The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Mai 10, 2025 12:34 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 17 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Recomandare driver de calitate
MesajScris: Lun Dec 27, 2010 3:50 am 
Neconectat
User

Va salut pe toti si craciun fericit!

Imi puteti recomanda un tweeter/driver care sa sune excelent?

Am un sistem format din:

Sursa de semnal: CD de calitate.

Amplificator sateliti: Crown Macro Tech 1202.
Amplificator subwoofer: Fidek FPA-10A cu crossover incorporat.

Subwoofer:1 x Selenium 18SWS in bas reflex- 1100W RMS, 97dB
Sateliti: 2 x Selenium WPU1208 - 450W RMS, 95dB (joase)
+
18Sound 8MB400 - 280W RMS, 95dB(medii)
+
ce driver ?

Adica sistemul este de calitate foarte buna, fara niciun compromis.
Imi trebuie pentru acest sistem un driver pe masura care sa poata sa ajunga pe la 125-130dB in gama 3Khz-20kHz cu distorsiuni minime.
Nu vreau niciun compromis la calitate, ar fi culmea sa fac compromis tocmai la drivere.

Ce recomandati? stiti vreun driver care sa sune foarte foarte bine? daca aveti ceva super bun imi puteti face o recomandare/ oferta si pe PM.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Recomandare driver de calitate
MesajScris: Lun Dec 27, 2010 5:00 am 
Neconectat
User

wnd44, selenium D220ti, Supertweeter de la selenium ST-urile... sau D2500ti, Selenium DT150...

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

MesajScris: Lun Dec 27, 2010 11:00 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

D2500Ti
http://www.poweraudio.ro/?p=productsMore& ... me=d2500ti

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Lun Dec 27, 2010 3:19 pm 
Neconectat
User

m-am uitat pe oferta DISCOPRO.

Mircea, din cate vad eu D2500Ti are distorsiuni ceva mai mari decat D220Ti, e cam pe acolo la specificatii dar e aproape dublu la pret. Ce avantaje are in afara de magnet de NEO?

Sus

MesajScris: Lun Dec 27, 2010 4:40 pm 
Neconectat

robertginea scrie:

Mircea, din cate vad eu D2500Ti are distorsiuni ceva mai mari decat D220Ti, e cam pe acolo la specificatii dar e aproape dublu la pret. Ce avantaje are in afara de magnet de NEO?

cand compari distorsiunile armonice de ordin 2 si 3 verifica si raportul dintre semnal si nivelul distorsiunilor

poate ca la d2500 apar limitele mai sus dar si Sensibilitatea este mai ridicata ca la D220Ti

nivelul distorsiunilor armonice de ordin 2 sunt cam la acelasi nivel, in schimb cele de ordin 3 sun mult mai scazute la D2500Ti

D2500 suna in viata reala mult mai bine decat D220, care si el este un driver de exceptie.

Are un sunet neutru , Hi-Fi si extrem de liniar.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Lun Dec 27, 2010 8:31 pm 
Neconectat
User

Mircea Bartic scrie:
robertginea scrie:

cand compari distorsiunile armonice de ordin 2 si 3 verifica si raportul dintre semnal si nivelul distorsiunilor

poate ca la d2500 apar limitele mai sus dar si Sensibilitatea este mai ridicata ca la D220Ti

nivelul distorsiunilor armonice de ordin 2 sunt cam la acelasi nivel, in schimb cele de ordin 3 sun mult mai scazute la D2500Ti

D2500 suna in viata reala mult mai bine decat D220, care si el este un driver de exceptie.

Are un sunet neutru , Hi-Fi si extrem de liniar.

Cred ca ne uitam pe grafice diferite deoarece mie mi se pare exact invres fata de cum spui tu.

Nivelul SPL-ului sta cam tot pe acolo la ambele.
Distorsiunile de ordin 2 tot pe acolo la ambele.
In schimb distorsiuniule de ordin 3 sunt tot pe acolo daca nu chiar mai mici la D220Ti, in special in gama 1k-2k si 7k-10k.
Dar daca zici ca D2500Ti suna mai bine te cred pe cuvant.

D2500ti suna cel mai bine din toata oferta de la Selenium? Fata de BM-urile sau WN-urile alea cum suna?

Sus

MesajScris: Lun Dec 27, 2010 9:01 pm 
robert, daca te uiti cu atentie vei observa ca in toata banda de raspuns D2500 este peste D220, in unele locuri chiar si cu 5 dB, ceea ce e enorm si cel mai evident e in intervalul 10 - 20k, de asemenea si distorsiunile sunt cu cativa dB mai mari ceea ce este normal. Oricum, eu nu am auzit inca D2500 despre care toata lumea spune ca suna superb, insa posed D220, daca l-ai auzi ai ramane MUT :). Cu siguranta D2500 suna mai rafinat, parametri o spun

Sus

MesajScris: Lun Dec 27, 2010 9:21 pm 
Neconectat
User

Ovidiu, acele varfuri de pe alocuri care sunt "cu peste 5dB in unele locuri" nu potfi altfel decat dezavantaje.Varfurile acelea se traduc in tipete care deranjeaza urechii.

