The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iul 18, 2025 8:04 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: sfaturi avizate achizitionare sistem stere (incinte+amp+cd)
MesajScris: Vin Oct 28, 2011 2:44 pm 
Neconectat
User

Buna ziua,

Inainte de toate multumesc administratorului pentru permisiunea de a face parte din acest forum.
Din start vreau sa precizez ca sunt incepator in domeniul asta. Sunt in situatia in care vreau sa fac trecerea de la un sistem comun de redare al sunetului (un home cinema 5.1 banal) la un sistem stereo HI FI entry level. Fiind incepator nu stiu ce sa aleg si incerc sa obtin un sfat avizat pentru a putea cumpara un sistem stereo cat mai bun pentru banii de care dispun.
Datele problemei sunt urmatoarele:
Buget: boxe + amp. = intre 2.500 si 3.000 lei (+/- 300 lei). Boxe floor standing prefer din chestiuni estetice si integrare in peisajul camerei si restrictiile mobilierului. Banii impartiti 50/50 intre boxe si amp.
CD payer eventual sh = cca. 500 lei
Unde amplasez sistemul: sufragerie de bloc ceausit, pereti de beton armat, suprafata cca 20mp (4 latime cu 5 lungime. boxele vor fi amplasate pe latura mica).
Ce muzica intentionez sa ascult pe sistem: rock, jazz, clasica, instrumentala, pop uneori. Deci un sunet cat mai cald si melodios m-ar interesa, melodicitate mare si putere crescuta de redare a detaliilor, un sound natural, clar, dinamic fara exagerari, fidelitate cat mai mare. Nu ma intereseaza filme, 5.1., doar pentru muzica ma intereseaza.
Putere: puterea nu este un criteriu important, nu dau petreceri si spatiul nu este mare. Esentiale sunt cele mai sus mentionate.
Din cercetarile mele (recenzii, pareri, forumuri, ascultari) m-am orientat (am salivat intens) la:
A) BOXE (IN TOPUL PREFERINTELOR):
1) Monitor Audio Monitor M4
2) QUADRAL QUINTAS 505
3) Celestion F30
4) Wharfedale Crystal II CR40
5) Wharfedale Vardus VR-400
6) Jamo S 506
7) Yamaha NS-555 (acestea le-am inclus deoarece ma gandesc ca ar suna mai bine cu un Amp Yamha fiind gandite sa lucreze impreuna desi ca boxe am inteles ca nu rup gura targului ca si Jamo 506)

B) Amplificator stereo (in topul preferintelor):
1) NAD C 326BEE sau NAD C316BEE (numai daca 316 are putere suficienta pentru a pune in valoare pe deplin boxele) – deoarece am inteles ca piloteaza bine mai multe marci de boxe. Marele defect este ca nu are telecomanda :lol:. Dar daca este cel mai bun trec peste problema comoditatii si ..
2) Denon PMA-710AE sau Denon PMA-510AE (numai daca 510AE are putere suficienta pentru a pune in valoare pe deplin boxele) - arata bine :D , are autocalibrare, telecomanda. Habar nu am insa daca e mai bun decat mult laudatele NAD-uri sau este inferior unei combinatii de aplificator Yamaha + boxe Yamaha.
3) Yamaha A-S500 sau Yamaha A-S300 (numai daca S300 are putere suficienta pentru a pune in valoare pe deplin boxele). Pe langa design-ul frumos m-a atras ideea posibilitatii de a avea amp si boxele de aceeasi marca. Totusi sunt mai scumpe ca NAD-urile!!???

C) CD player (si cu mp3 chiar daca e profanare dar e util uneori si cu telecomanda :D pentru confort):
Aici e negura totala. Bugetul e limitat si nu am idee ce sa iau. De nou ar putea fi un Onkyo DX-7355, Yamaha CDX397, Denon DCD-510, System Fidelity CD-250 adica peste cei 500 lei in care mi-am propus sa-l iau. SH am gasit:
1) MARANTZ CD6002 - http://www.okazii.ro/catalog/58501686/c ... ml#galerie
2) Marantz CD-6000OSE Limited Edition - http://www.okazii.ro/catalog/54843739/c ... ml#galerie
deci tot peste ce bani am eu. Ideea este ca nu vreau sa iau ceva mai slab decat sistemul boxe+amp si vreau sa fiu sigur ca scoate tot ce se poate din boxe. Ar fi culmea sa stric totul cu un cd player care sa nu poata sa exploateze boxele sau amp, lucru valabil pentru toate componentele sistemului.

