The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 08, 2025 1:02 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 66 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 10, 2010 8:53 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

-eu din cate am citit ,incintele de gen Band Pass nu au nevoie de cuplare acustica pentru a cobora in frecventa
-evident ca nu o sa fie un sistem perfect,am pastrat totusi o minimalitate a componentelor sa nu am nevoie de autotren sa le car,am ales incintele care se comporta cel mai bine SINGURE in frecventa destinata lor.
Si evident ca nu o sa le procesez cu winamp DSP super Equalizer,daca tot o sa dau o droaie de bani pe ele.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 10, 2010 9:00 pm 
No sa va inteleg niciodata.... :roll:

Dc nu 2BR cu un 18"(c18,ew-18hn etc etc) si 2 FR pe 15" ceva in gen wn-15+1"/2"...Mi se pare un sistem excelent pt interior.

Am eu obsesia mea...daca nu e 18" nu e bas...nu stiu dc :roll: :oops:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 10, 2010 9:01 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Bandpasurile de ordin 6 sunt boxe dificile.
Nu zic că sună rău, pentru că ar fi incorect, dar ceea ce am observat eu, este dificil de lucrat cu BP-uri pe subbas.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 10, 2010 9:03 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

-atunci o alta recomandare?ma gandesc ca tot BR iese castigator :cry:avand in vedere ca ma orientez sonorizarilor interioare exclusiv

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 10, 2010 9:08 pm 
Sound_seal scrie:
-atunci o alta recomandare?ma gandesc ca tot BR iese castigator :cry:avand in vedere ca ma orientez sonorizarilor interioare exclusiv

Dar dc nu alegi 2 BR pe 18" bine amplificate?Adica ce motiv ai avea sa mai stai pe ganduri? :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 10, 2010 9:29 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

-motivul kick basului,am topuri pe 12 toli,si o sa sonorizez inclusiv techno party unde am nevoie de sectiunea aceea de joase,de aceea am si postat sitemul respectiv.
Cred ca ce-a mai simpla varianta ar fi sa trec pe topuri pe 15 toli si sa iau un driver mai mare.Tind sa precizez ca nu am ascultat foarte multe sisteme de sunet incat sa imi fac o idee clara despre cum suna combinatiile X si Y
Dupa cele spuse intrebarea mea e daca e diferenta de sunet intre un top cu 12 toli si driver de 1 tol si un top cu 15 inch cu driver mai mare pe zona de medii,adica suna la fel de bine media daca iese din hartia conului de 12 toli sau din calota driverului?
Practic asta vreau eu :sa am toate frecventele bine definite :P

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 10, 2010 10:12 pm 
Neconectat
User

Uitate asta (al meu). Am toate..
Imagine
Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 11, 2010 1:30 am 
Neconectat
Moderator
Moderator

Sound_seal scrie:
@bracadalin,
Ok facem 4 BR-uri cu 18 inch,de unde kick din C18 in br ,ca daca vrei ceva care coboara nu urca si viceversa,asta am incercat eu cu HD15 si un BP ,daca nu se poate cu unu,unde-s doi suna mai tare ( sa speram ca si mai bine)?de aia am bagat acolo eu HD15.
Planar din cate am inteles e problematic in interior(vb in spatii mai mici),
BPH 4bucati?subbas de unde?se cupleaza ele si coboara mai bine in numar de 4,da la fel se cupleaza si 8 HD 15 si tot nu suna bine pe muzica cu basi josi unde ai GD mai mare?
Nu stiu care vorbea de EW18HN(parca asa se numeste) in BR,e ft rapid,dar parca lipseste extensia nu as vrea aceeasi problema si cu BPH-urile ( sper ca nu am dat apa la moara si o sa fie iar polemici,teorii si o gramada de posturi fara rost)

Mai pe scurt ce vreau eu sa fac e un sistem care suna bine pe toate genurile muzicale,fara compromisuri la un nivel sonor mare pe toate frecvntele.
Am ales Band Pass pentru ca singur coboara foarte bine(hip hop,dnb etc),HD 15 stii doar ca are basii rapizi( cand o sa sonorizez techno,house basi rapizi music etc)pe medii posibil sa trec pe ceva de 10 inch sa am si mai medii ok(in caz ca se canta pe sistem) iar driver ceva pe 1 inch(sa reziste si sune bine-aici raman pe BMD450II)
Acum sa vedem daca o sa il pot regla astfel incat sa sune bine :D

vad ca pui mare accent pe ce zice lumea pe forumuri, ce recomanda unii/altii, insa eu vad clar faptul ca experienta nu te ajuta.
as putea sa scot mai multe afirmatii facute de tine mai sus si sa le iau la disecat si sa-ti demonstrez ca te inseli, dar simt ca mi-as pierde vremea pentru ca n-ai invata nimic.
pana nu demult eram si eu setat pe ce zice lumea pe forumuri. de la o vreme insa am inceput sa nu mai cred decat in ce aud eu cu urechile mele.

