Sound_seal scrie:
@bracadalin,
Ok facem 4 BR-uri cu 18 inch,de unde kick din C18 in br ,ca daca vrei ceva care coboara nu urca si viceversa,asta am incercat eu cu HD15 si un BP ,daca nu se poate cu unu,unde-s doi suna mai tare ( sa speram ca si mai bine)?de aia am bagat acolo eu HD15.
Planar din cate am inteles e problematic in interior(vb in spatii mai mici),
BPH 4bucati?subbas de unde?se cupleaza ele si coboara mai bine in numar de 4,da la fel se cupleaza si 8 HD 15 si tot nu suna bine pe muzica cu basi josi unde ai GD mai mare?
Nu stiu care vorbea de EW18HN(parca asa se numeste) in BR,e ft rapid,dar parca lipseste extensia nu as vrea aceeasi problema si cu BPH-urile ( sper ca nu am dat apa la moara si o sa fie iar polemici,teorii si o gramada de posturi fara rost)
Mai pe scurt ce vreau eu sa fac e un sistem care suna bine pe toate genurile muzicale,fara compromisuri la un nivel sonor mare pe toate frecvntele.
Am ales Band Pass pentru ca singur coboara foarte bine(hip hop,dnb etc),HD 15 stii doar ca are basii rapizi( cand o sa sonorizez techno,house basi rapizi music etc)pe medii posibil sa trec pe ceva de 10 inch sa am si mai medii ok(in caz ca se canta pe sistem) iar driver ceva pe 1 inch(sa reziste si sune bine-aici raman pe BMD450II)
Acum sa vedem daca o sa il pot regla astfel incat sa sune bine

vad ca pui mare accent pe ce zice lumea pe forumuri, ce recomanda unii/altii, insa eu vad clar faptul ca experienta nu te ajuta.
as putea sa scot mai multe afirmatii facute de tine mai sus si sa le iau la disecat si sa-ti demonstrez ca te inseli, dar simt ca mi-as pierde vremea pentru ca n-ai invata nimic.
pana nu demult eram si eu setat pe ce zice lumea pe forumuri. de la o vreme insa am inceput sa nu mai cred decat in ce aud eu cu urechile mele.
sincer iti spun ca din punctul meu de vedere te complici maxim cu basul pe 2 cai. daca zici ca c18 nu urca( desi dintr-un dcx il poti face sa sune cum vrea muschii tai), nu te obliga nimeni sa faci br cu c18. vezi ca exista pe lume si altceva in afara de c18, si ce se mai discuta pe aici.
eu personal am reusit sa fac un promoter care organizeaza DnB & co sa-mi ceara mai mult kick din bph-uri si sa-mi zica ca pe breaks sistemul nu suna, in schimb pe dubstep/dnb, rupe.
am ajuns sa dau un +4 la 90hz cu un Q de 10 ca sa-l fac sa taca.
in fine, nu-i obigatoriu sa ma asculti. recomandarea mea insa e sa think outside of the box.