The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iun 06, 2025 9:21 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 15 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: PSD-2002
MesajScris: Dum Oct 08, 2006 8:09 pm 
Neconectat
User

Se poate separa acest driver la 1,2khz/18dB asa cum se specifica pe site la eminence,deoarece Senia il separa la 3,5khz(de ce oare?)

L-as ruga pe DNA sau pe NEXUS pentru o explicatie
Multumesc anticipat.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 09, 2006 11:44 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

psd 2002 este un driver de 1"

1.2 Khz este un punct de taiere prea jos pentru el, mai degraba potrivit pt un driver de 2" cu bobina de 3 sau 4 "

va functiona corect si la acea frecventa de taiere, doar ca nu va putea suporta puterea aceea pe o perioada f lunga de timp si nu va fi atat de rezistent la abuzuri.

pe langa asta , distorsiunile vor fi ceva mai mari pt ca ne apropiem de frecventa de rezonanta a driverului.

si noi taiem inaltele la frecvente cat mai mari pt a le face mai rezistente la abuzuri

3.5Khz e ok, senia nu a ales gresit punctul

:wink:

P.S.

Eminence PSD 2002 = P-audio PA-D52S 8)

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 09, 2006 12:43 pm 
Neconectat
User

BM-D750 poate fi taiat la acea frecventa,s-au, care ar fi frecventa optima pentru el ?

Un dif. de 15" are teoretic, maxim de frecventa inainte de Beaming 1052Hz,asta tot dintr-un tabel de la eminence.
Deci care ar fii cea mai buna separare,avand un dif de 15" pentru o dispersie cat mai buna.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 09, 2006 5:48 pm 
Neconectat

bmd750 poate fi taiat atat de jos

in mod normal frecventa maxima la care se taie un driver de 2" impreuna cu un difuzor de 15" este la 1500-2000Hz

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 09, 2006 5:56 pm 
Neconectat
User

Nu vreau sa incep vre-o polemica, dar RCF le taie la 1.2 kHz ;)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 09, 2006 6:20 pm 
Neconectat
User

Snake scrie:
Nu vreau sa incep vre-o polemica, dar RCF le taie la 1.2 kHz ;)

fiecare dupa cum apuca si dupa ce difuri foloseste.

Nu toata lumea are bani de dat pe drivere ce pot cobora pana la 1kHz.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 09, 2006 6:39 pm 
Neconectat

pai de ce sa bagi bani intr-un driver mai bun , cand poti sa-i bagi in protectii.. :?

(e o intrebare retorica)

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 09, 2006 10:30 pm 
nexus3 scrie:
pai de ce sa bagi bani intr-un driver mai bun , cand poti sa-i bagi in protectii.. :?

nex, ce ai baut? :shock:

tu ce ai alege? protectiile sau driverul mai bun

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 09, 2006 11:22 pm 
Neconectat
User

cred ca o sa iti stearga postul.. :) nexus. :P

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 10, 2006 12:12 am 
daca nu o sters postu ala a tau de la diverse cu Y.M.C.A., de ce sa il stearga pe asta? :?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 10, 2006 8:45 am 
Neconectat
Admin
Admin

Driverele RCF crapa la Ft < 1,8Khz la fel ca si Eminence, EV, EAW sau PAudio. Nu exista absolut nici o diferenta tehnologica intre membrane sau materiale, acestea provenind de la furnizori comuni. Implementarea este standard, singurele diferente fiind cele de design.

In general, orice driver cu membrana de pana la 2" ( membrana, nu iesirea ) nu rezista mult timp si in conditii de stres ( distorsiuni ), daca sunt filtrate prea jos.

Sa dau un exemplu.
Boxele active Mackie 1521 . La inceput erau facute cu RCF N 450. Amplificatorul de inalte este construi cu doua LM3886 puse in punte, iar frecventa de taiere ( 24dB/oct) este setata la 1800Hz.

Crapau in draci. Numai eu am inlocuit vreo cateva zeci de astfel de drivere. Era mai economic sa le schimbi cu totul decat sa cumperi recone kit. Si asta in conditiile in care exista limiter si ultrasonic filter.

