The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iul 18, 2025 6:46 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 99 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iun 29, 2008 6:00 pm 
Neconectat
Admin
Admin

România este o ţară minunată, plină de mari specialişti în tehnica stricării difuzoarelor. Flăcăii de la Dynacord văd negru în faţa ochilor când aud de defecţiuni la boxele lor :lol: în România.

În mod normal, chiar dacă sunt în garanţie, nu poţi cere mai mult de 2 - 3% piese de schimb, pentru că media defecţiunilor este sub această cifră, dacă ne raportăm la vânzările globale. La noi, majoritatea boxelor au probleme cu înaltele, pentru că nu rezistă regimului de exploatare. Nu este vorba că sunt proaste boxele, ci că utilizatorul cere prea mult de la acestea.

În loc să-şi cumpere mai multe boxe, dacă se vrea o creştere de presiune acustică, la noi se preferă a se da mai tare. De aici provin defecţiunile.

Sus

Subiectul mesajului: Hmm
MesajScris: Sâm Oct 11, 2008 12:22 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Sunetul la dynacord il fac difuzoarele nu neaparat filtrele.
Vreti schemele originale de la filtre?
PM, me, am Fx 12 si Fx 20, insa veti ramine stupefiati, 80% din schema lor este pt protectie, nicidecum pt filtrare.
So take it easy and rellllllax..

Dynacord fara Ev = cutii, nimic altceva.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Hmm
MesajScris: Sâm Oct 11, 2008 1:18 am 
Leco scrie:
Sunetul la dynacord il fac difuzoarele nu neaparat filtrele.
Vreti schemele originale de la filtre?
PM, me, am Fx 12 si Fx 20, insa veti ramine stupefiati, 80% din schema lor este pt protectie, nicidecum pt filtrare.
So take it easy and rellllllax..

Dynacord fara Ev = cutii, nimic altceva.

Dar EV reprezinta ceva pentru tine?

Sus

Subiectul mesajului: Pai
MesajScris: Sâm Oct 11, 2008 12:55 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Logic ca reprezinta, am si spus Dynacord FARA Ev inauntrul lor= simple cutii.
Posed o pereche de sateliti Ev T52, care nu se mai fabrica demult, 15"+Tweeter,da TWEETER de 40W Rms, care suna mai tare si mai clar decit o PSD2002 de la Eminence (80W Rms) (pe inalte ma refer), si sint aceleasi tweetere folosite si in seria Eliminator.

Ev este Ev, PUNCT.

Iar cei ce rid de Dynacord, ascultati va rog AlphaB3 de la ei, 2x18" 1000W Rms Planar ,o sa ramineti inmarmuriti, deh 2x EVX180 inauntru.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Pai
MesajScris: Sâm Oct 11, 2008 2:00 pm 
Neconectat
User

Leco scrie:
Iar cei ce rid de Dynacord, ascultati va rog AlphaB3 de la ei, 2x18" 1000W Rms Planar ,o sa ramineti inmarmuriti, deh 2x EVX180 inauntru.

Ma indoiesc tare de asta :lol: :lol:
Am avut ocazia sa ma joc cu 4 bucati la o sonorizare si am avut acces si la procesare (sa modific ce vreau eu) si cu toate incercarile , nu m-a impresionat prea tare. Suna , intr-adevar urla suficient , dar nu is facute sa ramai "inmarmurit" :lol:
Sunt Subbassi mult mai "bazati" decat B3 :wink:
Acuma sper sa aud cat de curand basii 2 x 21" de la adamson 8)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Oct 11, 2008 5:15 pm 
Neconectat
User

B3 nu e cine stie ce... :roll:
Am auzit bassreflexuri mai potente :lol:

Sus

MesajScris: Sâm Oct 11, 2008 5:27 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Sandu_Alex_999 scrie:
Ma indoiesc tare de asta :lol: :lol:
Am avut ocazia sa ma joc cu 4 bucati la o sonorizare si am avut acces si la procesare (sa modific ce vreau eu) si cu toate incercarile , nu m-a impresionat prea tare. Suna , intr-adevar urla suficient , dar nu is facute sa ramai "inmarmurit" :lol:
Sunt Subbassi mult mai "bazati" decat B3 :wink:
Acuma sper sa aud cat de curand basii 2 x 21" de la adamson 8)

Vorbeam STRICT despre 2x18", asa o dam in 24" cu care doar Pink Floyd au cintat/...

Explica "bazati" din quotele tau

Eu am ascultat 2xAlpha B3 cu satelitii lor cu tot si mi-au placut tare mult, raspuns liniar in cam tot spectrul lor de frecventza, parca lipseste putin midbass, insa per ansamblu, super OK.

Enumerati si voi 2x18" care ziceti ca sint mai bune,hai nu fiti timizi.

Ca pe urma ajungem la clasicele MT-L4 de la Electrovoice, care cred ca sint strongest live speakers pe domeniul bass.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Oct 12, 2008 1:54 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Nu-mi place să intru în astfel de discuţii, dar dacă tot ai lansat provocarea în eter, eu zic că ştiu nişte boxe de 2 x 12" care cam mătură pe jos cu B3, indiferent dacă sunt afară sau înăuntru :wink:

http://www.eaw.com/products/KF940.html

sau

http://www.eaw.com/info/EAW/Loudspeaker ... S_rev1.pdf

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Oct 12, 2008 2:22 pm 
era clar ca exista ceva mai bun decat B3 ... doar nu a venit Dumnezeu sa calauzeasca Dynacordul spre implinire eterna =)) hai cam scoso..