Insa nu pare nimic grav acolo, de multe ori difuzoare care pe grafic nu arata tocmai liniar suna excelent in realitate.

SPL-ul este la ambele dupa grafic undeva in jurul valorii de 110dB/W/1 m. SPL-ul se calculeaza facand media zonei de interes, nu uitandu-te la varfuri.

Nici nu ma indoiesc de calitatea lor insa.
Cam tot ce am prins de la Selenium mi-a placut enorm cum suna.
Imi place foarte mult si cum dau graficele PDF,cele mai complete si realiste fata de BEYMA de exemplu care doar daca te uiti pe un PDF vezi ca umfla banda de frecventa, SPL-ul puterile mult peste limita realitatii si chiar si a decentei.
In felul acesta nici in parametri T/S parca nu pot sa mai am incredere. Am acum Beyma de 18" si Selenium de 18", iar diferenta intre cum suna este colosala in favoarea Selenium.

DAr sunt totusi curios si de parerea lui Mircea despre driverele BM si WN de la Paudio.

Sus

MesajScris: Lun Dec 27, 2010 9:36 pm 
Neconectat

Deocamdata d2500ti este mai bun decat toate celelalte modele din oferta.

De retinut ca d2500ti foloseste aceeasi calota ca si d220ti

D2500ti este disponibil si cu ferofluid

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Mar Dec 28, 2010 12:41 am 
Neconectat
User

Putin reticent si totodata si calculat la bani cu sarbatorile astea, avand si un revelion de 100 de insi pe cap, am sa incerc deocamdata Selenium D220ti si om vedeam, poate o sa fie nevoie sa iau Selenium 2500Ti.
Daca au aceeasi calota, cat poate sa infulenteze doar partea magnetica si numai dansa? Pentru ca doar asta difera la ele daca au aceeasi calota dupa cate inteleg. Pe masuratori vad ca s-a folosit acelasi horn.
Designul membranei, calitatea ei si motorul in sine proiecteaza calitatea unui difuzor, nu? Materialul din care este facut magnetul banuiesc ca nu conteaza chiar asa mult.
Probabil ca D2500ti e oferit si spre avantajul celor carora le trebuie magnet de neodynium, fiind puternic, eficient si mult mai usor.

Apreciez mult sfaturile voastre si apreciez si cum este condus acest forum.
Eu ma ocup cu energie verde si am sa-mi fac acolo un forum si cu siguranta am sa iau acest forum ca si exemplu de moderare civilizata si productiva. Am mai cerut si alte sfaturi si pe alte forumuri si m-au facut imbecil direct fara prea multe discutii......

Va multumesc mult si un an nou fericit!

Sus

MesajScris: Mar Dec 28, 2010 12:53 am 
Neconectat

sistemul magnetic nu influenteaza prea mult comportamentul unui driver, o influenta mult mai importanta o are phaseplug-ul (piesa aceea care face trecerea frontului de unda generat de calota catre iesirea din driver).

Acela este locul cel mai important din orice inalta si totodata calcaiul lui Ahile al multor producatori de difuzoare.

Imagine

Degeaba faci o calota ideala , un sistem magnetic bun si un horn cu un profil foarte bine calculat daca nu dai importanta piesei care face tranzitia dintre calota si horn

Asta este si motivul pentru care driverele chinezesti suna atat de prost. Baietii nu s-au prins inca de metodele de a obtine un profil corect matematic.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Mar Dec 28, 2010 1:00 am 
Neconectat
User

Si D2500Ti are phaseplug-ul diferit fata de D220Ti?

Sus

MesajScris: Mar Dec 28, 2010 8:56 am 
Neconectat
User

robertginea, oricare driver l-ai alege dintre cele doua, va sune excelent. Daca vrei calitate de top mergi pe D2500TI insa, ai uitat un lucru foarte important si anume filtrul. Filtrul este cel ce va dicta in final calitatea sunetului pe care vrei sa il obtii,degeaba folosesti difuri de calitate daca acesta nu este proiectat corect.
Dupa cum vad din insiruirea de difuzoare ce vrei sa folosesti iti va trebui un filtru pe 3 cai ceea ce nu se obtine chiar usor si in plus, acele mici amanunte de care te legi in privinta driverului se pot corecta foarte usor din L-padul filtrului

4 x KickBass - HD15 by ( Kappa 15LF )
1 x QSC PLX1804 - Amplificare
1 x Crown XS900 - Amplificare
[ giani_giovani30@yahoo.com] [david.mihaiviorel@gmail.com ]
ID - giani_giovani30
Tel. 0728188493 , 0723547052

Sus

MesajScris: Mar Dec 28, 2010 11:06 am 
Neconectat
Moderator
Moderator

Observ că-s la modă boxele pe trei căi. 8)
Eu îţi recomand D2500Ti cu ferro fluid.

Sus

MesajScris: Mar Dec 28, 2010 11:39 am 
Neconectat
User

offtopic. Imi zici ce woofer de 18" ai de la Selenium si ce 18" ai/ ai auzit de la Beyma ? 18P1000 nd cumva ?

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 17 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2