The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 09, 2025 8:46 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 66 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iul 01, 2007 10:39 am 
Neconectat
User

Difurile sal nu au o buna calitate, nu stiu ce te astepti de la un dif la pretul ala :D. Suna bass'u ca si de 120 ron ;)). Plus de asta ai mai facut tu modificari pe dif.. care au modificat caracteristicile acestuia.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iul 01, 2007 9:37 pm 
Neconectat
User

mai nu faceti si voi teste cu difurile in aer ca nu prea au relevantza.. normal ca suna diferit deoarece in aer cursa membranei e alta si se aude si aerul cum fasaie prin sasiu... CPX daca tu ai in cutia aia dif12" 2 dif de 6.5" 10 module de amplificatoare, 2 trafuri, 4 ventilatoare , presupun multe radiatoare si alte module electronice.. dumnezeule.. atatea gauri.. atatea posibilitatzi de a scapa aerul atatea componente care pot vibra si suna urat.. da nu e de mirare ca nu ai un sunet placut..
TU esti constient ca de 2 ani de zile nu ai reusit sa faci o incinta calumea?.. ai parametrii reproiecteaza o incinta de sub.. da la cineva sa o faca daca nu esti in stare o acordezi si o finisezi tu si gata..
NU e o rusine sa iti faca altcineva incinta .. asa cum crezi desii tu crezi ca in ce faci cu mana ta are valoare..
uitate ca de 2 ani nu ai reusit..atatea ore de munca si rezultate...unde sunt? mandria tot asa ridicata e?
dupa cum ziceam.. nu e o rusine sa dai la cineva sa iti faca o incinta dupa proiectul tau.. din simplu motiv ca nu ai sculele si poate nici cunostintze in domeniu tamplariei.eu ti-am propus sa muti partea de amplificare separat si daca e sa fie intr-o cutie separat langa sub dar nu in acesta..
Un sub trebuie sa fie rigid nu cu 10 amplife si ce mai ai tu prin el.. asa sa te gandesti ca cu fiecare surub bagat in plus in el cresti posibilitatea de al slabii..si cu fiecare demontare a placilor subului si remontarea lor il slabesti
incearca sa adaugi niste poze cu subul tau

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 03, 2007 11:22 pm 
Neconectat
User

Nu am de ce sa refac incinta....nu scapa aerul deloc si nu vibreaza electronica.. nu ai fost atent cand am explicat cum am facut :? .
Nu e adevrat ca nu am fost in stare sa fac de 2 ani...nu uita ca in perioada asta am lucrat mai mult la electronica si am avut si
scoala..este foarte mult de lucru..mai am o gramada de module de facut...cred ca la incinta am lucrat cam 3 saptamani in total......oricum era clar ca va dura..majoritatea circuitelor le-am proiectat de la zero sau le-am facut pe baza altora dar cu modificari majore...
Nu stiu de ce ai impresia ca am demontat ceva....n-am desfacut nici o placa ..am demontata doar difuzoarele si porturile de cateva ori..
Sunetul neplacut nu e dat de vibratiile din sub...vibreaza usile.geamurile..etc dar asta e alta problema.Incinta nu am cum sa o maresc(si asa e prea mare).Am nevoie de un dif care sa sune bine in 45-50 de litri...
Nu uita ca toate sistemle de calculator au electronica in cutia de sub neizolata si suna ok..la mine e izolata deci nu are ce sa nu iasa in final..
Poze nu am cu ce sa fac... :cry:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iul 08, 2007 10:43 am 
Neconectat
User

ai incercat sa amplifici semnalul de la calc fara filtrarea ta activa ce o ai inaintea amplifului?
incearca si cu alt calc sau un cd player poate nici placa ta de sunet nu e prea stralucita si asta ar putea conta

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iul 16, 2007 1:59 am 
Neconectat
User

Da..placa de sunet e varza..cand o sa am bani o voi schimba..deocamdata nu ma mai ocup iara de incinta cand ma intorc revin cu noutati..

Sus

Subiectul mesajului: SAL SBX 3040 carcasa pt subwoofer
MesajScris: Dum Ian 13, 2008 10:50 pm 
Neconectat
User

Salut scuze ca va cam deranjez is nou pe acest site si is umpic incepator cu facutul carcaselor pt subwoofere si tocmai miam achizitionat un difuzor de la SAL SBX 3040. Acum stiu ca na fost cea mai buna alegere dar acum asta mar interesa daca cineva mai priceput mar putea ajuta si pe mine. As dori sa imi fac o carcasa daca mai are cineva modelul si miar putea da niste indicatii marimi si ce ar trebui sai fac si ce nu as fi ff recunoscator

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 24, 2008 3:01 am 
Neconectat
User

Am dezgropat vechiul topic deoarece m-am reapucat de treaba..spre sa raspundeti sa nu fie envoie de altul..

