Mercic de apreciere!
La mine treaba este din copilarie, intotdeauna mi-am dorit sa am boxe, vorbesc de anii 83-84-85, cind aveam o cutie cu 1 difuzor si eram tare bucuros. Treptat am avansat dar tot la stadiul de "joaca de copil" am ramas, pentru ca asa a fost sa fie, nu gaseai difuzoare serioase de bass, iar boxe de fabrica nu erau si oricum nu aveam acces la multe chestii. Un foarte bun prieten de al meu avea amplificatorul A350, egalizatorul EQ350 si o pereche de boxe RFT de 35Va, in compresie.
Mereu mergeam la el sa ascult muzica si ma jucam cu eq-ul, imi placea mult cum se umplea camera de bass cind ridicam 31Hz la maxim. Mi-a ramas in cap chestia asta si de atunci a devenit un "must have".
Apoi un vecin de-al meu (mai mare cu 3-4 ani decit mine), statea la parter, s-a casatorit si a dat baieramul acasa. Veneam de la serviciu si de cum am intrat in scara, m-a izbit un bass tare, profund si foarte jos, am zis, mamaaa, ce e asta, de unde e. Am realizat exact de unde venea, "de la usa de linga lift" si m-am dus in spatele blocului sa vad ce si cum. Atunci am vazut si auzit pentru prima data, boxele "Robotel" de 40Va cu bass mare scria pe ele Hi-Fi 40Va. Am ramas pur si simplu inmarmurit, ce stiam eu de RFT cu bass de 20cm, era jucarie, instant devenise "istorie"

Primele mele boxe serioase au fost prin 1988 vara, JAZZ facute de Electronica Industriala, bass de 20cm in compresie, 40Va, care sunau bine. Apoi le-am vindut si am luat STAR, cele cu woofer de 25cm si 80Va iar ultimele au fost marea mea dorinta, MELOMAN, cu bass de 30cm.
Alea boxe, nu ce avusesem inainte.
Star au fost referinta mea mult timp pentru frecvente joase si foarte joase, si sub 35Hz.
Dupa care, am avansat mult, am trecut la zona PRO pentru citiva ani buni si in final, "chill out" cu acest infrabass si o pereche de Heco Superior 930, home use.
Acum stau linistit pentru ca pot reproduce orice melodie, orice masterizare oricit de joasa ar fi frecventa in materialul muzical, practic m-a interesat o uniformizare in raspunsul in frecventa intre 16Hz si 32Hz, adica exact acolo unde graficul de SPL si frecventa, la boxe, cade chiar si cu -20db/octava, vreau un raspuns cit mai egal de la 15Hz in sus.