In conditiile din Romania, regula esta aceasta:
La un crossover pasiv, daca pui orice driver de 1" la o frecventa mai mica de 2Khz si te dai la el, mai devreme sau mai tarziu o sa iti crape membrana. Este posibil sa nu ai problema, daca si numai daca il tii intr-un regim de exploatare inferior .

Unul dintre secretele sunetului bun este si felul cum iti protejezi driverul.
Cu cat ai un driver mai scump si mai performant, cu atat iti trebuie mai multe protectii si mai eficiente. Ca sa storci si ultima resursa, trebuie sa mergi cu driverul cam la limita. Automat, trebuie sa te asiguri ca in caz de abuz, driverul nu crapa.

Este o eroare sa crezi ca daca dai mai multi bani pe un driver, acesta o sa reziste mai mult. Capacitatea de disipare termica este cam aceeasi, la aproape toate marcile de top, pentru ca acestea au componente comune, provenind de al aceeasi furnizori.
Au trecut ( de mult ) timpurile cand un difuzor se facea intr-o fabrica.
Acum, produsele brand name se fac din componente ale unor furnizori specializati, situati prin Asia. Acestia vand componente iar fabricantii de difuzoare le ansambleaza.

De exemplu,
Un driver se face din 8 ~ 10 piese componente.
Aceste componente se produc la niste preturi de coma prin Asia.
Vine americanul sau italianul, cumpara ( comanda ) aceste componente, le ansambleaza la el in patrie si scrie Made in USA, sau Made in Italy, pune brandul si ambalajul, baga marketing la greu, apoi le vinde.
La fe ca la papucii facuti de italianul care are o hala chiar langa a mea.
Face papuci pe care scrie Made in Italy.

Mesajul meu ( pentru cine vrea sa priceapa ) este acesta:
Incercati sa optimizati banii cheltuiti si ignorati marca. Mai intai este bine sa ascultati un difuzor ( sau orice alta scula ) si abia apoi sa va intereseze marca.

In cei aproape 20 de ani de cand ma ocup de boxe si difuzoare am ajuns la concluzia ca marca nu este garantia calitatii. De obicei, marca este un refigiu al celor care nu sunt siguri pe discernamantul lor. Cumpara un produs "de marca" pentru ca nu au suficienta incredere in capacitatea lor de a alege.

Pe acest criteriu, platesc mai mult si obtin la fel.

Nu vreau sa spun mai multe, nu vreau sa supar pe nimeni si nu vreau sa-mi laud marfa. Suntem oameni liberi si luam decizii. Nu uitati, foarte multi producator brand name abereaza in textele lor de marketing.
Pur si simplu, mint cu nerusinare sau mint prin omisiune.
Ce insemna ( de exemplu ) : 3200W Peak Power ?
Ce mama dracului de relevanta are aceasta masurare.
Se aplica un singur impuls cu un semnal roz pentru 20mS. Daca rezista la 3200w, se clameaza ca pe o mare chestie. Ei si ?
How give a fuck ?
Este doar o chestie de marketing. Se pune in catalog, doar pentru aburirea clientului. In realitate, difuzorul cu 3200w peak power, are cel mult 800w rms. Orice alt difuzor de 800w rms, va masura la fel, daca il incercam la peak power.

Sa presupunem ca maine o sa vina un smecher care o sa masoare peak power la un timp de 10mS si o sa masoare 6000w peak power.
O sa fie mai bengos acel difuzor ?
Nu !
Doar ca o sa coste mai mult .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 10, 2006 10:39 am 
DNA, ai zis la un moment dat ca driverele rcf sub 1,8 crapa. eu stiu ca astia le taie la 1,2 KHz si pana acuma nu am auzit la noi prin zona de nimeni sa isi sparga inalta. Inca prea adevarat suna. Sa faci nunta de 300 persoane cu formatie de populara (live). 2 rcf art 325i in sala si 2 rcf de 120w (peste 20 ani au astea) afara pe terasa ca nu incapea lumea si efectiv nu iti vinea sa crez cum poate sa sune driverul ala, sau sa sustii un mini concert rock intr-un pub cu 2 art 500 pasive cu toate instrumentele inafara de tobe puse? s-au iar sa mergi la inaugurarea unei biserici cu 2 art315 active la vreo 700 persoane si cu un microfon pe conzi pus la cor si sa iti faca popa semn sa dai mai incet microfonul lui sau sonorizarea de EFECTIV mi-a picat fata si nu mi-a venit sa cred: nunta in aer liber sub un cort de 500 persoane cu formatie cu una bucata rcf 4Pro6001 activa si facea fata la un volum de 60 %, si as mai putea sa dau o groaza de aplicatii live...

