The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 08, 2025 12:05 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 22 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: cerere proiect bp hp15w
MesajScris: Mie Apr 11, 2007 7:42 am 
Neconectat
User

salutare
as dori si eu un proiect bandpass de ordin 4 pentru hp15w altul decat cel cunoscut aici pe forum.
despre bandpass de ordin 6 nu cred ca se poate vorbii avand in vedere ce difurzoare vreau sa folosesc :lol:
as avea o mica pretentie.. acest bandpass de ordin 4 as vrea sa aiba latimea maxim 55/60 cm, inaltimea si adancimea nu ma intereseaza poate sa fie oricat de mare si as vrea ca porturile sa nu fie cu tuburi..cu fanta jos daca se poate ar fii ff bine.Sunt dispus sa accept o incinta cu volum mai mare daca se poate obtine un bass mai profund.
mentionez ca le voi folosii la mici petreceri indorr pentru a suplimenta frecventele joase atunci cand ridic sus fullrangeurile cu hp15s+pad52
va rog daca se poate si un grafic cu SPL la puterea rms
multumesc anticipat

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 11, 2007 8:53 am 
Neconectat
User

musai hp15w ? :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 11, 2007 9:29 am 
Neconectat
User

eu am difuzoarele si nu le-as tine pe dulap.
Imi puteti proiecta atunci o incinta bp ord 4 pentru c15 400b?
e ok daca provizoriu pana ce o sa cumpar 2 bucati C15 o sa folosesc hp15w la putere de max 150w?
aceleeasi conditii latime 55/66 cm inaltime/adancime nu ma intereseaza si sa fie cu fanta in partea de jos

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 11, 2007 12:54 pm 
Neconectat
User

De ce bp4 ?

Ultima oară modificat de Sharky pe Mie Apr 08, 2009 1:57 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 11, 2007 3:13 pm 
Neconectat
User

nu ma intelegi.. am o preferintza in ceea ce priveste bassul vreau sa fie mai lung si sa coboare jos.
nu il vreau pentru camera il vreau pentru party'uri..deci nu ceva extrem nu am ce face cu vre-o 30hz..
imi place sunetul de bandpass si imi plac suburile cu diff de 15" de la outline in genul aceluia vreau 2 suburi :D
daca as face in configuratie isobaric cu o incinta cu 2 difuri isobaric nu as avea veci spl a 2 incinte br deci pica ideeea.. nu vreau sa pierd spl in favoarea obtinerii unei frecventze ff joase
daca stiti schema pentu subul outline cu 15" ( cred ca doar un model bp ord 4 cu 15" este) si daca credeti ca se potriveste cu un c15 va rog sa mi-o afisatzi si mie

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 11, 2007 3:36 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

care sub outline bandpass de 15"?

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 11, 2007 5:18 pm 
Neconectat
User

http://tinypic.com/view.php?pic=4ighggm
despre subu asta vorbesc :o si parca tu te laudai ca ti-ai bagat manutele prin scule outline :wink:
nu ma intelege gresit nu sunt fan outline nici pe departe dar mi-a placut mult cum suna subu
problema e simpla... am facut bass reflex..sunt plictisit de ele.. vreau ceva NOU!! de aceea multe din proiectele care le cer sunt orice altceva decat bassreflex

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 11, 2007 5:33 pm 
Neconectat
User

e vorba de avenue? o poza cu Outline SM 18 SW din Avenue. Poate pentru ca era cam putina lume cand am fost eu a mers muzica mai incet dar mie nu mi-a placut cum suna.
aici e pdf-u sub-ului. cam mic SPL totusi (dupa parerea mea) avand in vedere difu de 18" si dimensiunile incintei. de exemplu minisub tot de la Outline are 5 db in plus :wink: la aceleasi dimensiuni si poate acelasi difuzor. mai merita sa te chinui cu bandpass?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 11, 2007 5:42 pm 
Neconectat
User

