The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iul 07, 2025 11:13 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 72 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 29, 2008 2:37 pm 
Neconectat
User

adircf scrie:

dar sonorizarile de rock ( live ) mi se par cele mai adevarate in sensul ca nu oricine poate. acolo deja s-a terminat faza cu winampu si 2 blituri. :roll:

Adi, mult adevar spui acolo :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 29, 2008 2:51 pm 
am mintit/aburit eu vreodata pe forum ? :twisted:

altii... :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 29, 2008 3:10 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

cred ca adi se referea la tentativele de roakeri care mai exista pe la petreceri si care nu prea se deosebesc in atitudine si stil de dans de cei care asculta xxxxcore. (dealtfel aia nu asculta rock adevarat, asculta gunoiul unui gen de muzica veritabil.)

ps: era un banc, cam greu de scris dar in fine: 2 tipi dintr-o trupa rock, compun o piesa. la un moment dat unul catre celalant: how do you spell "blaaaah"

ala nu e rock. :roll: cred ca la ala se referea adi.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 29, 2008 3:33 pm 
nu am inteles ce vrei sa zici caline :roll:

eu i-am dat partial dreptate lui adi_0206 atata tot. dar cand a asemanat rockul cu xxxcore acolo nu i-am mai dat dreptate 8)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 29, 2008 3:33 pm 
Neconectat
User

Citisem pe un alt forum tocmai despre asta, adica despre sonorizat concerte rock in general.
Din cate am vazut acolo, de la oameni care au avut mai multe trupe / canta de peste 30 de ani, problema e ca multe instrumente se suprapun pe aceeasi gama de frecvente,asa ca trebuie sa stii sa reglezi totul sa sune in armonie.
Altfel degeaba ..
In afara de asta, iti trebuie multe scule( nu neaparat calitative, desi ar trebui)
Pai din cate vedeti si aici, fara cateva microfoane bune si un mixer bun, nici n-ai ce sa incepi.
Am vazut concerte sonorizate cu scule slabe si totusi suna incredibil, am vazut si cu scule slabe si suna de toata jena, fiindca nu stiau sa regleze sculele, si am vazut si concerte cu scule bune, reglat de catre cineva care are studio, si era cer si pamant fata de cele reglate de amatori.Omul odata ce si-a luat sculele, stia sa le si foloseasca :wink:
Si alt motiv ptr. care cateodata un concert suna ca p***a este ca fiecare vrea sa foloseasca tonul care-i place lui,dar de multe ori tonul acela nu suna bine cu restul trupei. Am vazut nenumarate exemple de genul.
Doar odata am avut de-a face cu astfel de eveniment.. si tin sa spun ca timp de 15 minute fugeam ca nebunul, microfoane n-aveam, combourile nu aveau line-out, amp-ul de bass avea, dar ala era asa de puternic fara sa-l leg la PA de acoperea tot :twisted: ( era un warwick profet 3.2 parca )
Aveam doar 3 microfoane, 3 vocalisti, apoi clapa avea un semnal super slab, si v-am mai zis ca aveam 2 mixere de dj, care nu aveau gain suficient ptr. asa ceva.Bine ca macar tobele nu trebuiau amplificate.
Am zis ca pana nu o sa am ceva scule decente, nici nu ma apuc de asa ceva.Defapt, si asta a fost cam ad-hoc de pe o zi pe alta, aiurea etc.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 29, 2008 3:47 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

sincer am vrut sa evit postarea pe forum al incidentului cu sd-ul pe forum
stiam ca se va ajunge la asa discutii.
mare mi-a fost uimirea cand acuma, mainainte pe messanger un baiat care deabia face niste sonorizari cu difuzoare piezzo si un mixer . ma ia cu ceva de genu "ce i-ai facut la sd lautare".
daca se ajunge inclusiv la asa ceva, asta este. ma declar dezamagit de lumea de pe acest forum.
chiar asa de greu este de inteles ca nu s-a stricat difuzorul din cauza ca am urlat eu in microfon cu gainul pe +3000db si facem microfonii. ca sa ma asociati cu lautarii. a fost acel gen de muzica de vina.
marog. am obosit sa imi fac dreptate .. in fond .. ce rost are.
imi cer scuze fata de cei care stiu cu ce sa mananca acest domeniu si stiu care au fost cauzele.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 29, 2008 6:18 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

nu mai lua si tu in seama copchii.

si mie imi dau add toti si ma intreaba de 50 de ori cat face fata hp-u si cand le zic ca tine 400w nu ma cred & shit, da-i dreq :wink: fii fericit ca ai invat ceva din patania asta...

intrebarea mea e daca sd-ul a patit-o la show-ul unde a fost c18-le si daca da cumde a trecut c-ul nevatamat?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 29, 2008 6:45 pm 
Neconectat
User

Eu nu te-am facut pe tine lautar, ci pe cel care a pus muzica, digeiu ....

Prin lautar ma refer nu la lautarul propriu-zis ci la unul care baga mizerii in boxa, fapt cat se poate de real, din ce se vorbeste de aici.

Poate ai pus highpass la 50Hz si dj-ul ti-a urcat basul in sus.
Sau poate limiterul si indicatorul de clip de pe phonic nu merg cum trebuie si ampliful intra in saturatie fara sa stii. Variante sunt multe.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mar 01, 2008 9:20 am 
Neconectat
User

hai ma lasati nervozitatea deoparte,uite niste poze de aseara,de la un concert rock(punk)de asta mai nebunatic :lol: (pogo)Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
va place aia care bate la tobe? :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 02, 2008 3:39 pm 
Neconectat
User

Evident ca ne place :twisted:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 02, 2008 10:53 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

cablurile de microfon imi plac :)

***Stefanev***

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 02, 2008 11:43 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

pai sunt mult mai simplu de urmarit la reglaje in felul asta. deaia le-am luat multicolore :D

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 72 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5

Ora este UTC + 2