The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iul 04, 2025 9:08 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 11 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: ajutor difuzoare 18.5
MesajScris: Mar Iul 13, 2010 11:45 pm 
Neconectat
User

Buna ziua, am achizitionat de cativa ani 2 boxe Magnat Projekt 4.1 originale dar second hand, m-am bucurat de ele in incinta apartamentului meu. Le-am imprumutat zilele trecute unor prieteni, iar ei m-i le-au innapoiat cu membrana difuzoarelor de bass sparte. Presupun ca find mai vechi si amplificate la putere maxima au rezultat in distrugerea lor. Vreau sa le inlocuiesc dar nu am gasit difuzoare pe marimea asta la nici un magazin specializat in oras. Difuzoarele masoara 18.5 cm sau 7.3'', impedanta 4 Ohmi, puterea inscrisa pe spatele boxei este la 120W/180W, 30 - 25.000 Hz, sensibilitate 1.5W. Va rog ajutati-ma! Multumesc

Sus

Subiectul mesajului: Re: ajutor difuzoare 18.5
MesajScris: Mie Iul 14, 2010 8:40 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

schiller scrie:
Buna ziua, am achizitionat de cativa ani 2 boxe Magnat Projekt 4.1 originale dar second hand, m-am bucurat de ele in incinta apartamentului meu. Le-am imprumutat zilele trecute unor prieteni, iar ei m-i le-au innapoiat cu membrana difuzoarelor de bass sparte. Presupun ca find mai vechi si amplificate la putere maxima au rezultat in distrugerea lor. Vreau sa le inlocuiesc dar nu am gasit difuzoare pe marimea asta la nici un magazin specializat in oras. Difuzoarele masoara 18.5 cm sau 7.3'', impedanta 4 Ohmi, puterea inscrisa pe spatele boxei este la 120W/180W, 30 - 25.000 Hz, sensibilitate 1.5W. Va rog ajutati-ma! Multumesc

Daca schimbi difuzoarele, nu o sa mai sune la fel ever! Orice ai face...
Cred ca mai bine ii pui pe prietenii tai sa iti dea contravalaorea lor...ca sa nu iesi in pierdere.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iul 14, 2010 11:17 am 
Neconectat
User

Singura solutie ar fi sa le schimb cu totul? Sa imi cumpar alta pereche de boxe? Probabil ca o sa imi achite contravaloarea difuzoarelor dar mai mult de atat nu stiu daca o sa primesc. Vreau sa ma pot incadra intr-o suma acceptabila. Multumesc pentru ajutor si pentru promptitudine.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iul 14, 2010 12:40 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

schiller scrie:
Singura solutie ar fi sa le schimb cu totul? Sa imi cumpar alta pereche de boxe? Probabil ca o sa imi achite contravaloarea difuzoarelor dar mai mult de atat nu stiu daca o sa primesc. Vreau sa ma pot incadra intr-o suma acceptabila. Multumesc pentru ajutor si pentru promptitudine.

Fa niste poze sa vedem cum arata cele sparte....poate se pot repara.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iul 14, 2010 1:30 pm 
Neconectat
User

afla unde e asigurat service-ul pt magnat in romania,si ii iei pe prieteni tai inpreuna cu boxele si sa se descurce acolo.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iul 15, 2010 6:27 pm 
Neconectat
User

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Am atasat cateva poze cu difuzoarele. Nu stiu daca este in Romania vreun service autorizat, dar am vazut ca au pe site posibilitatea de schimbare a echipamentelor, probabil este o solutie foarte costisitoare. Voi afla. Intre timp as vrea sa stiu daca se pot repara si daca e o solutie buna. Multumesc[/img]

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iul 15, 2010 8:53 pm 
Neconectat
User

Aia nu se numesc prieteni....

Si reparatia nu va costa exagerat de mult...

Sunt useri care iti pot lipi acea membrana...la un pret de 20-30 de lei...maxim

si o sa sune la fel...
Problema cea mai mare e cu prietenii.... Daca sunt constienti si iti vor inapoia banii pentru eventualele repatatii

Si sa fie INVATATURA DE MINTE

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 16, 2010 9:24 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

schiller, cauta un service la tine in zona unde schimba suspensii pentru difuzoare....
Presupun ca nu sunt si arse...
Sincer, nu cred ca au ajuns asa de la abuz... :lol:
Cred ca cineva, nazdravan de fire, si bagat manutza...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 16, 2010 3:59 pm 
Neconectat
User

sincer prieteni astia ai tai sunt total pe langa domeniul audio daca au reusit sa aduca difuzoarele in halul ala probabil de la distorsiunile de la manele :))))... am avut si eu o pereche de boxe dinastea si sincer sunt foarte rezistente daca sti sa ai grija de ele eu le-am avut ceva ani si apoi le-am vandut si proprietarul le are si acuma si merg super ... oricum incearca sa gasesti un service autorizat si vezi daca se poate face ceva sau cauta la mana a2-a niste difuzoare la fel :-?? poate ai nororc ... succes si alta data cand mai imprumuti lucruri de genul mai bine sa fii si tu prezent sa vezi ce si cum nu le mai lasa pe mana la toti afoni

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 16, 2010 4:04 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

suspensiile din spuma putrezesc dupa o perioada de timp.

Cel mai probabil erau deja obosite cand le-ai cumparat si pietenii au reusit sa le omoare de tot.

Nu cred ca este nimeni vinovat

va trebui sa gasesti un atelier ce inlocuieste suspensiile.

Astfel de probleme sunt comune la boxele mai vechi de 10 ani ce au avut difuzoarele cu suspensie de spuma.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 16, 2010 10:14 pm 
Neconectat
User

Va multumesc tuturor pentru sustinere si ajutor in remedierea situatiei.
Din cate am discutat cu cineva specializat pe tema asta, chiar daca este inlocuita suspensia la difuzor exista riscul de a nu se centra difuzorul corect si odata cu asta sa dau de alte probleme in viitor. Poate ca depinde de service-ul si de mesterul cu experienta in domeniu. Sunt bucuros ca nu sunt arse si ca mai am posibilitatea sa mai ascult muzica la ele. Mircea Bartic are dreptate, ele sunt vechi si cel mai probabil au putrezit suspensiile. O sa incerc sa vad daca se pot schimba, oricum, daca nu, o sa fac un efort si o sa imi cumpar alte boxe, probabil ca asta ar fi solutia cea mai buna.
Cat despre prietenii mei, s-au oferit sa puna bani pentru a le repara, un gest frumos. O sa fie invatatura de minte. Durerea cea mai mare e sa ai grija de un lucru si sa ti-l strice altcineva...
Va multumesc inca o data pentru suportul si sfaturile oferite. Sunt sigur ca acesta este unul dintre cele mai bune forumuri de specialitate de pe internet. Topicul se poate inchide.
Multumesc

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 11 mesaje ] 

Ora este UTC + 2