The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iul 18, 2025 10:04 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 35 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 26, 2006 4:15 pm 
Neconectat
User

Pai nu ma multumeste pt ca bass-ul ala mai jos il are f atenuat. Deci satelit e clar ca merge (chiar f tare si bine) , ar merge si ca satelit dar numai acolo unde nu e nevoie de bass jos. Pt basi sanatosi nu cred ca este bun WN-15S.
Opinia asta mi-am format-o doar din simulare si nu din practica. Oricum din cate am inteles simularile sunt destul de aproape de realitate.
Uite facand o comparatie intre C15-400B si WN-15S pt ca ambele sunt de 15'' , fac cam aceeasi galagie la puterea maxima , au cam acelasi pretz, au motorul magnetic cam de aceeasi putere (urmarind factorul BL)etc.
C15-400B coboara mai bine in frecventa dar are spl mai mic , in comparatie cu WN-15S care urla mai tare la aceeasi putere dar nu mai coboara asa de eficient.
La acelasi pretz nu poti avea si bass jos si sensibilitate mare - la ceva trebuie sa renunti , la wn-15s s-a marit spl-ul in defavoarea reaspunsului la bass , pe cand la c15-400b e invers.

Multi poate vor ramane masca daca vor auzi wn-15s poate doar din cauza nivelului sonor ridicat , insa daca ar auzi o boxa chiar si FL cu c15-400b la maxim vor ramane masca si din cauza nivelului sonor dar si din cauza cantitatii de bass de ala mai greu.
Bineinteles va conta si pe ce muzica ''vor ramane masca'' :lol: , ca daca va fi pusa doar populara nu prea cred ca se va simti vreo diferenta intre boxele cu wn-15s si cele cu c15-400b.

In concluzie : fiecare difuzor cu destinatia sa. Sau ... asta e parerea mea.... :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 26, 2006 4:33 pm 
Neconectat
User

Pai aici ce treaba au boxele de pe piata ? Noi vorbim de marfa pe care o avetzi aici.

Asa e . WN-15S poate scoate bass mai jos .Dar cu ce sacrificii ?
Face aceeasi treaba ca si c15-500b numai ca are nevoie de o boxa mai mare , si poate si putin ajutor din egalizor.
Pai daca e asa de bun la bass WN-15S de ce mai promovati (importati) c15-400b de ex. daca wn-15s e si mai sensibil si mai ushor ?
Pana la urma trebuie neaparat alese difuzoarele/boxele in functie de muzica ce va fi asculta , posibilitatile de transport etc.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 26, 2006 4:36 pm 
Neconectat
User

Pai aici ce treaba au boxele de pe piata ? Noi vorbim de marfa pe care o avetzi aici , care din cate am constatat e de calitate. Ca m-am convins si eu si altii ca mare parte din ceea ce este pe piatza nu-si merita banii.

Asa e . WN-15S poate scoate bass mai jos .Dar cu ce sacrificii ?
Face aceeasi treaba ca si c15-500b numai ca are nevoie de o boxa mai mare , si poate si putin ajutor din egalizor.
Pai daca e asa de bun la bass WN-15S de ce mai promovati (importati) c15-400b de ex. daca wn-15s e si mai sensibil si mai ushor ?
Pana la urma trebuie neaparat alese difuzoarele/boxele in functie de muzica ce va fi asculta , posibilitatile de transport, posibilitati financiare etc.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 26, 2006 4:36 pm 
Neconectat
User

Tocmai de aceea am posta mesajul din INCIPIT....complet, precizand si genul de muzica tot....(HOUSE/DANCE/DISCO/MANELE --la greu+populara la nevoie)....am ales seria WN..pt transport mai usor..si faptul ca sunt pe tehnologie mai noua...si caracteristicii mai bune...
:wink: :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 26, 2006 4:44 pm 
Neconectat
User

sa zicem ca renuntam la faza cu full range.....si mergem pe 2+1
subwoofer si 2 sateliti(presupun ca incepand de la 850 900 1000 euro in sus cam asa arata un sistem vero..si e MAI :: ca un sistem..full range..) :roll:

un subwoofer pe WN-18S/HP-18S/HP-18W(am vrut sa spun..adica sa fie de 18' si nu chiar cel mai scump din oferta..si totusi in limita bugetului.)
+satelitii pe care NEXUS considera ca-s cei mai adecvati pentru aplicatia mea..si care sunt si in sistemul din popup care m-a marcat..adika E10-200S.....(desigur in bugetul care este....!ca presupun ca 2 sateliti cu WN-15s sup tot..adika eu asa vad sistemul ideal..toate seria WN daca ai bani ...sub+sateliti..in fct de cati bani ai..atatea bucati de fiecare)

:D

:roll: :arrow: :arrow: :arrow:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 26, 2006 4:46 pm 
Neconectat
User

m-a uimit ca s-a ales ca sateliti cel de 10' cand sunt de 15 angro..serie e..si chair de 12...dar expertul stie de ce....

NO COMMENT!!

nimik nu este ceea ce pare a fi la prima vedere........ :wink:

Sus

Subiectul mesajului: ...
MesajScris: Joi Ian 26, 2006 5:02 pm 
Neconectat
User

sper ca daca alegem seria WN(usoara)...nu are de suferit din faptul ca subul nu va fi un dulap...(in cazul in care ale HP18W..)... :roll:
normal la pretul care e...performantele ar trebui sa fie pe masura...
romanul stii cum e...daca nu trage la kg nu e bine...dar eu sper sa nici nu traga..si sa fie si performanta..mai ceva ca hp18W de ex..dulap greu..