sincer iti spun ca din punctul meu de vedere te complici maxim cu basul pe 2 cai. daca zici ca c18 nu urca( desi dintr-un dcx il poti face sa sune cum vrea muschii tai), nu te obliga nimeni sa faci br cu c18. vezi ca exista pe lume si altceva in afara de c18, si ce se mai discuta pe aici.

eu personal am reusit sa fac un promoter care organizeaza DnB & co sa-mi ceara mai mult kick din bph-uri si sa-mi zica ca pe breaks sistemul nu suna, in schimb pe dubstep/dnb, rupe.
am ajuns sa dau un +4 la 90hz cu un Q de 10 ca sa-l fac sa taca.

in fine, nu-i obigatoriu sa ma asculti. recomandarea mea insa e sa think outside of the box.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 11, 2010 8:16 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Adevarat,nu am experienta,de aceea am si facut topicul acesta sa ma mai lamuresc si normal ca am argumentat teoretic ce am argumentat.Acum ce ramane de facut e sa fac practic si apoi sa mai vorbesc,asa ca raman momentan la varianta ce-a mai simpla si anume BR.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 11, 2010 9:43 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

lasati omul sa avanseze

de ce ar trebui sa ajunga la aceeasi solutie tehnica, ca si restul lumii

din punct de vedere strict tehnic, un sistem multicale este intotdeauna mai eficient decat unul pe doar 2 cai.

poti sa inlocuiesti acel bandpass cu un bassreflex clasic de volum putin mai mare si mai jos acordat

astfel vei rezolva problema cu faza

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iul 31, 2010 2:42 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Redeschid topicul.
M-am gandit la urmatoarea varianta.
18 inch pentru subbas ,15 inch pentru kick ,si 12 inch cu 1 inch ca si satelit.-pentru sonorizari mai mari,dar sa pot folosi 15 inchul si pentru sonorizari mai mici pe post de bass unde nu am nevoie de subbas asa de mult.
O alta varianta ar fi :aceleasi componente pe zona de bass,dar 4 sateliti de 10 inch cu 1 inch,dintre care 2 s-ar putea folosi ca si monitoare pentru D.J. si 2 pe main.
Am atasat mai jos un print :D

Imagine

astept pareri :D
P.S.am exclus HD15 pentru ca este destul de voluminos fata de BR cu 15 inch si nu ar putea fi folosit si singur.Aici o sa mai fie probleme de faza?
-ar mai fi nevoie sa construiesc doar cei doi basi pe 15 inch,bassi pe 18 si satelitii ii am deja,dar in cazul acesta nu as putea sa folosesc SN15,wn15 si nici SN15 II,ar trebui ceva care sa coboare ceva mai bine.
Stiu ca e mult de carat,amplificat si procesat ,dar vreau sa am un sistem de indoor care sa sune bine :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iul 31, 2010 11:05 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Nu e suficient BR de 18" sa acopere si intervalul alocat pentru 15"?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iul 31, 2010 11:34 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

eu as pune basi bassreflex de 15" in loc de cei de 18"

4 basi idenici intre ei in sistem cu 4 sateliti comacti

va suna mai bine si va fi mai eficient.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iul 31, 2010 1:04 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Eu nu am inteles cate incinte vrei sa faci mai exact. :roll: Pentru numarul 6 eu as alege urmatoarele variante:

1. 2 x 10"(P10-100MB, SN10MB) + 1(Selenium D2500Ti,D220Ti) " si 4 x HD 15(C15-600EL, C15-600N, Selenium 15WS600, WPU-1507)(daca folosesti 6 sau 8 mai bine);
2. 2 x 12"(SNII-12MB) + 1(BM-D450)" si 4 BPH(C18-ELF);
3. 2 x 10"(P10-100MB, SN10MB) + 1(Selenium D2500Ti,D220Ti) " si 4 x BR 15" Selenium 15WS600.

...acestea ca versiuni mai compacte. Daca nu as tine cont de acest aspect as merge pe 2 basi dubli de 18" si un satelit sanatos de 15" plus driver de 2":roll: Oricum cred ca 80% dintre noi se lovesc de problema transportului, iar in concluzie devine incomod sa te "atingi" de planare, 1850, Ultra Hogg, etc care au un volum mai mare. :?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iul 31, 2010 4:14 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

@Valfar nu ,nu e suficient,eu am basi cu C18ELF care coboara foarte jos(mai ales pe Congo Natty-junglist anthem :D,asta a fost piesa de test cu 1 kw)dar nu stie kick,satelitul de 12 inch nu e nici el un maestru in ale kickului,deci cam lipseste.
@nexus-la ce fel de sateliti te referi?daca folosesc 4 basi de 15 o sa am suficienta extensie?
@Fubu-din ce ai scris tu varianta ce-a mai ok mi se pare cu 4basi de 18 si 2 sateliti 15 inch cu 2 inch ,dar aici intervin fondurile care sunt cam lipsa momentan.Asta ar insemna sa vand tot si sa o iau de la capat +ceva bani in plus.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 66 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul

Ora este UTC + 2