The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iul 11, 2025 9:57 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 118 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 22, 2009 10:53 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Scuze, doream doar o comparatie dintre protectia cu bec si cea proiectata de domnul Dan. Si daca tot a adus Mircea in discutie D220Ti -ul... am ajuns mai departe.

Multumesc de atentionare, nu ma supar asa usor :) .

LE. Se poate sterge fara probleme ce e in plus; eu m-am lamurit.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 22, 2009 10:58 am 
Neconectat
User

Am inteles eu cum s-a ajuns la intrebari :lol: ;
tocmai pt ca ar putea interesa si pe altii ar fi fost bine de facut un topic separat.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 22, 2009 6:01 pm 
Neconectat
User

Practic, dupa filtru, rezistentelea alea chiar sunt in paralel cu C3 - pentru cei care nu cred.

Imi spune cineva ce valori au diodele D2 si D3 din schema prezentata de mine ? Si chiar as fi si eu interesant cum trebuiesc modificate aceste diode sau numai una din ele ca sa pot folosi acest filtru pe diverse drivere PAudio WN ?

V-am intrebat doar de diode pentru ca cred ca bobinele sunt: L1=1mH, L2=0,5mH!!!

astept raspuns. :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 22, 2009 7:14 pm 
Neconectat
User

leo_electro scrie:
....................V-am intrebat doar de diode pentru ca cred ca bobinele sunt: L1=1mH, L2=0,5mH!!!

astept raspuns. :roll:

esti pe aproape, grija numai sa nu faci praf driverul, pe mana mea au ajuns 4 filtre, niciunul nu era identic, nu vad de unde atata incrancenare, un aparat de masura cu LC-metru, este mai scump decat o perechie de filtre, dupa ce am intrat in posesia unui astfel de aparat, am vazut ca toate bobinele mele calculate si ras calculate, nu se apropiau de valoarea care o scontasem eu, ne mai punand la socoteala ca nici macar intre ele nu erau identice, o alta problema ar fi rezistentele, miezurile, oare merita sa va stricati driverele doar de dragul de a reinventa mersul pe jos? cine va opreste sa va proiectati voi filtre cu componente pe care le gasiti? dece neaparat varianta de protectie a lui Dan? si RCF au o varianta de protectie asemanatoare numai ca e ceva mai simpla si e cu mos-fet, la fel de eficienta

nu vreau sa dau dovada de egoism, ajut cat pot pe oricine, dar mi se pare imoral ca cineva sa vina sa dea valorile componentelor filtrului;

sunt un simplu utilizator al forumului, si simplu client, nu am nici un fel de interes, dar greseala majora care sa facut a fost ca s-au dat datele tehnice ale unor produse finite, pe alte forumuri ale producatorilor dece nu se discuta astfel de chestii?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 22, 2009 11:37 pm 
Neconectat
Admin
Admin

shambala scrie:
Chiar o bobina extrem de alungita (8-10cm x 3cm diam interior) cu sarma de 1,33mm (diam) are 0,57-0,65 ohmi.
Si exact cum spui - forma necesara este determinata de functionalitate -asa ca nu are sens abordarea pe aer a unei bobine atat de alungite :)

Ok, hai să facem altcumva.

Spune tu cât ar trebui să fie diametrul conductorului unei bobine de 2mH, secţiune tubulară, exact ca la varianta folosită de mine, în nici un caz inelară, pentru ca rezistenţa să fie de circa 0,18 -0,19 ohm.

Termenul "sub 0,4 ohmi" se citeşte "mai mic decât 5% din impedanţa difuzorului de joase" şi poate fi inclusiv 0,01 ohmi, la o adică. În cazul nostru, este de circa 0,2ohm, ceea ce reprezintă o valoare mai mult decât bună. Din testele efectuate în prealabil realizării producţiei în serie, eu nu am reuşit să cobor sub 0,95-1,05 ohmi la bobina în aer. Nu mai spun cam cât a ieşit de mare şi de grea ....

Altă dată o să fiu mai atent la semantică :roll: .

P.S.
Conductorul este de 1,2mm

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Apr 23, 2009 4:49 pm 
Neconectat
User

Hmmm! Am sa intreb si in alta parte cum se calculeaza filtrul asta!!!! Poate ma lamureste si pe mine cineva. Vroiam sa stiu ce adaptari trebuiesc facute pentru driverele PAudio WN-D44, WN-D63, WN-D72. Dar vad eu cum fac pana la urma, mai intreb in alta parte...!!!!!!!!!!!! :roll:

George(sb), alti producatori nu au forumuri si care au, discuta doar chestii user manual. Si chestia cu WN-DXX e tot user manual. Dar de ce nu vrea sa ma lamureasca nimeni ??????

