The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Joi Iul 03, 2025 8:28 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 12 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: helpp noob :D
MesajScris: Vin Mai 28, 2010 5:49 pm 
Neconectat
User

Salutare !

Acum catva timp mi-am luat niste boxe...microlab solo 6 c.Dupa un timp (2 luni) s-a intamplat si minunea..s-au ars .Am sa trec direct la subiect:boxele erau active,acum le folosesc ca pasive impreuna cu un mixer si amplificator separat cica de 200 watt.Problema e urmatoarea:sunetul este clar pn la un anumit nivel,daca dau mai tare incepe sa "gajie:",faza e ca sunt multmuit de cum se aud (poate mai bine ca inainte) dar nu se aud destul de tare,as vrea mai multa putere.Intrebare,as putea sa inlocuiesc difuzoarele actuale cu ceva MULT mai bun,si sa nu fie prea scumpe?as vrea sa am si basul mai puternic dar in primul sa se auda mai tare.
Multumesc anticipat orice sfat m-ar ajuta foarte mult.
Eu ma gandesc la cutia boxei,adica la sunet..daca bag alte difuzoare mai puternice o sa sune bine,oare au fost proiectate doar pt o anumita putere?

Difuzoarele actuale sunt de 15,5 cm dar as mai putea scoate 1 cm din incinta vazand ca difuzoarele mai des intalnite pe piata sunt de 16,5 cm
Niste linkuri de unde as putea sa le cumpar ar fi de mare ajutor.
Multumesc anticipat.

L.EDIT.

Daca ajuta cu cv difuzoarele actuale sunt cu con si sunt pe 4 ohmi,acum sunt multumit de claritate dar nu si de putere,se aud prea,prea "incet":D
Apropo daca o sa gasesc difuzoare cu care sa le inlocuiesc,trebuie sa schimb si tweetree-le ?:D

Sus

Subiectul mesajului: Re: helpp noob :D
MesajScris: Vin Mai 28, 2010 6:32 pm 
Neconectat
User

cat esti dispus sa investesti sa stim si noi ce sfaturi sa iti dam....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 28, 2010 7:04 pm 
Neconectat
User

In jur de 200 ron? :D faza e ca m-am saturat sa imi tot iau sisteme peste sisteme am avut si 5.1 vreo 2 s-au stricat si alea,acum s-au ars si astea...si chiar din punct de vedere financiar nu mai am sa investesc in alte boxe/ sisteme..Oricum astept propuneri chiar daca depasesc suma de mai sus,dar nu chiar mult :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 28, 2010 7:24 pm 
Zamfir Florin scrie:
In jur de 200 ron? :D faza e ca m-am saturat sa imi tot iau sisteme peste sisteme am avut si 5.1 vreo 2 s-au stricat si alea,acum s-au ars si astea...si chiar din punct de vedere financiar nu mai am sa investesc in alte boxe/ sisteme..Oricum astept propuneri chiar daca depasesc suma de mai sus,dar nu chiar mult :D

Uite un sfat: daca tot zici ca dispui de o putere de 200W,pastreaza banii care ii ai,mai economiseste cativa si pune-i langa ceilalti.Cu banii astfel economisiti iti poti cumpara niste difuzoare foarte bune de aici,care sunt cu muuuuuuult mai bune decat sistemele 2.1 sau 5.1 (eu personal nu le sufar)
Pe forum exista o multitudine de proiecte pe care ai putea sa le faci si singur.

Bafta

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 28, 2010 7:49 pm 
Neconectat
User

Mersi de sfat.

Din pacate timpul nu imi permite sa stau sa fac alte incinte,plus ca le am pe astea deja de ce sa fac altele?imi place muzica sa o ascult tare si clar,tot ce cer este cu ce as putea sa inlocuiesc difuzoarele actuale,si ce imi recomandati,dar sa se "potriveasca"cu incinta boxei microlab solo 6 c,adica o sa se mai auda bine cu alte difuzoare mai puternice?ms anticipat

Legat de puterea de 200 watt nu cred ca sunt reali,e o chinezarie de amplificator oricum scoate mai mult decat pot duce boxele ca incepe sa distorsioneze daca dau mai tare

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 28, 2010 8:41 pm 
Zamfir Florin scrie:
Mersi de sfat.

Din pacate timpul nu imi permite sa stau sa fac alte incinte,plus ca le am pe astea deja de ce sa fac altele?

In sectiunea de anunturi publicitare sunt useri care vand incinte gata facute.

Zamfir Florin scrie:
Mersi de sfat.
imi place muzica sa o ascult tare si clar,tot ce cer este cu ce as putea sa inlocuiesc difuzoarele actuale,si ce imi recomandati,dar sa se "potriveasca"cu incinta boxei microlab solo 6 c,adica o sa se mai auda bine cu alte difuzoare mai puternice?ms anticipat

Parerea mea e ca te complici.
Mai bine mai astepti pana iti faci singur(sau altcineva) o pereche de incinte zdravene.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 28, 2010 9:42 pm 
Neconectat
User

Nu poate nimeni sa ma ajute?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mai 29, 2010 3:30 pm 
Neconectat
User

Zamfir Florin scrie:

cu 200ron nu poti sa iei mare lucru.
uite un difuzor ce cred ca ti-ar fi bun dar iti consuma deja tot bugetul alocat de tine ....
http://www.poweraudio.ro/?p=productsMore& ... me=pa-800k

ai putea sa il iei si cand mai dispui de bani sa il iei si pe cel de al doilea.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mai 29, 2010 6:15 pm 
horhe55 scrie:
Zamfir Florin scrie:

cu 200ron nu poti sa iei mare lucru.
uite un difuzor ce cred ca ti-ar fi bun dar iti consuma deja tot bugetul alocat de tine ....
http://www.poweraudio.ro/?p=productsMore& ... me=pa-800k

ai putea sa il iei si cand mai dispui de bani sa il iei si pe cel de al doilea.

asta e de 8'',el vrea de cel mult 6,5''

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mai 29, 2010 8:35 pm 
Neconectat
User

stiu pentru ca ma indoiesc sa gaseasca un difuzor de 6,5 de 200w sa se auda tare si clar eu am zis sa ia un difuzor de minim 8 ca sa ai un sunet cat decat cu un bass simtitor....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mai 29, 2010 9:18 pm 
horhe55 scrie:
stiu pentru ca ma indoiesc sa gaseasca un difuzor de 6,5 de 200w sa se auda tare si clar eu am zis sa ia un difuzor de minim 8 ca sa ai un sunet cat decat cu un bass simtitor....

Chestia e ca nu se face nici prea inteles in ceea ce vrea.
Eu nu ii inteleg pe unii:de ce nu cerceteaza piata sa vada ce produse sunt disponibile si la ce pret?!?!?!
Apoi facea un search pe forumurile de specialitate si gasea specificatii detule :cry:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mai 30, 2010 2:52 pm 
Neconectat
User

Multumesc oricum de ajutor,dar cred ca o sa le las asa pana la urma :D

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 12 mesaje ] 

Ora este UTC + 2