The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iun 06, 2025 4:08 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 17 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Schema paralelipipedica hp 15w
MesajScris: Vin Sep 07, 2007 7:59 pm 
Seara buna, baieti si fete!
As dori si eu daca se poate sa imi dati un schema pentru 2fullrange cu hp 15w . O sa folosesc diful in combinatie cu un tweeter pe care o sa il tai pe la 3.5k sau 4k.in viitorul apropiat o sa schimb tweeterul cu pad52 m cand o sa am bani:D. Daca se poate , vreau sa fac incintele fara acel perete care separa haspeul de inalta. Vreau sa folosec boxele in casa intr-o camera de 21mp in care o sa mixez.... , Le voi scoate foarte rar din casa.

Nu incepeti cu copilarii de genu` ca nu folosesc termeni elaborati sau ca nu vorbesc corect!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Sep 07, 2007 8:47 pm 
completreaza0ti locatia corecta :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Sep 07, 2007 9:06 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

In penultimul sticky vei gasi asa ceva.
http://www.diy.poweraudio.ro/albums/use ... ojects.pdf
La pagina 6 ai exact ce vrei tu.

Spor la construit. :wink:

Ps: deja e mai usor sa le dai mura in gura decat sa le zici sa foloseasca functia search, dupa care zice ca nu gaseste si tot trebuie sa cauti tu sa i le dai.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Sep 07, 2007 10:12 pm 
Neconectat
User

Nu face hardughia aia de acolo ca e prea mare... Fa ceva mai compact:
Imagine
Imagine

Panoul frontal il bagi cel putin 3 cm inauntru si iti ramane un volum intern de vreo 85 litri.

Porturile de reflex le modifici. Pui 2 porturi cu diametru de 75 mm si lungime 80 mm.

Filtrul neaparat asta: http://tinypic.com/f9qvr8.jpg. Nu merge cu filtru numai pe inalta

In final trebe sa-ti arate cam asa:
Imagine
Imagine

SPOR!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Sep 07, 2007 10:22 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Sebi scrie:
Nu face hardughia aia de acolo ca e prea mare... Fa ceva mai compact:

vacea scrie:
. Vreau sa folosec boxele in casa intr-o camera de 21mp in care o sa mixez.... , Le voi scoate foarte rar din casa.

De ce sa faca ceva compact cand el nu are nevoie de asa ceva...
Parerea mea sa le faca pe cele recomandate de mine, ca sa coboare ceva mai jos hp ul.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Sep 07, 2007 10:53 pm 
Neconectat
User

pitbull_bog scrie:
De ce sa faca ceva compact cand el nu are nevoie de asa ceva...
Parerea mea sa le faca pe cele recomandate de mine, ca sa coboare ceva mai jos hp ul.

Hp-ul coboara suficient de jos in 85 litri. Daca chiar vrea sa coboare si mai jos lasa rezonatoarele putin mai lungi. Nu cred ca sunt diferente audibile intre cele 2 proiecte.

Varianta mai compacta este intotdeauna mai avantajoasa. In special daca nu are nimic de pierdut, numai de castigat :wink: Ocupa mai putin loc prin camera, vor fi mai usor de mutat/transportat (ca tot le va scoate el din casa), vor fi mai usor de pus pe suporti, etc . Chiar si ale mele sunt putin incomod de voluminoase...

Si mai se intampla chestia aia ca tre sa le duci vreodata undeva si sa zici "vai ce bine era daca le faceam putin mai mici sa incapa in portbagaj" :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Sep 07, 2007 11:09 pm 
prima bataie pt cutii pt haspeuri din viata mea :lol:

baieti...voacea vrea paralelipipedice :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Sep 07, 2007 11:15 pm 
Neconectat
User

adircf scrie:

si eu ce i-am dat? trapezoidale? :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Sep 08, 2007 12:36 pm 
Neconectat
User

de fiecare data cand imi car subul cu c18 pe scari (cateodata si singur) ma gandesc la niste wn 18 in 120 litri :)
deci varianta mai compacta mi se pare mai avantajoasa .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Sep 08, 2007 3:59 pm 
Sebi scrie:
adircf scrie:

si eu ce i-am dat? trapezoidale? :lol:

m-am incurcat eu :lol: :lol: , credeam ca vrea trapezoidale si voi i-ati dat paralelipipedice :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Sep 08, 2007 5:35 pm 
adircf scrie:
completreaza0ti locatia corecta :lol:
pai eu sunt localizat acasa :lol: :lol:

[quote="adircf"]Hp-ul coboara suficient de jos in 85 litri. Daca chiar vrea sa coboare si mai jos lasa rezonatoarele putin mai lungi. Nu cred ca sunt diferente audibile intre cele 2 proiecte.

Varianta mai compacta este intotdeauna mai avantajoasa. In special daca nu are nimic de pierdut, numai de castigat Wink Ocupa mai putin loc prin camera, vor fi mai usor de mutat/transportat (ca tot le va scoate el din casa), vor fi mai usor de pus pe suporti, etc . Chiar si ale mele sunt putin incomod de voluminoase...

Si mai se intampla chestia aia ca tre sa le duci vreodata undeva si sa zici "vai ce bine era daca le faceam putin mai mici sa incapa in portbagaj" Laughing [quote]

O sa o fac pe cea compacta , pentru ca si-asa am numai fire si balarii si cable in camera....O sa fac rezonatoarele mai lungi , dar mai intai tre sa stiu ce sunt alea :lol: :lol: :lol: :D . Nui problem: Sunt sigur ca haspeele o sa coboare mai jos in frecventa decat televizorul meu sanyo de 10w chinezesti. :roll: :roll: Deja incep sa uit vremurile cand aveam 2 planare cu difuri de 18 in casa:( :(:( long time ago . Televizoarele din toate camerele turbau , vedeam numai fetze mov.la teve :)). AZI ma oftica vecinu care sta langa mine. Face galagie mai mare decat tv-ul meu cu o boxa de8 inci de la o combina aiwa scoasa in geam .... Hai cu maneauua :x :x. Intro zi o sa scot televizorul in geam si o sa ii dau din mixer pana la +7db ...poate imi ia tata unu mai puternic :twisted: :twisted: . . . .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Sep 08, 2007 5:39 pm 
Inca ceva. Sebi ? :lol: omule , tu nu te-ai plictisit de acceasi ingeritza. Mai da-ti si tu drumu`... nu te uiti la ea ca s-a plicitisit..SCZ de offtopic too MACI ursuleti la sticla.......

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Sep 08, 2007 6:01 pm 
vacea scrie:
adircf scrie:

fii atent pe cine quotezi :?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Sep 08, 2007 11:31 pm 
Neconectat
User

vacea vezi ca o iei pe aratura :!:
Si invata sa dai quote ( citat )...daca nu sti, pui frumos intre ghilimele ( " " ) :idea:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Sep 08, 2007 11:50 pm 
Neconectat
User

vacea scrie:
O sa fac rezonatoarele mai lungi , dar mai intai tre sa stiu ce sunt alea :lol: :lol: :lol: :D .

Sunt tuburile de bass reflex (alea 2 rotunde de langa tweeter :lol: ). Le mai zice porturi (de reflex), sau rezonatoare, sau... "glory holes" :lol: :lol: Sa stii de aici inainte.

Oricum sa nu exagerezi cu lungimea. Maxim 11 cm sa le faci (diametrul de 7,5cm). Asa o sa fie acordata pe la vreo 40-41 Hz.

vacea scrie:
, tu nu te-ai plictisit de acceasi ingeritza. Mai da-ti si tu drumu`... nu te uiti la ea ca s-a plicitisit...

Poi daca inca ne tine pe amandoi, de ce sa ne oprim? :lol: O putem tine asa la nesfarsit :wink: :twisted:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 17 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2