Mircea Bartic scrie:
va stresati inutil cu clasele de amplificare
ati cam inventat o problema care nu exista
AB este o clasa ineficienta de aceea nu se mai foloseste.
AB-ul va deveni in curand obsolete la fel a si amplificatoarele pe lampi.
urechea umana nu prea are cum sa observe diferentele de sunet intre clase
sunt dispus oricand sa fac un blind test intre un XPA (clasa H) un DPA (clasa TD) si DPA (clasa AB)
nu cred ca este vreun user pe acest forum care sa le poata deosebi intre ele in utilizare.

Nu prea este adevarat ! Exista diferente dacă le testăm pe niste monitoare pasive de referință (de studio)
Am ascultat eu atent cu mai multe modele de clase diferite Ab, H , D, testate pe aceleasi piese cunoscînd exact notele si frecventele care s.au lucrat in sudio ! In clasa D, ies la iveala unele detalii , mai ales pe înalte , care la clasa AB nu ieșeau , adică erau mult mai in spate , aproape șterse ..de acolo vine si senzatia aceea că AB sună mai cald pe inalte , este defapt o clasă Hi-Fi . Probabil multi nu inteleg cum trebuie folosita o clasa D si cum.trebuie configurata ca să sune totul precis ! La D , nu trebuiesc defapt mai multe aplificatoare puse intr.un interval ingust de frecvente ?? Adică de exemplu ,la înalte să fie pus fix in intervalul 12.000-18.000 Hz , altul mai jos intre 12khz -8khz , altul 8-1 altele special pe bași intre 30-100hz ...eu asa am observat că erau puse pe la concerte unde suna bine muzica ! AB este defapt o jucarie buna pentru auditii HI.FI, dar mult.mai efiient si precis suna clasa D , asta daca e folosita in schema de mai sus. Părerea mea :clasa AB n.are ce căuta in aplicatii de forță mai ales in precizia sunetului