The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iul 12, 2025 8:50 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 39 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Comparatie Boxa EV Vs. PA
MesajScris: Vin Apr 30, 2010 3:46 pm 
Neconectat
User

Aseara am facut o comparatie intre un EV TOUR-X TX1152 si o boxa monitor PA facut la T. Severin dotata cu WN 72 si un SN II de 15" cu filtru DNA XPRO2 cu o intretaiere la 1600 hz.
Deci pot sa spun ca Ev suna foarte prost pe langa boxa PA, sincer Ev-ul avea mai mult bas, datorita cutiei, dar pe partea de medii inalte era varza, mai ales pe medii, care nu le avea aproape de loc, desi specificatia boxei zice ca filtrul e taiat la 1,65khz si ca randament era foarte scazuta boxa...deci PA Rullezz :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mai 01, 2010 1:06 am 
Neconectat
User

poi pa-ul nu are bas iar Ev-ul nu are medii, sunt chit pana la urma nu ? se completeaza perfect, ca ing si iang :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mai 01, 2010 8:49 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Totul se rezuma la psihoacustica

EV-ul nu are medii prea puternice, deci bass-ul iese usor in evidenta

Paudio are mediile mai puternice si mascheaza bass-ul care probabil ar fi la fel de puternic ca si cel de la EV

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mai 01, 2010 9:05 am 
Neconectat
User

Eu ce-i drept cand le-am auzit, in conditii diferite e adevarat, ev-urile nu aveau bass ca si SN15. Probabil amplasamentul era de vina. Ev-urile erau cate 1 in fiecare colt al salii agatate de tavan. Probabil se anulau reciproc. Inaltele pareau mai puternice la EV. Repet... conditiile au fost diferite. SN-urile exact in aceeasi combinatie le-am auzit outdoor, iar EV-urile indoor. Oricum, si mie mi-au placut mai mult sn-urile :wink:

www.md-events.tk

***Scarface***

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mai 01, 2010 3:28 pm 
dj-so ...pe ce baza poti spune ca ev sucks??
nush daca ei prea multa experineta ca sa poti face diferenta
daca o boxa se aude mai tare asta nu inseamna ca se aude si bine...
mai sunt vreo cativa care tot timpul cauta sa vada caty de multi db pot trage din o boxa d eparca ar face drag audio nu sonorizare de calitate....
repet pt a mia oara,,tare nu e = cu bine......
ascultati alte sisteme,faceti comparatie cu sisteme ce mai vin in oras pe la voi ,si intiparitiva in minte cam cum ar trebui sa sune o boxa
cei drept ca ev tour x suna umpik cam astupata boxa,,da asta nu inseamna ca suna extrem de rau sau tu nu esti in masura sa faci astfel de afirmatie fara o baza solida si ceva cunostinte mai solide in cum trebe sa sune un sistem.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mai 01, 2010 3:33 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Conteaza multi si acustica salii,de exemplu WN15 cu BMD 750 intr-o sala mica si cu acustica buna a sunat super pe langa medii si inalte si pe bass,mi s-a parut arhi deajuns bass(FR-urile lui Noobsound).La fel poate fi si cu SN15 indoor,deoarece mai ai gain in zona de bass,auzindu-le outdoor si normal sa nu exceleze pe bass,mai ales daca erau si pe stativ.
O comparatie corecta ar fi puse boxele una langa alta in conditii acustice identice :P

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mai 01, 2010 3:40 pm 
pai de asta zic ca nu e normal sa vii cu o astfel de afirmatie...
da dovada de pupincurism.......

Sus

Subiectul mesajului: sal
MesajScris: Sâm Mai 01, 2010 7:02 pm 
Neconectat
User

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
evil...lasa oamenii sa isi exprime parerile si urechile :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mi-a placut aia de mai sus

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mai 01, 2010 7:57 pm 
Neconectat
User

. scrie:
pai de asta zic ca nu e normal sa vii cu o astfel de afirmatie...
da dovada de pupincurism.......

si dece ai crede ca nu am destula experienta ca sa imi dau seama de asta????? nu am zis ca pa-ul suna mai tare, am zis ca se lega mai bine intre 15 si 2" fata de ev care avea o gaura mare in medii si ca sa stiti testul a fost facut cu boxa una langa cealalta una pe un canal la statie si una pe celalalt canal cu volumele la putere in maxim ca sa nu existe suspicionu de nivel de semnal si am intrat pe un canal mono la mixer si panoramam cand pe una cand pe cealalta ca sa elimin si eventualele efecte de stereofonie. pe ev era basul mai puternic din doua motive cutia mai mare si lipsa mediilor.
Ps. NU AM ZIS CA EV-UL E NASPA, DOAR SERIA TOUR X, EV-URILE SI DYNACORD, MAI ALES SERIILE CU DIFURI 18-SOUND SI CU EV SUNA IMPECABIL SI AU O TONALITATE APARTE PE VOCE, DECI DATA VIITOARE VB MAI FRUMOS...CA EU NU AM VB URAT CU TINE!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mai 01, 2010 8:03 pm 
Neconectat
User

