .. am mai auzit parerea multor persoane despre acest crossover si mia placut ce aud ... io pana acuma in materie de crosover am lucrat cu stageline ... dar vreau ceva mai performant

astept pareri

Va multumesc

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 29, 2006 6:33 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

galagie, bine ai venit pe forum la noi.

1. proiectul de subwoofer va suna extrem de bine daca se vor folosi cele 4 bucati / laterala , conform recomandarii noastre. (F3-ul se va situa undeva pe la 45-50Hz - mai mult decat suficient pentru sonorizarile live)

2. proiectul de satelit, este putin mai greu de executat practic, dar odata construit, cam da clasa la multe incinte de medii-inalte existente pe piata.

3. Sistemul de management DCX2496 este o alegere ideala! Are cel mai bun raport pret/functii din tot ce exista pe piata in acest moment.

acum sa vorbim despre configuratia sistemului:

va trebui sa ai amplificatoare separate pt fiecare sectiune

- minim un amplificator pt subbass (Am putea sa oferitm PHONIC XP5000) pt a duce toti basii (2x2500RMS/2 ohm)
- minim un amplificator pt midbass (PHONIC XP3000) - 2x1400W/2 ohm
- minim un amplificator pt inalte (Phonic MAX 860) - 2x300W/4 ohm

atentie, pt ca va trebui sa operezi amplificatoarele de pe sectiunile de subbass si midbass in 2 ohmi.

Amplificatoarele de la Behringer NU pot functiona stabil in 2 ohmi pe perioade lungi de timp

chestia asta streseaza suplimentar amplificatoarele, si sunt putine modele care vor avea viata lunga in aceste conditii.

recomandarea mea este sa dublezi amplificatoarele pe aceste sectiuni cu prima ocazie , pt a le opera in 4 ohmi.

sistemul ar trebui sa fie suficient de puternic pt a sonoriza evenimente in aer liber destul de mari (de genul zilele orasului X)

punctele de taiere vor fi

bass: 40-150Hz
midbass: 150Hz - 800-1000Hz
Inalte: 1000Hz-20000Hz

toate pantele vor fi de 24 db/octava

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 30, 2006 3:04 pm 
Neconectat
User

mersi mult .. ma bucur sa aud chestia cu datu de clasa ;)

am fugit si eu o leak' pe google si mia placut ce am vazut cu XP3000 ala ... hm pe 4 ohmi stereo aia ar insemna la 4 hornuri de 8ohmi cam 500W pe horn ... si C18 650el'u ala are 650W ... e suficient 500W cat sa scot din el tot ce poate?
ok .. amu am si io o nelamurire :
bass: 40-150Hz? 40hz'u ala ce e cu el? sau sa inteleg ca de la 40hz incepe difuzoru sa cante?
midbass: 150Hz - 800-1000Hz ? 1khz'u ala cei cu el ?
nu prea le am cu separatiile astea active ... pana acuma am lucrat numa cu pasive :(
nu as putea sa separ bassi pana la 150 hz si mediile de la 150hz pana la 800 sa lucre si de la 800 pana la 20khz sa lucre inaltele?
nu le las sa lucre de la 150hz pana la 800hz si deacolo las inalta sa lucre?

apropo configuratia la satelitu acela cum este la cele doua c12 300mb? sunt legate in paralel? cea ce ar rezulta un satelit de 600W nu?

si amplificatoarele alea sunt comercializate in romania? si la ce pret

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 30, 2006 3:39 pm 
Neconectat
User

40 Hz - frecventa la filtru trece sus ( hightpass )

punctul de separare intre cele 2 difuzoare de 12" si driverul cu iesire de 2" poate fi intre 800 si 1000 Hz

pai punctele de separatie sunt 150 si 800/1000:subwooferele sub 150, mediile intre 150 si 800/1000 si restul inaltele ( si medii-inalte )

amplificatoarele le cumperi de la nexus

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 30, 2006 4:13 pm 
Neconectat
User

ok mam prins .. dar totusi pt ce ii tre filtru trece sus la woofer? la 40 hz?
ma gandesc ca lucra de la cat lo facut ,,dumnezeu'' 35hz cat scrie in datasheet si pana unde il tai respectiv in cazu asta 150hz

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 30, 2006 4:58 pm 
Neconectat
User

are viata mai lunga daca il limitezi peste 40Hz

Ultima oară modificat de Sharky pe Mar Apr 07, 2009 8:22 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 30, 2006 7:07 pm 
Neconectat

