The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 09, 2025 3:26 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 32 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 22, 2006 12:08 pm 
Neconectat
User

crexy scrie:
numai 40 de lata? difu are 38 , ramane foarte putin spatiu intre marginea cutiei su difuzor

costy scrie:
ideea e sa pastrezi vol de 90l si tuburile in rest te poti juca cu dimens

deci poti sa mai scazi din adancime si sa mai pui la latime, cu conditita ca volumul interior sa ramana constant :!:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 22, 2006 12:29 pm 
Neconectat
User

cum ai calculat volumul de tia dat 90 de l la dimensiunile astea?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 22, 2006 2:51 pm 
Neconectat
User

costy scrie:
:
pai eu l-am facut(dimensiunile) inaltime:70cm,latime 40cm,adancime 36cm;

pai daca latimea ii 40cm mai scazi 3,6 cat ii palul si nu-mi mai ajunge nici sa bagi difuzorul incutie ... dapoi ca mai lasi si spatiu intre dif si margini :D

crexy scrie:
cum ai calculat volumul de tia dat 90 de l la dimensiunile astea?

lungimea*latimea*inaltimea

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 22, 2006 5:02 pm 
Neconectat
User

Eu cred ca sunt dimensiunile interioare, pt ca volumul este de 100 L, din care se scad L ocupati de difuzor, ranforsari ( daca este cazul ), difuzorul pt inalte deci s-ar ajunge pe la 90 L in final.

Oricum, daca dimensiunile exterioare ar fi aceste atunci difuzorul ar avea loc, chiar daca latimea ar fi de 40 cm, numai ca atunci nu s-ar pute "prelungi marginile", sau ar trebui "sapat" in ele ca s incapa, dar daca nu s-ar pune margini atunci ar incapea, important este sa aiba loc pentru sasiu, acela sa incapa, restul nu este o problema.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 22, 2006 6:36 pm 
Neconectat
User

sa va lamuresc:dimensiuni interioare:latime:(fata cu dif) 38cm;inaltime 70cm;adancime 36cm.si difuzorul are el 38cm dar gaura aree decat 35 :P

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 22, 2006 6:51 pm 
Neconectat
User

raspunsu la incinta asta e cam neregulata.. din cate am simulat eu, are f3 la 51hz cu un peak de +8db la 85hz :shock:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 22, 2006 7:09 pm 
Neconectat
User

daca nu iese bine stiu pe cine sa injur :D(cutia nu am calculat-o eu)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 22, 2006 8:44 pm 
Neconectat
User

da cine? :D

pai uite .. incinta va avea un kick bass pronuntat (nu e un lucru rau, dar +8db e ceva) dar la frecvente mai joase se va descurca destul de greu :?

in caz ca e prea exagerat kicku incintei, poti so faci inchisa si atunezi varful ala pana la +3db care zic io ca e ok :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 22, 2006 8:46 pm 
Neconectat
User

sau poti sa folosesti oricand un egalizator, sa mai reduci 3-4 dB din kick si sa mai pulsezi 3 dB la 50 Hz

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 22, 2006 10:25 pm 
Neconectat
User

da-mi niste dimensiuni FIXVID pt icinta , cun crezi tu ca suna mai bine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 22, 2006 10:40 pm 
Neconectat
User

crexy scrie:
da-mi niste dimensiuni FIXVID pt icinta , cun crezi tu ca suna mai bine

nu ai cum sa sti cum suna o incinta inainte sa o realizezi
parerea mea este ca nu trebuie luat in considerare asa de mult datele ce le obtinem din programul de simulare deoarece atunci cand folosim incinta aceste date se schimba, implicit si raspunsul in frecventa ( nu foarte mult, de multe ori este insesizabil, dar poate fi si sesizabil ); raspunsul in frecventa paote depinde de mai multi factori printre care se numara si plasarea incintei, factor care influenteaza destul de mult raspunsul incintei, poate sa-l mai coboare, poate sa-l mai ridice, poate sa mai accentueze o anumita gama de frecvente si sa obti un kick mai puternic...
in concluzie ceea ce simulam nu trebuie luat ca litera de adevar, folosim acele programe doar pentru a ne face o idee despre raspunsul in frecventa.

crexy in ce camera o s folosesti boxele, sau mai bine te rog sa-mi dai niste detlii in privint dimensiunilor spatiului

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 22, 2006 10:47 pm 
Neconectat
User

fulrange-ul o sa-l folosesc intr-o camera de 4x5 , pe o statie FISHER de
2x150 w pe 8 ohm si o predomine mai mult hip-hop si house si putin manele (chefuri) calculeaza-mi te rog un proiect

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 23, 2006 2:22 am 
Neconectat
User

GD ce valori are?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 23, 2006 8:49 am 
Neconectat
User

FIXVID scrie:

pai uite .. incinta va avea un kick bass pronuntat (nu e un lucru rau, dar +8db e ceva) dar la frecvente mai joase se va descurca destul de greu :?

in caz ca e prea exagerat kicku incintei, poti so faci inchisa si atunezi varful ala pana la +3db care zic io ca e ok :wink:

nici nu ma astept sa iasa subwoofer,dar sper ca fata de o combina o sa fie diferenta.
http://forumpoweraudio.ro/viewtopic.ph ... c&start=15

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 23, 2006 11:33 am 
Neconectat
User

costy scrie:
FIXVID scrie:

nici nu ma astept sa iasa subwoofer,dar sper ca fata de o combina o sa fie diferenta.
http://forumpoweraudio.ro/viewtopic.ph ... c&start=15

in comparatie cu o combina o sa se simta diferenta, te asigur eu :wink:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 32 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2