. scrie:
dj-so ...pe ce baza poti spune ca ev sucks??
nush daca ei prea multa experineta ca sa poti face diferenta
daca o boxa se aude mai tare asta nu inseamna ca se aude si bine...
mai sunt vreo cativa care tot timpul cauta sa vada caty de multi db pot trage din o boxa d eparca ar face drag audio nu sonorizare de calitate....
repet pt a mia oara,,tare nu e = cu bine......
ascultati alte sisteme,faceti comparatie cu sisteme ce mai vin in oras pe la voi ,si intiparitiva in minte cam cum ar trebui sa sune o boxa
cei drept ca ev tour x suna umpik cam astupata boxa,,da asta nu inseamna ca suna extrem de rau sau tu nu esti in masura sa faci astfel de afirmatie fara o baza solida si ceva cunostinte mai solide in cum trebe sa sune un sistem.

si app, nu stiu daca u ai ascultat vreodata sisteme Tannoy cu driver coaxial sau serii de varf de la martin audio ca sa vezi cat de puternic reproduc mediile si cu cata acuratete, sau sisteme Adamson, etc...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mai 02, 2010 4:00 am 
Neconectat
User

nu te poti pune cu EvilSound cel addicted to Ev, Dyna..
O va tine pe a lui pan' la moarte !
Evil, TARE POATE INSEMNA SI BINE ! un sistem poate sa sune si tare si bine.

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mai 02, 2010 7:08 am 
@ kenwood
crede-ma ca nu sunt fan ev si dynacord
mai ales pe sectiunea boxe.....dar....nu cred ca ce a afirmat dj-so aici e plauzibila
si eu am abs-uri de la p-audio
am si difuri c 18 600lf cu tot cu proiectul lor
si tot raman la parerea mea
nu esti in masura sa faci o astfel de afirmatie...indifernet ca e paudio versus meyer sound sau adamson,,,tot nu ti-asi permite sa deschizi gura cu o astfel de afirmatie fara ceva solid in spate..
de exemplu eu am vrut inalta ca pe ev dh3
si am luata nene si am inceput sa testez drivere 1 la 1
pe aceeasi coloana sonora pe acelasi amplif cu acelasi reglaj
si am luat de la jbl,wn d63,bmd 750/2,rcf nd 2530-t3,beyma,si un b&c ..si am ajuns la rcf nd pt ca ala sa apropiat 90% din ce am vrut eu...
aici pot afirma ca am facut un test si pot afirma ca suna driverul rcf cum doream eu
si asta fiind foarte repede urmat de wn d63..dar rcf din contructie e atenuat umpik pe partea de medii si aici a castigat...
aaa de precizat e ca am testat de la drivere de 2" pana la drivere de 1" cu adaptare pe acelasi horn...deci a fost cat de cat concludent testul si am facut alegere ce a fost cat mai aprope de sufletul meu..

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mai 02, 2010 11:33 am 
Neconectat
User

. scrie:
.dar rcf din contructie e atenuat umpik pe partea de medii si aici a castigat...

Nu contest urechiometrul tau, in sensul ca ti-a placut cum suna. Din grafic, pare ca partea de mid, e cam sus, si inaltele de peste 5-6 Khz cad brusc...
http://www.rcf.it/en_US/c/document_libr ... E-2239.pdf

Sus

Subiectul mesajului: Re: Comparatie Boxa EV Vs. PA
MesajScris: Vin Mar 04, 2011 11:02 am 
Neconectat
User

Dj-So scrie:
Deci pot sa spun ca Ev suna foarte prost pe langa boxa PA, sincer Ev-ul avea mai mult bas, datorita cutiei, dar pe partea de medii inalte era varza, mai ales pe medii, care nu le avea aproape de loc, ...deci PA Rullezz :D

Ma trezesc si eu dupa aproape 1an :D

Dj-So ...daca ai sunet distorsionat in zona 800hz-4khz iti poate da senzatia de "medie puternica" , (psihoacustica)

...un sunet clar, liniar , nu e "suparator la ureche" doar ca la presiuni mari te dor timpanele si nu stii de ce :D ...asta nu inseamna ca toate PA paraie...dar sunt si cazuri :D (acum va rog sa nu-mi sariti in cap :D ...totusi, de la un model ieftin ,nu poti cere prea multe)

Daca ai facut acea comparatie cu tx1152 de la EV, aia suna foarte bine , doar ca si eu ma indoiesc in privinta durabilitatii si a rezistentei ei in timp.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Comparatie Boxa EV Vs. PA
MesajScris: Vin Mar 04, 2011 2:47 pm 
Neconectat
User

si eu am testat mai de mult un ZX5 cu AM12LF si wWnd63, si boxa mea cu AM12LF si wnd63 a luat-o cu mult inainte. si la SPL si la urcat in frecv. A, nu avea atata bas... normal, era un 12" versus 15"...
Tx1152 de aia are atata bas ca is atenuate mediile ( mai mult ca sigur ) si are un ladoi de peste 100 L....

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 39 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2