Pentru ca de-a lungul timpului am primit foarte multe intrebari voi puncta cateva idei la care voi face pe viitor trimitere:
1. Filtrele NU se copie !
In mod ideal fiecare combinatie de difuzoare + incinta ar trebui sa aiba filtrul calculat tinand seama de toti parametrii acestora.
2. NU se folosesc sectiuni de schema (sau de filtru) pentru filtrarea exclusiv a unui difuzor - luate de la scheme (sau filtre) cu 2-3 cai.
Frecventele de taiere sunt alese diferit in cazul fiecarui sistem - cu 1-2-3 ...+ cai. Altfel se produce fie o suprapunere deranjanta a sunetului pe 2 difuzoare consecutive, fie o gaura mare un reproducerea spectrului de frecventa.
3. Filtrele calculate pentru difuzoare de o anumita impedanta NU se potrivesc la difuzoare de alta impedanta.
NU se va produce o mutare a frecventei de taiere (decat in cazul filtrelor de ord.1) ci se va obtine o caracteristica de transfer anapoda si distorsiuni.
4. Filtrele NU schimba impedanta difuzoarelor /incintei. (Sau f putin, nesemnificativ.)
5. Atenuatorul (L-pad sau simpla R serie) din sectiunea de inalte a unui filtru NU are rol de protectie. Are ca scop principal aducerea spl-ului driverului la aceeasi valoare cu cel al wooferului.
6.
sharky scrie:
filtru NU se lasa fara difuzor, decat in cazul driverului, care poate fi deconectat in caz ca exista un lpad care va actiona ca si o sarcina.
voi completa subiectul pe masura ca imi amintesc diverse "perle"