Nu stiu despre ce filtru RCF vorbesti. Ai vreo schema sa o vad si eu ?
:?:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Apr 23, 2009 6:08 pm 
Neconectat
Admin
Admin

leo_electro scrie:
Nu stiu despre ce filtru RCF vorbesti. Ai vreo schema sa o vad si eu ?
:?:

Întreabă pe forumul RCF sau caută prin manualul de utilizare a vreunei boxe :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Apr 23, 2009 7:03 pm 
Neconectat
User

e facuta cu creionul pe hartie, si nu iese nici cum pe PC, incerc sa imi gasesc ceva timp sa refac schema

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Apr 24, 2009 10:03 pm 
Neconectat
User

asta e protectia de la RCF http://i39.tinypic.com/2sako7n.jpg mai departe va descurcati, si eu ca sa aflu valorile filtrelor, am cumparat filtre, si am recomandat clientilot mei sa cumpre de filtrele lui dan, si eu am un rand de filtre originale, nu merge doar sa obti profit, trebuie sa si investesti timp si bani, in ultimii ani am desfacut peste 100 de boxe, amplificatoare, mixere, crossovere si instalatii de lumini

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 25, 2009 7:37 pm 
Neconectat
User

George(sb) scrie:
asta e protectia de la RCF http://i39.tinypic.com/2sako7n.jpg mai departe va descurcati, si eu ca sa aflu valorile filtrelor, am cumparat filtre, si am recomandat clientilot mei sa cumpre de filtrele lui dan, si eu am un rand de filtre originale, nu merge doar sa obti profit, trebuie sa si investesti timp si bani, in ultimii ani am desfacut peste 100 de boxe, amplificatoare, mixere, crossovere si instalatii de lumini

Am impresia ca e gresita schema aia. Nu moi pricepe eu sa deslusesc unde sunt diode obisnuite sau zenere dar uite ca de data asta am scos-o la capat cum se calculeaza protectia asta.

Mi-a explicat cineva pe un alt forum mult mai bine decat ma asteptam.
Uite ca mai sunt si persoane de treaba in lumea asta!!!!!!!! :roll:

Urat din partea ta cu manualul de utilizare DNA. Amicul care a spicuit schema, asa cum am desenat-o si eu intr-un program, a luat filtre de la tine, dar tu nu i le-ai facut precum a cerut si a vrut sa verifice asta. De asta am intrebat aici, cu dublu scop, cum se calculeaza protectia. Cine stie, mai vine cineva pe la mine cu astfel de filtru si nu vreau sa il montez in incinta asa de-a valma fara sa ma asigur, ca e si calculat cum trebuie.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 25, 2009 8:21 pm 
Neconectat
User

am sters ceva postul meu pentru ca nu vreau sa te jignesc in nici un fel, ideea e ca din postul precedent se intelegea ca eu as fi vandut filtrele cu pricina

Ultima oară modificat de George Nistor pe Dum Apr 26, 2009 7:54 am, modificat de 2 ori în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 25, 2009 8:28 pm 
Neconectat
User

George, cred ca m-ai inteles gresit. Amicul a cumparat filtre de la poweraudio, nu de la tine.
Nu e nevoie sa ma mai documentez nicaieri, precum ti-am spus, m-a lamurit cineva pe un alt forum.... si chiar foarte bine.

toate cele bune

p.s. si imi cer scuze daca am lezat prin vorbele mele pe cineva.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 25, 2009 8:34 pm 
Neconectat
User

am inteles, sincer sa fiu imi vine greu a crede ca filtrele nu corespund, ar trebui sa vorbeasca, cu dan, si nu cred ca sunt probleme

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 25, 2009 8:52 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

probabil omul detine filtre din seria veche, FP22 si de aceea nu corespund cu noul model DNA XPRO2

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 26, 2009 2:22 am 
Neconectat
Admin
Admin

Acest crossover este un produs finit şi se cumpără ca atare.
Am dat toate detaliile în primul post .

Evident, există variantă DiY pentru cine crede că poate face ceva mai bun, mai performant, bla, bla, bla.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 118 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Următorul

Ora este UTC + 2