The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iun 06, 2025 9:23 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 34 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 11, 2007 9:43 pm 
Neconectat
User

Oare sunt eu singurul care are impresia ca da cu foarte multe distorsiuni in ele ? :roll:

Un difuzor de 18" nu trebuie neaparat sa aiba bobina de 4", poate sa o aiba si de 2", numai sa fie facut cum trebuie. Ideea este ca cu cat bobina este mai mica, conul este mai usor si puterea necesara de a-l misca sa sune realtiv bine e mica, dar cu cat este mai mare bobina, cu atat suporta mai multa putere, deci cu atat poti abuza ( in limitele bunului simt bineinteles ) mai mult de el.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 11, 2007 9:47 pm 
Neconectat
User

Pai daca un dif de 12'' normal are bobina de 2'' im cam dau seama ca e slab 18'' 2,5'' bobina dar totusi unu pe 18''sa fie mult mai tare k si 2 difuri de 10'' cu bobina de 1,5''...?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 11, 2007 10:54 pm 
Neconectat
User

MasterG : "am o statzie ce incalzeste 4 difuri de 10'' tot SAL sunt difurile sbv 2530 ar duce statzia asta 2 DAstea SAL pe 18'' dak tot se aude k sunt slabe? "

Precizeaza eventual cum ai legat la acel amplificator la cele 2 difuzoare de 10" paralel? serie? eventual pe cati ohmi e fiecare
daca sunt pe 8 ohmi si le-ai legat in serie si s-au incalzit.. eu zic sa ai grija cu amaratul ala de 18" eu in asa difuri am dat cu amplificator cu kituri de la elprod modelu cu bipolari 8 ohmi 100w rms si il ducea de se incalzeaza tare dust-capu'u sau cum se numeste calota aia bombata din centru difuzorului :roll:
PS: mai demult am ars un difuzor SAL model ca si al tau doar pe 15 spa4070 cu un amplificator FISHER 2x100w rms

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 14, 2007 3:49 pm 
Neconectat
User

Leam legat normal im da 4,3 ohm pe iesire la 2 boxe ...

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 34 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3

Ora este UTC + 2