Domnule Snake:
Teoria arata ca va inselati....
Am facut niste calcule, tinand seama de pozitia hornului pe boxa si de acoperirea pe verticala a acestuia care este de 65 grade.
Din calculele mele rezulta ca:
Boxa fiind asezata pe podea:
-Un om avand inaltimea de 180 cm va putea auzi inaltele fara probleme de la o distanta minima de 50 cm, adica la jumatate de metru de boxa.
-Orice om mai scund de 1.80 va auzi inaltele de la o distanta mai mica.
Daca boxa ar fi asezata pe un stativ la o inaltime de 1.7 metri (170 cm):
-Un om avand inaltimea de 1.70 metri va auzi inaltele de la o distanta minima de 23 cm.
-Orice om mai scund de 1.70 va auzi inaltele de la o distanta invers proportionala cu inaltimea, astfel incat un gandac va auzi inaltele de la distanta de aprox. 1metru fata de boxa.
Trebuie sa tinem cont ca hornul are unghiul de acoperire de 90x65 grade (HxV) la -6dB, de aceea vom dubla distantele mai sus precizate pentru a avea o auditie buna.
De aici rezulta ca de la distanta de 1 metru fata de boxa oricine va auzi clar inaltele, fara nici o problema cu exceptia gandacilor sau persoanelor extrem de scunde!
Cat despre posibilitatea de asezare a incintei pe stativ, va spun ca este posibila, cu ajutorul unor ancorari suplimentare.... totul e sa se pozitioneze corect flansa pentru stativ exact in centrul de greutate al boxei.
Am sa revin cu planul finisat, cu vedere din cele 3 parti si voi corecta si posibilele erori de calcul ale dimensiunilor.
Astept parerile dvs.!