E) Ce cabluri sa pun? grosime, marca, pret, etc? Chiar ca nu stiu!!

Evident ca o sa fiu sincer si o sa admit ca mi-ar conveni sa scap cat mai ieftin in conditiile in care totusi nu sacrific din calitate. Oricat de tentant ar fi sa fac economie vreau totusi maximum posibil de fidelitate si claritate din banii astia. Nu imi vine sa iau sh -uri boxe si amp., de fapt nici cd player sh nu imi vine sa iau dar se pare ca se termina banii :cry: la el. Nici ideea unor bookshelf-uri nu ma da pe spate. Trebuie standuri pentru ele, standuri care costa substantial (pe mobila nu pot sa le pun din criterii estetice) si nu-mi inspira incredere ca pot umple spatiul eficient si la acelasi nivel ca o boxa de podea. Dar daca se poate obtine o fidelitate si o claritate superioare cu bookshelf-uri in aceeasi bani (boxe mai rasarite gen: Monitor Audio Bronze BX2, Dali CONCEPT 1/Dali Zensor 1/Dali Lektor 1, Elac BS 52.2, Paradigm Monitor Atom, Canton GLE 420.2, Elac BS 53.2) sunt dispus sa sacrific esteticul pentru fidlitate.
Ar mai fi si alternativa unor Magnat Monitor Supreme 1000 asa ca sa scap ieftin dar nu cred ca se merita sa ma zgarcesc chiar asa.

Astept raspunsurile voastre si va multumesc anticipat pentru ele.
Cu stima,
Liviu

Sus

Subiectul mesajului: Re: sfaturi avizate achizitionare sistem stere (incinte+amp+
MesajScris: Mar Noi 01, 2011 12:40 pm 
Neconectat
User

Combinatia asta e ok?
http://www.sono.ro/promotii-116/pachete ... -5361.html

Ma gandesc daca NAD 316BEE de 40W este suficient pentru a pilota boxele astea.
Este obligatoriu NAD 326 DE 85W SAU Yamaha as500 sau Denon PMA-710AE sau merge NAD 316BEE sau Denon PMA-510AE sau Yamaha A-S300.

La boxe sunt hotarat pe BX2 de vreme ce nu am bani de bx5. Pachetul 316+BX2 e avantajos dilema mea este daca amplificatorul este destul de puternic pentru boxe si daca NAD este cel mai bine adaptat la Monitor Audio sau boxele astea se aud mai bine pe alte amp (Yamaha, Denon, Marantz, etc.) evident din aceeasi gama de pret.
Astept sfaturile voastre cu nerabdare.

Sus

Subiectul mesajului: Re: sfaturi avizate achizitionare sistem stere (incinte+amp+
MesajScris: Mar Noi 15, 2011 10:41 am 
Neconectat
User

In primul rand, sunetul este perceput de fiecare dintre noi in mod diferit , deci e foarte greu sa faci o recomandare in materie de sunet , mai ales ca este vorba despre sunetul de acasa.
Pareri pot oferii doar persoanele care detin sau au ascultat acele boxe si amplificatoare enumerate de tine mai sus, si totusi vor fi pareri subiective.
Parerea mea e sa faci tot posibilul sa asculti sistemul inainte de al cumpara , ca sa nu-ti para rau in fiecare zii cand dai drumul la muzica.

Sus

MesajScris: Mar Noi 15, 2011 11:22 am 
Neconectat
User

Am achizitionat pana la urma:
- Amplificator YAMAHA A-S500
- BOXE Monitor Audio Bronze BX2
- CD Player Yamaha CD -S300
Se aud fenomenal!!!! sunt multumit de alegerea facuta. Desi unii spun ca este o combinatie care da un sunet putin prea analitic va pot spune ca sunetul este corect, foarte ralist si neimpopotonat artificial. Este o combinatie care pune in valoare un CD bine inregistrat si scoate in evidenta o inregistrare slaba. Destul de cald pentru gustul meu fara insa a accentua excesiv tonurile calde. Intr-un cuvant este o combinatie SINCERA si REALA.

Sus

MesajScris: Mar Noi 15, 2011 12:06 pm 
Neconectat
User

Felicitari ca ai gasit o varianta ce-ti place !
I-mi place amplificatorul , e bine construit si cu siguranta duce cel putin inca o pereche de boxe , in caz ca vrei sa tii un chef sau sa simulezi un mic concert in camera :)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 

Ora este UTC + 2