The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mie Iun 04, 2025 8:39 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Cateva pareri daca se poate..
MesajScris: Mar Mai 22, 2007 10:24 pm 
Neconectat
User

Seara buna la toata lumea!
Am aparut si eu (incepatoru) dupa cateva saptamani in care am studiat forumul , fiind inebunit dupa boxe amplificatoare..etc m'am gandit sa va arat asa 'in mare' ce boxe am vazut la un batran
'Bade' zicea ca, acum 20 de ani facea nunti si botezuri cu asa ceva, adica cu doua boxe ca in desenul de mai jos si cu un amplificator 'grunding' 2x100 pe care le'am auzit si am fost placut impresionat
Dativa cu parerea ,daca stie cineva ceva despre asemenea incinte, la ce gen de sonorizari se folosesc.
aici vad multa lume priceputa in domeniul audio si sunt curios de parerea voastra, tot respectu pentru oamenii de pe acest forum 'idei noi cu rezultate uimitoare' bafta in continuare si cat mai multe sonorizari.

Desenul facut de mine http://tinypic.com/view.php?pic=5yagv7k

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 22, 2007 10:50 pm 
Bine ai venit pe forum :wink:

Desenul tau seaman in mare parte cu un horn coaxial care e folosit strict pe partea de medii inalte, adica ca si cum ai asculta la o boxa si i-ai taia basul de tot :wink: Avantajul e ca presiunea acustica (spl=ul) este mai mare ca la o boxa cu design simplu (bas reflex). Presupun ca avea si niste woofere pe langa boxele astea ?

presupun ca in genul asta arata boxa
Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 22, 2007 10:52 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

nu e un horn coaxial

din cate observ e un bandpass 8) sau o versiune de horn incarcat de bassreflex, (depinde de cat de aproape este difuzorul de gatul hornului)

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 22, 2007 10:55 pm 
da, este pe speakerplans ceva poze cu o ncnta de tipul asta ca acuma vad si eu ca are rezonatoare, initial m-am uitat doar la desenul din dreapta.

Later edit.
Vezi ceva cunoscut? Scria ceva pe boxa? ceva initiale? o serie? orice
Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 22, 2007 11:27 pm 
Neconectat
User

Din cate mia zis el boxele, le folosea pe langa o pereche de unitra.
In aceste boxe erau difuzoare de 40cm rusesti zicea el, iar in legatura cu distanta dintre gatul hornului si bulbul ala rotund era destul de mica aproximativ 10 centimetrii tinand cont ca difuzoarele erau plate deci nu avea adancime mare a membranei, iar peretii din margine unde avea placa despartitoare continua numai pana la placa unde e prins difuzorul ,am mai sesizat ca boxele erau date cu rigips(ipsos) sau cum ii ziceti voi..si pal de 20 foarte masive , eu am ramas impresionat de boxele astea asa ceva inca nu am auzit oricum suna bestial cu un bass suparat de tot si claritate cat de cat tinand cont ca boxele si amplificatorul sunt de peste 20 de ani
:wink:
nu am observat poza scuze
e cam asa ca aia din prima din stanga numai ca are peretii din margine goi doar cu placa ai despartitoare
in legatura cu marca sau tip nu stiu nimic, nu srie pe ele nimic absolut nimic

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 

Ora este UTC + 2