Acuma am o placa de sunet buna(delta 1010lt - filtrarea o fac cu aceasta),ambele subincinte sunt inchise...zona cu electronica este inchisa.
Pentru cei ce nu vor citii de la inceput asa se prezinta wooferul ca forma:
3 incinte lipite..una e cu sbx3040,a doua e cu cu srp1620 si a treia cu electronica.
Dupa mai multe auditii mi-am cam dat seama ce nu-mi place la sunet.Basul nu este definit..suna ca din butoi ca reverberatii.Basul boxelor sony(bookself cu difuri de 16.5) este rapid si precis.Influenteaza umpic si locul dar boxele sony se aud mult mai bine in acelasi loc ca wooferul..desi sunetul capata umpic de coloratie neplacuta.Ambele subincinte ascultate separat au aceiasi hiba.Sunetul neplacut este mai pronuntata la cea cu sbx-ul.Volumele incintelor sunt de 55 de litri respectiv de 35 de litri.
Am ascultat de curand un woofer sony cu difuzor de numai 25 de cm care suna excelent...tot incinta inchisa.
Nu-mi dau seama unde este problema..va rog sa ma ajutati..
Multumesc mult.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 24, 2008 11:32 am 
Eu zic ca e ceva de la difuzorul ala ! Am avut si eu 250lrbh si 165 lrbh ,tot din kevlar, si sunau foarte prost ! Mai ales cel de 10 care gafaia la putere mare, avea cursa imensa , avea group delay mare, asta dupa ce l-am incercat in vreo 3 cutii diferite .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 24, 2008 11:38 am 
Neconectat
User

Si eu sunt de aceeasi parere.
Ori il pui in incinta inchisa, ori iei alt dif.
Ne pare rau n-ai ce sa ii faci.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 24, 2008 3:19 pm 
Neconectat
User

Multumesc pentru raspunuri..dar ambele incinte sunt INCHISE.Porturile sunt astupate si tot asa suna.E alt fenomen pe care care nu-l inteleg.Daca va fi clar ca sunt difuzoarele vinovate le voi schimba..dar nu vreau sa fac asta degeaba.O schema rapida in paint cu forma incintei..am impresia ca nu va imaginati corect cum arata.
Scuzati talentul artistic :oops:
Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 25, 2008 12:23 am 
tu ai probleme mari cu acustica camerei .... incearca sa muti mobila in alt fel si boxele pana obtii un sunet mai bun....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 25, 2008 3:28 pm 
Neconectat
User

Stiu ca acustica camerei e proasta dar mobila e masiva..si e imposibil de mutat :? .Problema e totusi de la incinta..de ce alte boxe/woofere care le-am incercat suna mai bine?E adevarat ca toate erau mai mici..dar...O sa incerc sa mut wooferul pe celalalt perete temporar peste cateva zile dar nu cred ca va ajuta :cry: .E neplacuta sensatia..la bass simt o presiune in cap in loc sa simt in piept.Daca ar fi sa schimb difuzoarele ce recomandati sa aleg?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Ian 26, 2008 12:27 am 
Neconectat
User

Am avut si eu un sub MNC de 12" asemanator cu modelul de la sony. In colt suna tare si prost, asemanator cu sbx ul tau. Daca il indepartam din colt, se auzea o idee mai bine, in sensul ca defazajele nu mai erau asa pronuntate, in schimb se pierdea considerabil din spl.

Nu prea ai ce face cu difuzoarele acelea. Sunt de rahat. Mai bine incerci sa le vinzi si faci niste boxe de raft daca tot nu ai loc in camera. Cumpara difuzoare de firma si vei ai avea sansa sa realizezi ceva bun. Ca si idee poti sa te uiti dupa seria studio de la beyma ca e destul de ieftina sau dupa pa800+ pecetea. Ai mai avea avantajul ca nu tiar trebui nush ce filtre si procesare pt asemenea boxe. Doar boxe, amplificare si sursa de sunet.

Bafta.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Ian 26, 2008 2:44 am 
Neconectat
User

Deci esti sigur ca difuzoarele sunt devina :cry: .O sa incerc sa-mi iau altele imediat ce o sa am bani dar la woofer nu pot renunta complet..Ce ai recomanda pentru ca sa mearga bine in 35 litri pt. mid bass( 2 difuri de 16.5 ) si in 55 de litri pt subbass unul de 30?Oricum o sa ma uit dupa difuzoarele propuse.
Multumesc mult.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Ian 26, 2008 10:16 am 
Neconectat
User

Nu esti obligat sa faci un sist 2.1. Cu niste bookshelfuri iesi mult mai compact si mai ieftin. De ex pa800 lucreaza bine in incinte de 25l si nu ai nevoie de sub ca scoate bas suficient.

Daca tii neaparat sa faci un 2.1 ai putea face sateliti cu difuzoare de 4-5" in maxim 10l si un sub de 12".

Pt sateliti: http://www.visaton.com/en/chassis_zubeh ... 00s_8.html

Pt sub: http://www.hi-end.ro/product_info.php?c ... cts_id=563

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 66 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul

Ora este UTC + 2