The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 08, 2025 4:04 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 66 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Inlocuire sal sbx3040
MesajScris: Joi Iun 21, 2007 1:58 pm 
Neconectat
User

Cu ce as putea inlocui acest difuzor..m-am saturat de de cat am muncit la filtrele active si la reglat tevile..tot rau suna...am observat ca suna pe placul meu cu o creste de 20 db in zona 20-40 hz folosind egalizatorul cu 250 de benzi pentru winamp..din electronica nu pot face asemenea corectare.. .Deci cu ce difuzor l-as putea inlocui pentru o o incinta de 50 litri bass reflex..Difuzorul trebuie sa sa aiba impedanta>6 ohmi si Fs cat mai scazut..(<30)..Multumesc mult..

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 21, 2007 2:15 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

aaa.. ai incercat sa o faci incinta inchisa? :wink:

inainte sa schimbi difuzorul

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 21, 2007 2:26 pm 
Neconectat
User

Nexus tu deja mi-ai raspuns.Iti multumesc ca esti promt.Da..initial incinta a fost inchisa...cum nu era basul deloc directionat(se auzera doar in fata :? ) am trecut la bass reflex....Am vazut de curand o incinta cu difuzoare pro de 40 cm (hp18W) in incinte de 80 litri si au fara nici un filtru(egalizatorul din winamp doar) bass mai puternic(se simte in corp ) decat ce am mesterit eu...sunt destul de contrariat..la mine se darama camera dar nu simt nimic in corp si in urechi...ca sa simt trebuie sa ridic cu 20 db frecvente intre 25hz si 45 hz .filtru este activ configuratie LinkWitz-Riley cu panta de 24 db/octava taiat la 25 hz legat cu un filtru subsonic de 24db/octava taiat tot la 25 hz...am dezactivat filtrul subsonic de proba dar nu se imbunatateste sunetul...e clar ca nu am experienta....de aceea va cer ajutorul..

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 21, 2007 6:31 pm 
Neconectat
User

nu l-ai taiat bine.

Ultima oară modificat de Sharky pe Joi Apr 09, 2009 7:27 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 21, 2007 10:06 pm 
Neconectat
User

Da..era hp15W..am gresit.
Satelitii sunt pe 2 si 3 cai full range...(cu difuzoare de 16,5/13.5/10 cm).deci. ..am nevoie de woofer numai pentru bass...Am legat fara filtru initial cand nu aveam nimic facut...si le-am legat direct de la calculator ...sunau si mai rau...filtrul a ajutat umpic sa dispara kick bas-ul care ma supara dar nu de tot...
Legat de camera..da imi trepideaza geamul din usa de la bucatarie,debara(e adevrat nu sunt prinse bine niste kit ar fi bun :lol: ) usa de la intrare asta cand woofer-ul e pe hol..daca il duc in camera trepediteaza geamurile de la camera si vesela :roll: ...oricum oriunde il pun tot rau suna...intentionez sa ma reapuc de acordarea incintei si vreau sa o fac calumea..am muncit foarte mult la protectii..si inca nu sunt gata...dar ideea e ca nu am mai ajuns sa lucrez la incinta..
Blocul nu e prea stabil...bucataria mi sa deplasat cativa cm in ultimii 10 ani dar sper sa nu se darame :cry: ...au facut destui chefuri si inca e in picioare.. :D .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 22, 2007 6:50 am 
Neconectat
Moderator
Moderator

sa stii ca , conteaza f mult sa gasesti un loc, de obicei e colt in care sa-l pui.
apartamentele in general au acustica naspa si de asta se intampla asa.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 22, 2007 1:51 pm 
Neconectat
User

Din pacate nu este loc decat la mijlocul camerei langa calorifer sub masa..am proiectat si wooferul dupa spatiul disponibil :cry:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iun 23, 2007 8:10 am 
Neconectat
User

