The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iul 18, 2025 1:38 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Solutie inregistare concert
MesajScris: Mie Iul 11, 2012 6:00 pm 
Neconectat
User

Va salut,
Sunt un entuziast al cantatului live si de ceva timp ajut o trupa cu sonorizarea si ce mai au ei nevoie pe la concerte si cantari(trupa Firmament)

Baietii au nevoie sa-si inregistreze cantarile de la iesirea din mixer, asa ca am venit cu o solutie: placa de suntet externa Behringer UCA200(pe redare suna acceptabil)+un software de inregistrat+ laptop mic.
Numai ca am intampinat urmatoarele probleme: calitate slaba a sunetului, zgomot de fundal si softuri de inregistrat de tot rahatul, o data s-a blocat softul.

Mai am o placa de sunet M-audio Sonica. Mi-e sila de ea ca are jack mic si mi trebe adaptoare, asa ca nu am luat-o - exclus
Mai am o placa de sunet M-audio Audiophile2496 dar este de desktop si este EXCLUS sa car desktopul la inregistari - exclus
Alta placa de sunet parca nu as cumpara ca deja suna a colectie.

Ce ma sfatuiti? Sa cumpar un minidisc SONY MDS-JB940QS http://www.minidisc.org/sony_mdsjb940_review_dolan.html care cica ar fi printre cele mai bune? cu functia de long play acopar tot concertul si cica suna excelent)
Sau aveti alta solutie? Exista alte aparate speciale pt asa ceva? Sa merg pe placa UCA200 si sa caut un soft capabil?
Multumesc.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Solutie inregistare concert
MesajScris: Mie Iul 11, 2012 8:12 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

eu inregistrez muzica din club cu un laptop Asus EEPc (este mic de 10") pe care am s o u n d f o r g e instalat si un cablu bun CORDIAL - RCA-jack mic stereo (am testat cablu de 4 lei si mi-a bagat zgomot de fond). Din mixerul Pioneer DJM800 ies cu RCA de pe REC si intru pe MIC IN (mufa mama de culoare roz) pe laptop. Trebuie sa ii faci mici setari la sunetul din windows (sa anulezi sunetele pentru tema windows-ului, MIC IN sa il comuti pe LINE IN sau AUX IN, microfonul intern al laptopului sa ii dai MUTE, softul sa inregistreze cursiv fara sa faca delimitari automate, poti trage wav. )

Sus

MesajScris: Joi Iul 12, 2012 3:13 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Folosesc Dell Latitude D610+UCA 200 iar ca soft Adobe Audition.

Zgomotul de fond vine de la echipamente+cabluri, sau poate ca semnalul este prea mic; placa suna relativ bine;
Atentie deosebita mai trebuie data si la formatul in care se salveaza; calitate maxima fiind vaw.

Sus

MesajScris: Vin Iul 13, 2012 11:46 am 
Neconectat
User

am un Zoom MRS 1608 multitrack recorder/mixer digital,cd burner,la jumatate de pret,650 euro,schimb si cu dif-uri,driver+bani http://www.esound.ro/Zoom-MRS-1608CD-wi ... -2626.html

Sus

MesajScris: Lun Oct 01, 2012 1:08 pm 
Neconectat
User

am cumparat second un Korg D888,cred ca e solutia ideala.e un mixer digital de 8 intrari(arata ca un mixer analog,are "butoane la vedere") combinat cu inregistrare Hdd 40g/120ore,cu USB,trimite Wawe pe track-uri separate,pentru a prelucra ulterior pe pc(cubase,sonar,etc)

Sus

MesajScris: Mie Noi 07, 2012 10:07 am 
Neconectat
User

eu in general trag numai cu calculatorul.am si un multitrack recorder tascam care se vrea o solutie portabila si mai ieftina.
de ce spun mai ieftina:ca sa tragi la calitate iti trebuie in primul rand un mixer de calitate,cu eq si preampuri bune,o placa de sunet pe fireware(nu jucarii)ca ex m audio 2626 ,si un dat recorder.
Softul ,recomand unul profi(protools,sonar,cubase)
ideea e sa trimiti semnal in calc la limita distorsiunii.pe trackul unde tragi se pun diferite pluginuri pt masterizare(compresor multibanda,booster limiter,emulator de banda si tuburi,eq ,etc)
la sfarsit o sa iasa o treaba profi .
dupa ce tragi pe calc se trage iar pe dat recorder pt a umple informatia digitala(trage digital pe banda magnetica).dupa care iar in pc.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 

Ora este UTC + 2