The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 08, 2025 12:30 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 394 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 27  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Tapped Horn MTH 30 & Hybrid Cubo12
MesajScris: Mar Apr 24, 2012 7:28 am 
Fechete Ionut scrie:
tu ce cauti de fapt ? Ce sonorizari faci ? De ce duci lipsa ? Ce topuri ai ? Ce muzica pui ? :) Ii umpic de itnerviu, dar asa imi pot da seama daca ti s-ar potrivi sau nu Cubo sau MTH.

sonorizari cam de toate tipurile, toate genurile muzicale, inclusiv sonorizare formatie, atat indor cat si outdor, iar mai nou cred ca o sa prind una mare. Topuri am 2 perechi de 15+2, o pereche 12+1 si inca o pereche 15+1. Basi am avut 2 planare, insa le-am dat, de care am fost multumit, insa nu mi-a placut faptul ca nu coborau suficient de bine, insa aveau spl din plin, asta mi-a convenit. Acum mai am un X1 cu SD18EL, care imi place foarte mult cum coboara, are sunet liniar, eficienta buna si suna indiferent cum il pui sau unde-l pui in sala, insa nu-mi place ca nu pot sa-l folosesc pe live pt ca are GD-ul cam mare, de-asta m-am gandit sa-l dau si sa-mi fac 4 suburi pe 12. Initial m-am gandit la Punisher, insa nu-mi prea place faza cu camera de compresie, acolo pot aparea probleme cu temperatura si nu neaparat de la abuz. Iar acum cateva zile am vazut Tham12 care e extrem de micutz si cred ca va suna destul de bine in grupuri de cate 2 sau poate chiar 4

Sus

MesajScris: Mie Apr 25, 2012 12:01 pm 
Neconectat
User

hm.... ce vrei tu e umpic dificil... nu stiu daca ar fi foarte ok tham-urile pentru live... ti-ar cam trebui procesor ca sa poti da delay pe topuri, tham-ul avand o lungime de minim 1 metru la interior, hornul ma refer. Hornul impaturit.
MTH ai incercat ? Ai grija ce woofere pui in MTH, e f pretentios. Nu sunt ok difurile scumpe, dar nici astea de midbas.. trebuie ceva intermediar...
Totusi, incearca daca vrei THam12-ul.

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

MesajScris: Mie Apr 25, 2012 12:41 pm 
Da, o sa incerc Tham 12, pt ca am facut cateva simulari si in grupuri de cate 4 coboara mult mai jos si se aplatizeaza raspunsul. Am si procesor pt a intarzia topurile, totusi proiectul asta de sub nu are GD prea mare si mai e si foarte compact, exact ceea ce-mi trebuie. Acum caut materialul, ma arunc direct la plywood, indiferent ce iese.

Sus

MesajScris: Mie Apr 25, 2012 1:24 pm 
Neconectat
User

eh, deci sunt resurse $ :)
Eu m-as arunca la 2 de PAL prima data si daca e ok, inca 2 de plywood urmand sa vand alea 2 de pal si sa fac de plywood in locul lor.

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

MesajScris: Mie Apr 25, 2012 3:59 pm 
Fechete Ionut scrie:
eh, deci sunt resurse $ :)
Eu m-as arunca la 2 de PAL prima data si daca e ok, inca 2 de plywood urmand sa vand alea 2 de pal si sa fac de plywood in locul lor.

azi am avut timp putin de modificari si am obtinut asa: 52 Hz la -3dB fata de originalul 54 Hz si un SPL de 100,7 dB fata de 99,8 in 2pi. Am marit latimea interioara la 38 fata de 32 cm. La latime se castiga cel mai putin in frecventa si SPL. Pt marirea adancimii de la 50 cm la 60 cm (cam cat mi-ar comveni mie) trebuie foaie si creion si calcule laborioase ceea ce nu am chef inca dar o voi face, sa vedem ce iese si daca merita.
Mai exista o varianta asemanatoare de TH dezvoltata de TDA-Audio insa drace ia-o daca o gasesc

Sus

MesajScris: Joi Apr 26, 2012 9:06 pm 
iote si modificarile
marind carcasa cu 5 cm adancime si 2 cm latime se obtine curba neagra, curba gri fiind proiectul original
De tatonat se mai poate tatona insa problema e ca ii creste si GD-ul si asta nu-mi place.

Fişiere ataşate:
grafic.jpg
grafic.jpg [ 76.4 KiB | Vizualizat de 4470 ori ]
Sus

MesajScris: Joi Apr 26, 2012 9:11 pm 
si datele pt Hornresp

Fişiere ataşate:
date.png
date.png [ 40.67 KiB | Vizualizat de 4469 ori ]
Sus

MesajScris: Joi Apr 26, 2012 9:15 pm 
max. SPL in 1pi

Fişiere ataşate:
maxim spl.jpg
maxim spl.jpg [ 85.58 KiB | Vizualizat de 4468 ori ]
Sus

MesajScris: Joi Apr 26, 2012 9:39 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

groapa aceea nu este reala.

Este generata de X-max-ul introdus in program. In realitate difuzorul trece lejer peste acea limita in timpul functionarii , fara sa observi distorsiuni semnificative. :wink:

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Mie Mai 02, 2012 5:41 pm 
si proiectul modificat, din pacate e in corel si acolo e mai greu de facut unghiuri la placi de 45 grade :P
Am calculat de nenumarate ori daca am respectat dimensiunile corecte ale hornului si se pare ca nu am gresit :P. Prin marirea carcasei cu 5 cm pe inaltime si adaugarea placii de 5 cm se obtine L23 cu aproape 15 cm mai mare decat in proiectul original, ceea ce se traduce printr-o extensie mai buna si SPL cam cu 2dB mai mare in zona 45-60 Hz decat in proiectul original. Se mai poate obtine cel putin 1 dB prin marirea carecasei pe latime, insa pe mine nu ma avantajeaza. Pareri?

Fişiere ataşate:
Tham 12 modificat.png
Tham 12 modificat.png [ 25.02 KiB | Vizualizat de 4420 ori ]
Sus

MesajScris: Sâm Mai 05, 2012 9:46 pm 
Neconectat
User

A facut cineva tipul asta de incinta ?
cateva pareri ...

Sus

MesajScris: Sâm Mai 12, 2012 4:48 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Un eveniment cu 40 persoane ; local de 150m patrati in care peretii sunt capitonati cu lambriu din lemn si mocheta pe podea ; am folosit 2 MTH si 2 FR de 15 ... sunt foarte multumit de cum suna.

Un rezultat personal foarte bun tinand cont ca totul a intrat intr-un polo cu 5 usi + 2 persoane (eu si un prieten)... o sa fac si alte poze cu sculele incarcate deoarece nu am avut timp acum.

Imagine

Sus

MesajScris: Sâm Mai 12, 2012 6:09 pm 
Neconectat
User

in ce gama de frecvente au functionat basii?dar fr-urile?nu au fost anulari?

Sus

MesajScris: Sâm Mai 12, 2012 6:16 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

la cat lemn este in acea sala , orice subwoofer ar fi sunat excelent :wink:

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Dum Mai 13, 2012 12:37 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

silviu tudor scrie:
in ce gama de frecvente au functionat basii?dar fr-urile?nu au fost anulari?

Taierea a fost facuta la 115 Hz din setarile crosooverului incorporat in mixer.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 394 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 27  Următorul

Ora este UTC + 2