50Hz (F3) este idealul pt sonorizari live

tot ce este sub acest prag se obtine cu investitii masive in echipament 8)

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 30, 2006 8:32 pm 
Neconectat
User

Ok
Va Multumesc mult :*

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 31, 2006 8:08 am 
Neconectat
User

eu cred ca ar fi mai sfant sa foloseasca macar 2 amplifuri pe basi... un sg amplif tinut in 2 ohm este destul de riscant.. oricat de stabil ar fi... daca pica ramane cu ochii in soare si fara basi.. :D ... ceea ce nu e deloc frumos la o sonorizare
si in legatura cu amplifurile behringer... sunt de acord cu nexus... nu sunt o solutie deloc buna... recomand phonicurile... eu lucrez cu behringer...la partea de amplificare.... si nu sunt prea multumit de ele... si in plus.. intra destul de repede in clip... merita din plin sa dai un ban in plus pe un phonic
Bafta cu sistemul!!! la mai multi dB!!! :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 31, 2006 8:41 am 
Neconectat

nexus3 scrie:
atentie, pt ca va trebui sa operezi amplificatoarele de pe sectiunile de subbass si midbass in 2 ohmi.

chestia asta streseaza suplimentar amplificatoarele, si sunt putine modele care vor avea viata lunga in aceste conditii.

recomandarea mea este sa dublezi amplificatoarele pe aceste sectiuni cu prima ocazie , pt a le opera in 4 ohmi.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 31, 2006 5:08 pm 
Neconectat
User

sorry nexus... am vrut sa sustin ideea... am uitat sa pun si un "si" la inceputul postului :oops:
si dak tot am adus vb despre amplifurile behringer... cam ce parere avetzi despre ele? mai ales tu nexus (tu te pricepi destul de bine... mult mai bine decat mine) chiar sunt curios sa mai aud pareri. Mai mult despre EP2500 deoarece 1500 mi se pare o gluma :D
sper sa nu o dau in offtopic... :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 31, 2006 6:08 pm 
Neconectat

ep2500 mi se pare un amplificator bunicel (copie dupa QSC seria RMX), DAR

are transformatorul mai mic, si piesele din interior de o calitate mai proasta

ideea este in felul urmator, abia are tranzistorii necesari pt a functiona in 8 ohmi si 4 ohmi stereo la puterea specificata de producator.
Singurul lucru care il opreste sa sa-ti puste-n fata :lol: cand il folosesti in 2.66 sau 2 ohmi este faptul ca behringer a implementat niste limitere de tip "Brick wall" , acestea fiind si unul din motivele pentru care amplificatoarele lor 'parca nu au forta"

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 01, 2006 12:12 pm 
Neconectat
User

nu ar suna mai bine daca ar folosi in loc de 8 hornuri scurte 8 planar hornuri?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 01, 2006 12:33 pm 
Neconectat

planarele sunt putin mai greu de transportat, dar daca stau si ma gandesc, la sonorizari mai mici ai putea sa le folosesti si in numar mic cu rezultate f bune :wink:

avem pe stoc o pereche de planar horn cu Selenium 18sw1P la pretul de 3500Lei /perechea :wink:

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 01, 2006 6:33 pm 
Neconectat
User

faza cu copia dupa QSC RMX2450 am mai auzit-o... si chiar am vazut niste poza cu ambele amplifuri puse unul langa altul cu carcasele desfacute.... si practic sunt identice... cam aceeasi pozitionare a placilor....a trafului, a radiatorului...
totusi e normal sa fie cu piese mai proaste (doar e de 2 ori mai ieftin decat QSC care costa aprox 3000 lei iar behringer 1500)
inca un lucru care ma nelamureste la el... protectiile... cik ar fi in calsa H cu toate protectiile.... sa dea naiba dak aud vreun releu sau ceva de genul asta in el.... de softstart nu a auzit... si dopa ce il opresti si mai bagi semnal in el mai "canta" putzin. Chestiile astea nu mi se par profesionale deloc...
oricum... una peste alta... este un amplif bun (in opinia mea) pt incepatori... eventual folosit la partea de satelit... maxim fullrange... la bass nu prea ma multumeste...cel putin mie hp18 imi fac fatza cu brio.. tinut in clip.. pe un program de 4-6 ore

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 38 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2