Sus

MesajScris: Dum Oct 12, 2008 3:13 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Leco scrie:
Ev este Ev, PUNCT.

B3 are la 1W/1m :
33Hz - 90dB
40Hz - 95dB
50hz - 98dB
60hz - 101,5dB
80Hz - 102dB
100Hz - 103 dB
Mai sus nu ne interesează.

Eu nu râd nici B3 şi nici de Dynacord.
Este adevărat, mai fac mişto ( uneori ) de unii utilizatori de Dynacord, mai coloraţi ( se ştie...stie...ştie...e...e...e...ss...sss...sss 5 cu 55 rulez), dar numai atât şi nici atunci nu o zic cu răutate.

Chiar îmi place boxa B3 şi de aceea am şi făcut vreo câteva zeci de bucăţi, în ultimii 8 ani. Leco, să nu mă înţelegi greşit. Îţi respect sensibilitatea faţă de EV, aşa cum o respect şi pe cea a fanilor RCF, sau oricărui brand, dar te rog să mă crezi, dacă discutăm strict din punct de vedere tehnic, uitând de marcă, chiar nu văd ce este atât de extraordinar.

Pentru ca să o facă să sune a subbass, adică să aibă suficientă presiune şi pe la 40 - 50Hz, Dynacord a trebuit să o proceseze, amplificând zona respectivă ( vezi partea cu roşu ).

Din acest motiv, difuzoarele merg relativ forţat, rezultând o presiune destul de mică, dacă ne raportăm la dimensiunile cutiei.

Acestea sunt preseturile din Dynacord 224 pentru B3:

LO> LO-CUT FREQU 30 Hz
LO> LO-CUT RESP 6dB
LO> LO-SHELV FREQ 70 Hz
LO> SHELV SLOPE 12 dB (LPN)
LO> SHELV GAIN +6 dB

LO> PEQ FREQ 250 Hz
LO> PEQ Q 3.0
LO> PEQ GAIN -3 dB
LO> LO-PASS FREQ 100 Hz
LO> LO>PASS RESP Butter 18 dB
LO> DELAY ALIGNM 0 ms
LO> POLARITY not inverted
LO> OUTPUT LEVEL 0 dB
LO> LIMIT THRESH 21 dBu
LO> LIMIT DECAY 60 dB/s
LO> LIMIT HOLD 10 ms

Repet, sper să fiu extrem de clar, nu critic B3.
Este o boxă bună, dacă este procesată, vândută cu precădere în estul europei ( Bulgaria, România, Rusia ).
Se poate dansa pe ea, încap 4 fătuci, whatever. Este ok şi arată bine într-o cârciumă ( umple sala şi ştie omul pe ce a dat banii ).

Dacă discutăm despre performanţă vs. dimensiune, greutate şi preţ, atunci lucrurile sunt puţin diferite. Există multe alte incinte duble, echipate cu 18", care sună mai bine şi sunt cu circa 30 - 40% mai mici şi mai uşoare.

Electrovoice ( ca să rămânem la această firmă ) face o boxă mai bună decât B3 şi mai puţin voluminoasă. Se numeşte PX2181. Am avut ocazia să ascult comparativ două B3 suprapuse lângă două PX2181.
Diferenţele au fost semnificative şi nu mai spun nimic în plus.

Putem da şi exemplul acelui subwoofer mai urâţel de la Nexo , numit CD18, care sună mai bine decât B3.
http://www.nexo-sa.com/user/data/CD18print.pdf

Subwooferul de la Martin Sound numit TSW218, dacă este pus în grup de două bucăţi, direct pe podea, comparat cu două B3, amplasate în acelaşi mod, va suna mult mai bine, basul fiind inteligil şi extrem de precis.
ftp://ftp.turbosound.com/datasheets/tsw218.pdf

Preferatul meu, de departe, ar fi ansamblul de la Funktion One, compus din două IB218 + Double Infra Horn , în locul a două B3.

Sus

MesajScris: Dum Oct 12, 2008 3:33 pm 
Neconectat
User

DNA scrie:
Putem da şi exemplul acelui subwoofer mai urâţel de la Nexo , numit CD18, care sună mai bine decât B3.

chiar ca-i urat :shock: :?
arata ciudat cu gaurile alea
nu i-or fi pus si ei niste tabla perforata + burete ? .... macar sa nu se mai vada

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Oct 12, 2008 3:51 pm 
Neconectat
User

Urat ca urat dar e mult mai directional decat un bassreflex/planar obisnuit... :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Oct 12, 2008 5:10 pm 
Neconectat
User

Dan, dar 2 bucati 1850-uri..... :D

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

MesajScris: Dum Oct 12, 2008 6:40 pm 
Neconectat
User

black_knight scrie:
chiar ca-i urat :shock: :?
arata ciudat cu gaurile alea
nu i-or fi pus si ei niste tabla perforata + burete ? .... macar sa nu se mai vada

ei probabil il considera frumos :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Oct 12, 2008 7:22 pm 
dna, eu spun ca pe viitor sa fii sigur cui ii areti niste hornuri sa poata sa faca diferenta intre sunetul curat al unui bas-horn si distorsiunile unui bas reflex.

inchipuieti ca stiu pe unu' ce spune ca jbl jrx, suburile de 18" de 400 w suna mai bine pe live ca hornurile 1850 + cica ar cobora mai bine in frecventa :)

DNA scrie:
Se poate dansa pe ea, încap 4 fătuci

:mrgreen:

Ultima oară modificat de user eliminat pe Dum Oct 12, 2008 8:25 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 99 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Următorul

Ora este UTC + 2