The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mie Iul 23, 2025 1:49 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 12 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: DNA PRO X 2 - busted - picat la datorie (nu de tot :P)
MesajScris: Sâm Oct 10, 2009 8:39 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

La transportul boxelor zornaia ceva:

Imagine

Imagine

cauza pt care credem noi ca a cazut rezistenta & puntea (una din ele):

Imagine

Dupa parerea noastra sunt 2 cauze mari si late pt care rezistentele si puntea au cazut.

1. cositorul care s-a dezlipit destul de repede, cred eu mai repede decat ar fi trebuit.

2. cablajul fiind prins in suruburi de o placa de ply este curbat cum se vede in a3a poza, acest lucru exercitand o oarecare forta care a dus la impingerea componentelor afara.

Imagine

in poze sunt 2 din cele 4 filtre ale celor 4 boxe care le avem. combinatia este bm15w + wn-d72.

in noaptea in care au patit ce e cu pricina au luat cam 7-800W de la 100Hz in sus.

fantastic e ca totusi am mai facut vreo 4 sonorizari cu perechea asta de boxe pana in seara asta cand le-am adus acasa si le-am desfacut :lol:

nah, astea fiind spuse astept pareri, lipesc inapoi piesele pe placi, sau trebuie sa luam altele?

btw: avem garantie? Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Oct 11, 2009 9:52 am 
Neconectat
User

tin sa specific si eu faptul ca in aceste conditii, driverul a lucrat fara probleme in continuare si este in viata si acum

din ce m-am uitat eu pe placa filtrului, rezistetele dezlipite sunt cele din L-Pad care vin legate in paralel cu driverul, astfel driverul ramanand legat doar cu celelelate rezistente in serie

partea de protectie cred ca a fost si ea decuplata in momentul in care puntea redresoare a parasit ansamblul

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Oct 11, 2009 11:45 am 
Neconectat
User

o parete pur personala, este ca sa aplicat o putere mult prea mare sau sa mers in distorsiuni, este normal sa se fi incins rezistentele pentru ca tot surplusul de putere a picat pe ele si pe tranzistorul de putere care este posibil sa fi picat si el, sunt foarte curios de parerea lui dan, probadil ca acest topic va da apa la moara carcotasilor, pe mine personal nu ma facut sa imi schimb parerea despre acest filtru

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Oct 11, 2009 11:50 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

poti sa-mi aduci un filtru sa-l studiez putin inainte sa-i lipesti piesele inapoi

neaparat filtrul si piesele care au fost montate pe acel filtru.

vreau sa verific ceva

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Oct 11, 2009 12:48 pm 
Neconectat
User

distorsiuni nu cred ca au fost, pt ca daca erau, crapa driverul sigur

dar nu a crapat

a fost putere foarte mare
amplif in clasa H alimentat la +-150 V dus aproape de clip ... timp de 7-8 ore

mircea ... cred ca azi pot sa trec cu unul din filtre .... mai exact cel de pe care au picat piesele

celalalt il voi resuscita pt ca am nevoie de boxa in seara asta, si ii voi pune niste distantiere mai mari intre placa filtrului si cea de ply, ca sa nu mai fie acea presiune exercitata pe contactele componentelor

ati mai vazut asa ceva ?
sonorizare cu 3 boxe ? :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Oct 11, 2009 1:28 pm 
Neconectat
User

black_knight scrie:
distorsiuni nu cred ca au fost.......
amplif in clasa H alimentat la +-150 V dus aproape de clip ... timp de 7-8 ore

clip= tensiunea de iesire mai mare decat ce-a de intrare = distorsiuni;
de multe ori indicatorul de clip este facut din 2-3 tranzistoare, cateva rezistente si o dioda zener, dioda care indica exact tensiunea de care vorbeam mai sus

Ultima oară modificat de George Nistor pe Dum Oct 11, 2009 1:48 pm, modificat de 2 ori în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Oct 11, 2009 1:40 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

e f putin probabil sa fi fost clip, era un dcx inaintea statiei din ce-mi amintesc eu.

cred ca a fost vorba de puterea destul de mare combinata cu mp3-urile din calculatorul omului (boxele au fost undeva intr-o crasma la tara).

PS: scopul topicului nu e sa demonstreze ca filtrul e prost sau sa puna paie pe foc, eu personal nu cred ca e prost, scopul ar fi sa aratam si altora ce se intampla cand utilizezi o boxa cum au fost utilizate astea, adica la limita.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Oct 11, 2009 1:44 pm 
Neconectat
User

apropo de faza asta vineri am pocnit un dj pe acelasi motiv, nu aveam limiter, l-am rugat de nenumarate ori sa ma inteleaga, la un moment dat chiar am adormit langa rack, iar cand m-am trezit puterile erau in clip a fost prima si sper ca ultima data cand am lovit un om cu care am lucrat, eram adormit si am realizat ce am facut numai dupa ce l-am lovit, sapt asta va veni un procesor digital si totul va fi ok

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Oct 11, 2009 9:52 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

Dar pur si simplu s-au dezlipit, adica s-a topit fludorul? sau piesele au iesit fara sa se fi topit fludorul. Adica sa aibe lipituri reci si din cauza vibratiilor si a modului de prindere al filtrului sa le impinga afara?

Destul de ciudat fenomenul.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 12, 2009 2:15 am 
Neconectat
Moderator
Moderator

s-a dezlipit fludorul. de la caldura evident.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 14, 2009 12:09 am 
Neconectat
Admin
Admin

Lipeşte-le înapoi fără grijă.

Apropo, ai idee cum au dispărut distanţorii dintre placă şi cablaj ?
Sunt unii negri, din plastic, cam de 5mm înălţime.

Ai grijă şi la ventilaţia filtrului, dacă foloseşti puteri atât de mari.
Pe sub cablaj trebuie să circule un pic de aer, pentru a-l răci.

Peste filtru ar fi bine să nu fie puse materiale fonoabsorbante în cantitate mare.

Dacă sunt probleme de lipitură rece, chestia intră la garanţie.

BM15W este un difuzor foarte bun, dar nu ştiu cât timp va ţine la 700-800w. Atenţie la neatenţie, pt. că rekone kituri pentru acest model se aduc cu greu.
:wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 14, 2009 12:22 am 
Neconectat
Moderator
Moderator

distantorii negri de plastic erau dar nu au sub nici o forma 5 mm, mai precis cam 2 mm.

intr-adevar era material fonoabsorbant prin boxa, cel mai probabil si peste filtru.

pe viitor lipim piesele inapoi si cu siguranta vom pune niste distantoare mai mari (pe o boxa am pus momentan piulite de 6) 8)

despre lipituri reci sau nu nu stiu ce sa spun, n-am desfacut boxele inainte sa ne uitam la lipituri iar acum e cam tarziu sa ne dam seama de lipituri daca au fost reci, cert e ca le refacem noi "camaraseneste".

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 12 mesaje ] 

Ora este UTC + 2