Pfff intr-o camera un bass pe placul tau mai degraba o sa il scoti cu SAL'ul acela decat cu un 15w
mai ca sa vezi ... CPX cred ca se refera la bassul reprodus de o incinta br cu 15w de 88 L acordata la 45 hz (incinte pe care le-am vandut eu unui amic de-al lui)
CPX.. normal ca o membrana de 15" sa te loveasca in piept mai tare decat una de 12".. pana si camera se va zgaltzaii mai tare la acelasi spl de la un diff de 15"..cel putin eu asa am observat..
ce amplif folosesti pentru subwooferul tau?
ai parametrii T/S ai difului?
aa.. si pana la urma daca tot nu te descurci eu zic sa apelezi la aceeasi persoana care a facut incintele alea in care au ajuns 15w..care te-au incantat si impresionat in acelasi timp :lol: :lol: :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iun 23, 2007 1:07 pm 
Neconectat
User

Da...mi-au placut senzatia data de difuzoarele prietenului meu atunci cand erau sus..cand le-a pus jos sa dus :? .ce nu mi-a placut a fost zgomotul din porturi ..dupa cum ti-am spus si atuncea nu prea ma pricep la incinte..am facut doar cateva proiecte si acelea nu le-am costruit eu.....mai mult electronica ma pasioneaza..dovada este faptul ca inca nu am reusit sa termin wooferul de 2 ani de cand m-am apucat..desi timpul alocat lucrului la incinta a fost mult mai scurt ca cel alocat lucrului la electronica el a fost petrecut in special cu incari de acordare(am debaraua plina de tevi de canalizare :shock: )..
Oricum nu se pune problema refacerii incintei...ea a fost conceputa sa incapa sub msa si dimensiunile actuale sunt batute in cuie...cand am proiectat-o am incercat sa fac un compromis intyre spatiul disponibil si curba de raspuns in frecventa a incintei..din pacate ce a iesit nu a fost pe placul urechilor mele....proiectarea am facut-o in bass box si evedent ca am folosit parametri ts....cand o sa te pot adauga in messenger (imi da ceva eroare mereu) o sa vorbim despre solutii..pana atunci astept ajutor pe forum...

Ultima oară modificat de Cpx pe Dum Iun 24, 2007 2:33 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iun 23, 2007 2:17 pm 
Neconectat
User

zgomot de port eu nu am sesizat sa aiba.. dac zici ca ti-a placut senzatia inseamna ca ai simtit kick-bassul mai ales daca zici ca ti-a placut cum ai simtit basul cand au fost ridicate la nivelul pieptului.daca vrei kick din subul tau incearca sa ila cordezi mai sus sau sa dai un boost la frecventzele 50-70 hz :wink: poate reusesti ceva inbunatatziri.
nu mi-ai raspuns al intrebari :roll: CE AMP folosesti?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iun 23, 2007 2:30 pm 
Neconectat
User

nu-i o idee buna sa acordezi sal-ul ala mai sus ca incepe sa huruie.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iun 24, 2007 2:37 pm 
Neconectat
User

Pai nu-mi place kick-basul..sau ma rog cel ce se aude la mine..cel ce l-am auzit acolo imi placea...la mine cred ca depaseste 200 hz am impresia deoarece suna cam cum suna vocea...nu prea pot explica...cred ca voi aveti o ideea mai buna ce vreau sa zic :D ..Am acordat si mai sus(scos /scurtat/marit tevile) si nu-mi place ce aud.. :? :cry:.Are cineva nevoie de canalizare noua? :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iun 24, 2007 2:47 pm 
Neconectat
User

Ti-am zis ca nu e bine sa il acordezi sus. :)

Ultima oară modificat de Sharky pe Joi Apr 09, 2009 7:27 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iun 24, 2007 9:10 pm 
Neconectat
User

Te intreb pt a 3-a oare CPX ce AMP folosesti?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iun 24, 2007 9:32 pm 
Neconectat
User

nu cred ca de la amp e problema, poate de la filtre, dar ma indoiesc.

Eu am pus hp-u pe tda si a mers brici. Sunetul nu era mult schimbat, nu aveam bas prea lenes sau alte povesti.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 66 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Următorul

Ora este UTC + 2