Salut,
Difuzoarele sint venite de simbata trecuta ( atunci s-a facut vama ).
Din pacate, subsemnatul a cam lipsit din tara si nu a avut cine sa faca preturile.
Maine o sa fie facute publice si as vrea sa cer scuze tuturor celor care le-am pus rabdarea la incercare.
Le-as face in noaptea asta, dar, din pacate, am aproape 30 de ore de mers cu masina ( non-stop ) si nu as vrea sa scriu prostii.
Nexus are 4 difuzoare de 12" pregatite ( Paudio SD-12 ).
Le-am vazut acum o ora.
Stiti cum este vorba aceea

care zice ca tot tiganu' isi lauda ciocanu' .
Asa vorbesc si eu acum, dar pot sa va spun ca aceste difuzoare sint cele mai beton difuzoare de 12" ( pentru uz pro ) vazute de mine, pina acum.
Punct.
Am si o veste buna.
Dupa cum stiti, o tema arhidiscutata este cea a parametrilor T/S.
Am discutat saptamina trecuta cu directorul R&D de la Paudio si l-am rugat sa rezolve problema corectarii unor erori ( ce apartin firmei ce administreaza site-ul lor ) . Au promis ca se va rezolva si ca deja stiau de mult ca sint niste erori in site.
Anyway, am cumparat si un software profesional de trasat graficele difuzoarelor si de calculare a parametrilor T/S.
Este o instalatie adevarata, cu microfon de masura, interfata profi si a costa ceva bani ( 1000 euro ). In felul acesta o sa putem oferi propriile noastre masuratori si parametrii difuzoarelor importate de noi.
In principiu, noi ii stim, dar trebuie sa credem producatorul pe cuvint.
Se pot masura ( cu o doza de aproximare ) dar, procedura necesita timp si conditii. Folosirea acestui soft, va scurta timpul necesar masurarilor si va oferi si detalii suplimentare despre distorsiuni si alte chestii utile.
In privinta masuratorilor va cer doar putina ingaduinta si putin timp pentru a putea sa facem si o camera acustica.
Nu va fi o camera anecoica propruzisa, dar va fi ceva suficient de bun ca sa trasam raspunsul difuzorului peste 100 ~ 120Hz.
Mai jos de 100Hz, o sa simulam.