Nu e in avenue e in basement club. nu sunt ale clubului sunt ale unui amic si 1 bucata langa perete suna ff fain. proprieterul suburilor mi-a zis ca sunt cu dif de 15" dar mi-a zis ca nu le-a desfacut niciodata nuj ce sa cred nexus cred ca stie mai bine.
eu nu vreau in mode neaparat proiectul acesta. si alt proiect pentru dif de 15" bandpass de ord 4 e bun.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 11, 2007 6:09 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

am intrebat pt ca eu nu am stiut sa aiba , sau sa fi avut outline in oferta bandpass de 15"

sm18 are un 18" in interior :wink:

se poate face unul f asemanator

sa fac putin timp liber si ma ocup si de asta

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 11, 2007 6:12 pm 
Neconectat
User

fraze cheie:
"daca as face in configuratie isobaric cu o incinta cu 2 difuri isobaric nu as avea veci spl a 2 incinte br deci pica ideeea.. nu vreau sa pierd spl in favoarea obtinerii unei frecventze ff joase"

Ultima oară modificat de Sharky pe Mie Apr 08, 2009 1:56 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 11, 2007 6:42 pm 
Neconectat
User

Fraze cheie :sharky:"mentionez ca le voi folosii la mici petreceri ".. eu nu vreau sa te jignesc sharky dar tu ma crezi idiot sa dau 10 milioane pentru 2 difuri c15 400b si sa fac o incinta in configuratzie isobarica pe care sa o car la petreceri?.nu ma scot banii afara din casa ca sa dau in plus 4.5 milioane pentru inca un dif ca sa cobor liniar cu cativa hertzi. am scris doar ca o sa le fac suburile cu c15 400b doar ca le montez pe astea hp15w provizoriu.

sharky:Nu e horn, deci daca suna "fain" langa perete e din cauza undelor stationare din camera. S-ar putea ca afara sa nu mai fie basul deloc lung.
Vrei bas lung cumpara niste difuri auto, cu Qts mare si fs jos.

minunata recomandare.. de-a dreptul profesionala ..SCUZAMA daca am specificat doar o data ca vor fii folosite pentru mici petreceri inndor.
cat despre difuri auto.. te las pe tine sa te duci la sonorizari de petreceri cu suburi de genul.
precizez ca detin 2 planare si 2 fullrange hp15s+pad + ca am facut multe suburi si boxe cu difuri Paudio si nu numai dar nu am facut incinte bandpass cu difuri pro.
eu nu vreau sa fiu rautacios dar am cerut un proiect la fel ca tot omu si ma asteptam sa mi se raspundaceva de genul: nu sunt difuri din gama care sa funtioneze in tipul acesta de incinta, poftim proiectul sau un raspuns precum cel a lui nexus care mi-a promis ca o sa calculeze .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 11, 2007 8:35 pm 
noobsound scrie:
cat despre difuri auto.. te las pe tine sa te duci la sonorizari de petreceri cu suburi de genul.

Toti de pe forum au inceput direct cu planarele sa sonorizeze. Eu faceam chefuri cu 2 basi de la pioneer de 10" pusi pe o statie germana cu vreo 2 coolere pe ea de la o sursa de calc. "Satelitii" ii amplificam cu un electromures. :lol: :lol: :lol:

Ontopic:

Ori pui difuzorul ( hp15w ) in bas reflex, ca asa cred ca ii singurul mod in care suna bine. L-am ascultat in bp4 si efectiv nu are spl. Pune-l in bas reflex

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 11, 2007 9:08 pm 
Neconectat
User

adircf scrie:
Toti de pe forum au inceput direct cu planarele sa sonorizeze

Ce e asa rau in asta? :twisted:
Si eu merg la party-urile mai mici cu 2 basi auto de 12"...dar vreau ceva mai extrem(planare)

On topic:hp-15 suna bine in bass reflex acordat la 30hz cu incinta mai mare(nu mai stiu exact cat era de mare)...dar tot nu se poate numii subbass :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 11, 2007 11:19 pm 
Neconectat
User

Eu am avut inincinta de 130 L acordata la 45 Hz si pot sa spun ca suna bine, cobora destul de jos, dar se vedea ca HP-15W nu era difuzor conceput sa cobora pana in 40 Hz cu trebuie.

@Sandu_Alex_99 nu cred ca ai pus tu vreo-datamana pe un dfiuzor HP-15W si sa zici ca ai nevoie de cutie mare acordata la 30 Hz...mai mult de 90 L nu se merit sa faci la acel difuzor.

Si nici inbassreflex nu se aude mai tare ( ama vut amandoua ); diferenta este insesizabila.
Sfatul meu scapa de ele, mai pui ceva si iti tragi ceva mai bun pt subwoofer.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 22 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2