DNA scrie:
Mai intai este bine sa ascultati un difuzor ( sau orice alta scula ) si abia apoi sa va intereseze marca.

asta am facut...

in schimb, drivere de la eminence si de la senia, arse am vazut cat in cape. Ghici dupa ce si-au vandut eminenceurile ce si-au luat aproape toti? :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 10, 2006 10:59 am 
Neconectat
Admin
Admin

adircf scrie:
Ghici dupa ce si-au vandut eminenceurile ce si-au luat toti? :lol:

Paudio ? :lol:

325i nu este cu driver de 2" ?
Parca vorbeam de drivere de 1" .
Daca ai sa citesti pdf -ul de la 325i, o sa vezi ca boxa este plina de protectii.
Practic, nu exista nici o contradictie fata de ceea ce spuneam mai sus.

La 315 avem un driver de 1" si este filtrat la 1,8Khz.

As vrea sa iti spun ca prin zona mea de influenta nu prea se cumpara boxele RCF. Sunt cativa lautari care au luat niste boxe ART, dar sunt foarte putini. De obicei, acestia au Powermate1000/2. La puterea aceea, ar fi culmea sa crape ceva.
La noi a fost o nebunie cu Mackie si Dynacord. Acum s-a mutat nebunia pe EV seria ZX.
Deja mi-au trecut prin mana cam toate ZX-urile din zona ( evident, driverele cu membrana sparta, chit ca sunt cu bobina de 2" ) .
Le inlocuiesc cu PA-D52 si totul merge perfect, pentru ca ridic si frecventa de taiere la 2,4Khz.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 10, 2006 12:09 pm 
DNA scrie:
Paudio ? :lol:

nu, rcf... :lol: 8)

DNA scrie:
Parca vorbeam de drivere de 1"

am inteles ca vb despre drivere de 2", eu asa am inteles.

DNA scrie:
Daca ai sa citesti pdf -ul de la 325i

le stiu ca si tatal nostru :lol:

in "zona mea de influenta" era mania cu megauri, best of, , apoi eminence si behringer si apoi low cost de la dynacord si apoi produsele grele de la rcf si Ev. btw, nici o data nu am vazut la un rcf ledul albastru pt overdrive

de prin zona eu sunt singurul ce are p.audio (nu vreau sa ma limitez toata viata la pa), dar am inteles ca mai este cineva cu niste challengeruri.. :wink:

oricum daca e sa vb de drivere de la p audio de 1", eu am bmd 450 taiat la 2,5 sau 3,5 (nu mai tin minte) cu 18db si 2 becuri si am fost la o nunta unde a avut mirele o pedeapsa sa cante margineanu - cade copacul si el efectiv nu stia sa vb la mic si urla astfel incat, semnalul de la mic, semnalul de iesire, peak-urile de la phonic 2500 toate erau aprinse INTENS pe rosu. o data urla , dadeam mai incet,apoi vb prea incet etc. si am zis dimineata, ca daca in seara aia nu mi-a puscat un driver, apoi nu mai stiu cand o sa puste... :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 10, 2006 3:20 pm 
Neconectat
User

Din pacate se pare ca DNA are foarte mare dreptate,este vorba aia teoria ca teoria, dar practica te omoara.

Eu sunt fan calitate-pret cea ce se pare ca Paudio se incadreaza perfect, cu toate ca detin boxe cumparate de la Senia cu eminence inside dar luate in 2003 si sunt multumit de ele numai ca, cu Paudio ma ducea mai ieftin la aceiasi calitate.

Inca o data respect pentru DNA si NEXUS pentru calitatea boxelor.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 15 mesaje ] 

Ora este UTC + 2