Sharky nu e vorba ca mi-e lene dar sincer sa fiu nu am inteles cum ai zis tu sa desenez sinusurile alea

Nu prea am studiat astfel de chestiuni la scoala (Liceu cu profil economic, Facultate Stiinte Economice). Carte de matematica nu am vazut de vreo 3 ani. Am uitat multe chestii intre timp (si am invatat altele noi

). In plus tocmai s-a terminat sesiunea si momentan numa formule contabile si impozite am in minte
In fine ceea ce-mi aduc aminte din timpurile stavechi de la orele de trigonometrie este ca functia sinus arata cam asa:
Deci tu ai zis sa desenez 2 deastea pe 2 bucati de hartie, sau ce?! Si cum sa le distantez cu 1/4, 1/2, etc, din lungimea de unda?!
In fine, mercy oricum.
Tot ce am inteles pana acum este ca nu se pot cupla frecvente medii si inalte din cauza lungimii de unda prea mici. Frecv. de 100hz are o lungime de aprox. 345 cm deci 1/4 din asta ar fi vreo 86 cm. Frecv. de 200hz are aprox. 170cm deci boxele ar trebui puse la vreo 40 cm una de cealalta pentru a se cupla pana la 200hz. Frecv. de 400hz are lungime de unda 86cm, s.a.m.d. Deci daca o sa pun boxele la 86 cm una de cealalta o sa se cupleze doar pana la 100hz. Mai sus nu o sa se cupleze fiindca aceasta distanta reprezinta pt 200Hz 1/2 lungime de unda, pt 400hz este chiar lungimea de unda, si asa mai departe. Cam la asta s-ar referi si fenomenul ala, comb filtering? Adica s-ar aplica la boxe full range care desi puse una langa alta nu se vor cupla decat pana la o anumita frecventa (joasa)?