The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iun 03, 2025 1:15 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Amplificator Q7 sau Q10 pentru un dublu portat Lab 12
MesajScris: Vin Apr 04, 2025 11:47 am 
Neconectat
User

Salutare!

Vin cu o întrebare,ce recomandați pentru un dublu portat Lab 12, Q7 sau Q10?

Am luat deja un Q7 și basul cât și subbasul este foarte puternic,iar în combinația cu dB Mark 48+ este sunetul ideal.

Vreau să mai comand și un Q10 pentru topuri dotate cu Faital pro12 hp1060+driver Eminence psd3006 luate tot de aici, dar mă gândesc să pun Lab-urile pe Q10 și să las topurile pe Q7, dar la cât de puternic este Q10 zic să nu fie prea multă putere pentru Lab-uri.

Și încă o intrebare,am ajuns pe Q7 la a-l 3-lea led unde indică și clip, numai că i-am dat gain din mixer cât să clipească ușor pe verde,sper că este OK așa,deoarece nu știu ce culoare indică limitarea sau clipul la el,adică sper să nu indice verde,sper limitarea portocaliu și clipul roșu,dar oricum nu vor vedea limitare never,ever,indiferent cât de mare este evenimentul, clip nici atât?

Sus

Subiectul mesajului: Re: Amplificator Q7 sau Q10 pentru un dublu portat Lab 12
MesajScris: Sâm Apr 05, 2025 11:52 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Din moment ce ai si dsp si poti seta limmiter, nu vad vreo problema sa pui Q10z asa vei avea headroom suplimentar. Distorsiunile sunt mult mainpericuloase decat puterea excesiva.

Cand amplificatoarele din seria Q intra in clip, ultimul LED se transforma din verde in rosu. (Este un LED bicolor)
Cat timp este verde, nu esti in clip.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Dum Apr 06, 2025 2:24 am 
Neconectat
User

Mulțumesc frumos pentru răspuns!

Sus

MesajScris: Lun Iun 02, 2025 8:50 pm 
Neconectat
User

Bună seara!

Vin cu o problema(eu zic că nu este problemă) dar totusi e bine să întrebi.

"Problema" este cu amplificatorul Q7,cât am folosit eu ampul nu am fost probleme cu întreruperea suburilor Lab,dar ieri când am dat rack-ul și bașii Lab la un festival organizat de primaria Tudor Vladimirescu din Galați Dj-ul a avut probleme deoarece se întrerupea bașii

Limiterul l-am setat la 0 dB,m-a sunat și din ce mi-a spus el cand l-am întrebat cât gain a dat din consolă el mi-a răspuns că s-a dus pana la penultimul led roșu,încă unul și era blană consola

Pe mixer semnalul pe ieșire era mic, i-am spus să mai reducă din gain până ce clipește primul led portocaliu,după vumetrele consolei traktor acolo ar fi 0 dB,dar el s-a dus până la chinezi cu semnalul.

Să fie asta problema,deoarece eu personal nu am pățit niciodat,pentru că am facut o setare din limiter și duc gain din mixer cât să se aprinda frumos 0 dB pe procesor,mai mult nu m-am dus cu gain ca deja bunuie Lab-urile de rupe.

Ce a vrut să faca el nu știu,de obicei la câte ampuri a avut pe mâna din ce mi-a spus el mergea în roșu cu ele.

Eu cred că din cauza semnalului prea mare care a trecut de setarea DSP-lui și nu cred ca ampul ar avea ceva?

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 

Ora este UTC + 2