The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iun 06, 2025 5:51 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 31 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: fullrange selenium 12ws600 bmd750 cu probleme
MesajScris: Joi Iun 12, 2008 9:44 pm 
Neconectat
User

Cea mai de cosmar tentativa de constructie de incinte diy posibila cred...
incinte de 80-90 l interiori trapezoidale.. imense, am hornul de driver ala imens de 46 cm.. si am fost obligat sa merg pe o boxa .. LATA.. in fine.. sunt vopsite cu 2 straturi insonorizant si un strat vopsea mata.. nu au pic de rezistenta mecanica.. macar arata oarecum bine.. cine mi le-a chituit .. nu si-a batut capul prea rau se pare si nu a iesit tocmai perfect..
deci.. am 2 porturi de relfex de 10 cm diam si 10-11 lungime.. acordajul gandit de mine era pe la 53-54 hz..dar nu am mai taiat cei 2 cm din lungime.. mai astept, problema mea este ca am fost in asa hal de neinspirat sa pozitionez manerele cam exact in dreptul porturilor si porturile in sine sunt cam la o jumatate de lungime doar de margine..
pozele mai jos.. cele problematice..
astept orice sfat in legatura cu absolut orice..
ps .. e normal sa am un bass anormal si spart acum ca wooferul nu este rodat sa zic asa? de mentionat ca doar driverul este prins in suruburi.. caci nenea cu bormasina in mana mi-a dat gaurile total anapoda ...si trebuie sa dau altele.. si nici porturile nu stau prea fix si bine..
ca si filll am folosit un strat de vatelina pe toti peretii . sa zic asa cam 2 cm 2.5 per perete
deci.. afecteaza si in ce fel afecteaza faptul ca oarecum ajunge manerul cam pana in jumatatea portului.. la distanta de 2-3 cm de capat?

Ultima oară modificat de Sebastian Samarescu pe Joi Iun 12, 2008 9:58 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 12, 2008 9:48 pm 
Neconectat
User

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Sus

Subiectul mesajului: Re: fullrange selenium 12ws600 bmd750 cu probleme
MesajScris: Joi Iun 12, 2008 11:08 pm 
Neconectat
User

xeon scrie:
sunt vopsite cu 2 straturi insonorizant si un strat vopsea mata.. nu au pic de rezistenta mecanica..

dupa aplicarea primului strat de insonorizant ai lasat sa se usuce si pe urma sa aplici al-2-lea strat? trebuie sa lasi sa se usuce macar 24h

nu e deajuns un singur strat de vopsea mata , mai aplica 2 straturi la diferenta de minim 24h intre ele, atunci o sa vezi diferenta

ps: alta data cand mai cumperi goarna sa nu o cumperi mai mare decat difuzorul

Sus

Subiectul mesajului: Re: fullrange selenium 12ws600 bmd750 cu probleme
MesajScris: Vin Iun 13, 2008 7:44 am 
Neconectat
Admin
Admin

xeon scrie:
Cea mai de cosmar tentativa de constructie de incinte diy posibila cred...
incinte de 80-90 l interiori trapezoidale.. .. am 2 porturi de relfex de 10 cm diam si 10-11 lungime..
astept orice sfat in legatura cu absolut orice..

Am o curiozitate.
Cât a fost costul total al incintelor, până acum , incluzând şi costul transportului difuzoarelor ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 13, 2008 8:11 am 
Neconectat
User

sincer, vreo 500 ron aproximez.. in conditia ca niste lucruri au mai fost si moca.. si nu am pus nici cinstea de care sunt dator.. yaaay :shock:
sunt atat de tare.. Stati lin. ca am observat ironia.. si faza cu goarna... m-am uitat DOAR la dispersie... nu si la size..., da, e trista sit.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 13, 2008 8:39 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

poate ar fi fost mai ok sa fi acceptat oferta mea de atunci de a-ti schimba hornurile :roll:

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 13, 2008 9:02 am 
Neconectat
User

trebuia sa faci fata incintei ingropata pt a putea pune plasa :? :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 13, 2008 9:05 am 
Neconectat
User

dap.. asa e... dar cand rumanu e incapatanat si stat in soare n-ai ce-i face.. asta e.. astept raspuns la intr. de sus .. :) daca e vreo prb etc

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 13, 2008 12:04 pm 
xeon scrie:
dap.. asa e... dar cand rumanu e incapatanat si stat in soare n-ai ce-i face.. asta e.. astept raspuns la intr. de sus .. :) daca e vreo prb etc

daca manerul iti astupa jumatate din port , o problema , o sa fluiere , nu o sa mai fie acelasi acordaj......

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 13, 2008 12:07 pm 
Neconectat
User

Chiar nu trebuia sa te orientezi dupa dispersie. Nu ai procedat cum trebuia. Cat despre sunet , s-ar putea sa nu-i placa incinta la difuzor , eu zic ca are volum prea mare. :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 13, 2008 12:10 pm 
cred ca e cel mai esuat priect diy de pe formul asta din ultimii 3 ani :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 13, 2008 12:16 pm 
Neconectat
User

sa fie volumul prea mare?
acordajul diferit?...
ok.. nu contest nimic.. are cineva o solutie in afara de cea evidenta?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 13, 2008 12:21 pm 
Neconectat
User

Daca manerul iti astupa o parte dintr'un reflex , atunci ai acordaj ceva mai jos decat l-ai calculat tu.
Eu zic ca sigur volumul e prea mare.
Solutia evidenta o sti si tu :lol: dar eu zic ca , data viitoare sa iei pdf-ul sa'l studiezi bine , si sa nu te mai orientezi dupa dispersie. 2723-ul era perfect acolo 8)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 13, 2008 12:37 pm 
Neconectat
User

deci daca aveam un acordaj de 53 hz la 9 cm de tub cu diam de 10 cm in 80 l (in background era 88 nush de ce).. acum e mai jos .. dar pot contra lucru asta cumva?... adica sa le scurtez.. sa le lungesc .. nu stiu..
de mentionat ca inteleg ca acum sunt nerodate si nici nu am facut mare branza cu un eq parametric pe 2 can. si un amp de 40 w

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 13, 2008 1:01 pm 
xeon scrie:
deci daca aveam un acordaj de 53 hz la 9 cm de tub cu diam de 10 cm in 80 l (in background era 88 nush de ce).. acum e mai jos .. dar pot contra lucru asta cumva?... adica sa le scurtez.. sa le lungesc .. nu stiu..
de mentionat ca inteleg ca acum sunt nerodate si nici nu am facut mare branza cu un eq parametric pe 2 can. si un amp de 40 w

eu zic sa stai cuminte , de modificat nu stiu ce ai putea modifica(strica), dar un lucru e clar , nu te mai juca cu puterea aia pe difurile astea ca o sa intrebi de REKONE kituri pt ele in scurt timp , amplificale corespunzator si dupaia mai vorbim

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 31 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2