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 26, 2006 5:41 pm 
Neconectat
User

Care-i diferenta dintre un subwoofer activ si unu pasiv..ca ma tot uitam prin oferta unei firme..si tot vad..activ pasiv....cel activ are inclus un amplif sau cum?!...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 26, 2006 5:44 pm 
Neconectat
User

si ce am uitat sa specific in mesaj..in vederea sonorizarii de MAJORATE+diverse chefuri private de tot felul+baluri+eventual nunti+alte petreceri.....poate conteaza..poate nu..dar orikum..s-a avut in vedere..sunt sigur.... :wink: ..ca asta era trecuta si in oferta trecuta....

am tinut sa precizez ca nu cumva..sa fie ceva pr..ca tot am vazut ca ati pomenit de nunti...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 26, 2006 5:49 pm 
Neconectat
User

sunt foarte curios cum vor fi legate.subul cu cei 2 sateliti..pe acel dogged...daca va fi WN-18S...nu exista nici un perikol sa fie prea mare..subul pt amplif...adika sa paote mai mult decat poate ampliful...defapt asa si este ..cred...numai ca nu vad sa fie vreo pr..in asta nu?!..de mare poate fi cat de mare..subul(cu atat mai bine de 18').....

tare curios sunt..cum va ave aloc legarea..schematic..adika...cross..sateliti sub...si ce putere rezulta..W RMS>.caci..f interesant.subul are o putere satelitii alta..ampliful da pe 2 canale..puterea specifikata..(si ca un novice ce sunt nu inteleg..cum fa avea loc legarea....)
ATAT AM AVUT DE spus...am plekat...ca mai am 2 examene...si :wink: !!doamne ajuta sa le luam si pe acestea...sa putem purcede treaba.

Multumesc frumos si scz pt ce le 5-6 mesaje..asa mi-au venit ideile..frunzarind..alte situri...cu oferte...scz!!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 26, 2006 5:56 pm 
Neconectat
User

Seria wn se deosebeste de celelalte prin aceea ca foloseste magneti mai speciali care ofera aceleasi performante dar sunt muylti mai ushori deci si boxele vor fi mai ushoare. Deci faptul ca sunt mai ushoare decat normal nu inseamna ca sub aspect acustic dif-urile din seria wn ar fi cu ceva mai bune sau mai rele decat celelalte pt ca pur si simplu au doar un magnet la fel de puternic numai ca este mai usor.

Eu daca as fi in locul tau as trece direct pe sateliti + 1 sau 2 subwoofere , tocmai pt ca exista wn-15 s cu care se pot face sateliti f puternici dar si f ushori (si in care nu ai nevoie de statie prea puternica pt galagia pe care ar face-o).
Ca subwoofer si eu a merge pe wn-18s . Are cam acelasi bass si spl ca si celelalte dif-uri din aceeasi categorie de pretz numai ca are avantajul ca e ar fi cel mai ushor subwoofer de 300-400w.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 26, 2006 6:02 pm 
Neconectat
User

trebuia sa ai in vedere in alegerea ta si bugetul meu de 900 hai max 1000

pt k e klar ca WN-18s sub+2sateliti cu wn-15s rupe normele....dar iesim cu mult din buget...

si atunci ramane wn-18S..in cel mai bun caz...ca sub+sateliti cu e10-200s..dupa ultimele calcule..ale lui nexus. :wink:
e acelasi sistem din popup numai cu subul schimbat !!
!!!

:arrow: :arrow: :twisted:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 26, 2006 6:05 pm 
Neconectat
User

Logika ma ducea la aceleasi concluzii care le-ai tras si tu in ceea ce priveste seria WN...numai ca se arhidiskuta despre HP...15w/18w...si astea cam pe dinafara si de aceea m-am impacientat....dar alea datorita pretului au avut vanzari record..si probabil..de aceeea..atata tam-tam cu ele..

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 26, 2006 6:21 pm 
Neconectat
User

Ma tot uit si ma minunez [citind de pe forum] cum satelitii aia mici e10 pot face fatza..unei sali mari/f mari..cand sunt si din aia de 15...12....dar REPET>..

Nimik nu este ceea ce pare a fi la prima vedere......mai ales daca ai experienta in acest domeniu..
repet...foarte interesanta chestia asta....cu satelitii ai' mici....faza cu wn-15S...ca nu e bun de sub am inghitit-o relativ bine..(ma refer la buget)..dar faza cu acei sateliti(care sunt si in popup)...si fac fata mai bine ca cei mai mari..12';15'..(nu si WN-15s presupun :wink: , dar akolo e alta mankare de peste ..alt buget..)..

F F INTERESANT !!!!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 26, 2006 6:37 pm 
Neconectat
User

cmanager foloseste EDIT ca sa mai poti adauga la mesaje si sa nu scrii 7 mesaje una dupa alta

satelitii aia vor face fata si spatiilor largi pt ca pe ele abia intra ceva bas, si mare parte a puterii intra in bas si de aia in subwoofere trebuie difuzoare serioase care sa inghite puterea aia mare... deci nuti fa griji

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 35 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2