Citisem pe un alt forum tocmai despre asta, adica despre sonorizat concerte rock in general.
Din cate am vazut acolo, de la oameni care au avut mai multe trupe / canta de peste 30 de ani, problema e ca multe instrumente se suprapun pe aceeasi gama de frecvente,asa ca trebuie sa stii sa reglezi totul sa sune in armonie.
Altfel degeaba ..
In afara de asta, iti trebuie multe scule( nu neaparat calitative, desi ar trebui)
Pai din cate vedeti si aici, fara cateva microfoane bune si un mixer bun, nici n-ai ce sa incepi.
Am vazut concerte sonorizate cu scule slabe si totusi suna incredibil, am vazut si cu scule slabe si suna de toata jena, fiindca nu stiau sa regleze sculele, si am vazut si concerte cu scule bune, reglat de catre cineva care are studio, si era cer si pamant fata de cele reglate de amatori.Omul odata ce si-a luat sculele, stia sa le si foloseasca
Si alt motiv ptr. care cateodata un concert suna ca p***a este ca fiecare vrea sa foloseasca tonul care-i place lui,dar de multe ori tonul acela nu suna bine cu restul trupei. Am vazut nenumarate exemple de genul.
Doar odata am avut de-a face cu astfel de eveniment.. si tin sa spun ca timp de 15 minute fugeam ca nebunul, microfoane n-aveam, combourile nu aveau line-out, amp-ul de bass avea, dar ala era asa de puternic fara sa-l leg la PA de acoperea tot

( era un warwick profet 3.2 parca )
Aveam doar 3 microfoane, 3 vocalisti, apoi clapa avea un semnal super slab, si v-am mai zis ca aveam 2 mixere de dj, care nu aveau gain suficient ptr. asa ceva.Bine ca macar tobele nu trebuiau amplificate.
Am zis ca pana nu o sa am ceva scule decente, nici nu ma apuc de asa ceva.Defapt, si asta a fost cam ad-hoc de pe o zi pe alta, aiurea etc.